$
בארץ

נציבות האיחוד האירופי: הנפגעים העיקריים יהיו עמותות וגופים לא מסחריים

ההחלטה על הפסקת הסיוע לגופים הפועלים מעבר לקווי 67 תפגע בעיקר בכאלו שקיבלו עד כה סיוע מהאיחוד האירופי. עם זאת, גורמים ממשלה העריכו היום כי ככל הנראה ההשפעות הכלכליות לא יחלחלו לשוק ב-2014

גיל קליאן 14:0316.07.13

עמותות וגופים הפועלים מעבר לקווי 67 ונהנו עד כה ממענקים, תמיכות ועזרה כספית אחרת מהאיחוד האירופי צפויים להפסיק לקבל את הסיוע מהאיחוד החל מ-2014. בכל הקשור לחברות מסחריות – בנציבות האיחוד בישראל הבהירו, בתגובה לפניית "כלכליסט", כי חברות מסחריות הפעולות מעבר לקווי 67 לא צפויות להיפגע מההחלטה, אלא אם כן יש להן תוכניות מחקר ופיתוח משותפות עם האיחוד או תוכניות שנהנות מתמיכת האיחוד בדרך כלשהי.

 

בהודעת נציבות האיחוד האירופי בישראל נכתב כי "ב-30 ביוני אימצה הנציבות האירופית הודעה ובה קווים מנחים בדבר זכאותן של ישויות ישראליות ופעילויותיהן בשטחים הכבושים על ידי ישראל מאז יוני 1967 למענקים, פרסים ומכשירים פיננסיים שימומנו על ידי האיחוד האירופי משנת 2014 ואילך. הקווים המנחים הללו קובעים את המגבלות הטריטוריאליות שעל פיהן תעניק הנציבות תמיכה של האיחוד האירופי לישויות ישראליות".  

 

האיחוד האירופי. ההערכות הן כי אם המהלך ייושם – ההשלכות יהיו מרחיקות לכת האיחוד האירופי. ההערכות הן כי אם המהלך ייושם – ההשלכות יהיו מרחיקות לכת צילום: בלומברג

 

עוד נמסר בהודעה כי "מטרת הקווים המנחים הללו היא לערוך הבחנה בין מדינת ישראל והשטחים הכבושים ככל שהדבר נוגע לתמיכת האיחוד האירופי. שירות החוץ האירופי (EEAS: European External Action Service) עדכן את משלחת הישראלית לאיחוד האירופי בדבר ההודעה לפני פרסומה והזמין את הצד הישראלי לשיחות על ההסכמים, הנמצאים בימים אלה בשלבי הכנה".

 

בכל מקרה נראה כי לצעד של האיחוד יש רק משמעות עתידית, ויבוא לידי ביטוי בכל ההתקשרויות של האיחוד עם ישראל בשנים 2014-2020. בממשלה רואים את הצעד הזה כניסיון לקבע ביחסים בין המדינות את תפיסת האיחוד האירופי לגבי גבולות ישראל. גורמים בממשלה אמרו היום ל"כלכליסט" כי למרות שרצון האיחוד בנושא הוא ברור, לא בטוח כי בסופו של יום התפיסה הזאת תחלחל לכל ההסכמים שייחתמו בין המדינות החל מ-2014.

 

במשרדי התמ"ת והאוצר לא ידעו להעריך עד כמה המהלך האירופי יוביל להשלכות משמעותיות על התעשיות הישראליות, ואילו במכון היצוא מסרו בשמו של רמזי גבאי, יו"ר המכון, כי "ההחלטה עלולה לפגוע בייצוא הישראלי. אני מאמין כי ממשלת ישראל תדע לפעול בכל המישורים על מנת שהתעשייה הישראלית לא תפגע מהחלטה זו".

 

לפי נתוני מכון היצוא, ייצוא הסחורות מישראל לאיחוד האירופי רשם גידול של כ-3% במהלך החודשים ינואר-מאי 2013 בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2012, והסתכם בכ-6.3 מיליארד דולר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x