התאחדות התעשיינים מבקשת להשיב לעתירה בעניין יצוא הגז
לטענת התעשיינים, הם הצרכן השני בגודלו של הגז הטבעי במשק, ובשל כך כל עיכוב בהנחת תשתיות והפקת הגז יפגעו בהם; אמיר חייק: "להמתין עכשיו 3 שנים או יותר עד שהחברות השונות יפתחו את המאגרים עלול לגמור את התעשייה"
התאחדות התעשיינים ביקשה הבוקר (ג') מבג"ץ להצטרף כמשיבה בעתירה בנושא יצוא הגז. העתירה הוגשה אתמול על ידי שורת ארגונים חברתיים וארבעה חברי כנסת - שלי יחימוביץ', רובי ריבלין, אבישי ברוורמן ומשה גפני. הם מבקשים לחייב את הממשלה להעביר את הנושא בחקיקה.
- יחימוביץ': "ההחלטה על יצוא הגז היא שוד של הציבור"
- הממשלה אישרה: 40% מהגז הטבעי לייצוא, 60% למשק הישראלי
- יצוא הגז: כשהממשלה פוחדת מהכנסת
לטענת ההתאחדות התעשייה, היא הצרכן השני בגודלו של הגז הטבעי במשק, ובשל כך כל עיכוב בהנחת תשתיות והפקת גז טבעי יפגעו בפיתוח המשק ומכאן קצרה הדרך למגזר התעשייתי שממתין לקבל את הגז כדלק זול ונקי לעומת השימוש הנוכחי בסולר ומזוט.

"התעשייה היא גורם מרכזי שיש לקחת בחשבון בעת הדיונים בעתירה דנן, שכן היא עלולה להיות אחד מהגורמים העיקריים שייפגעו כתוצאה מההחלטה בה. יהיה זה נכון וראוי לאפשר להתאחדות להשמיע את קולה של התעשייה
כולה בנושא ציבורי חשוב זה", נאמר בבקשה מבג"ץ.
בשיחה עם "כלכליסט" הסביר מנכ"ל ההתאחדות אמיר חייק: "אנחנו לא בעד או נגד חבר כנסת כזה או אחר. אבל אנחנו חושבים שראוי שבית המשפט ישמע אותנו טרם הוא מקבל ההחלטה, מאחר ואנחנו המגזר שמצפה לקבל את הגז. ישנה חשיבות גבוהה לקבל החלטה מהר ולבצע אותה, בדיוק כמו שעשתה הממשלה. להמתין עכשיו שלוש שנים או יותר עד שהחברות השונות יפתחו את המאגרים עלול לגמור את התעשייה".
חייק נחשב לתומך מובהק של החלטת הממשלה לייצוא גז. לטענתו, משנת 2017 ואילך יירשם מחסור בגז טבעי בישראל, דבר שיפגע לא רק ביכולת ייצור החשמל אלא גם בפיתוח מאגר "לווייתן" לטובת התעשייה.
הבקשה הוגשה על ידי ידי עורכי הדין שני צפרי ואלדד כורש, ממשרד 'עמית, פולק מטלון'.