$
בארץ

"הירידה במחירי הדירות היא הפתעה חיובית, אך לא מלמדת על שינוי מגמה"

יניב פגוט מאיילון התייחס לירידה במדד מחירי הדירות באפריל: "הריבית הנמוכה והפאסיביות של הממשלה יקשו על שינוי מגמה בענף". אילן ארצי מהלמן-אלדובי: "מדד המחירים לצרכן לחודש מאי מבטא את החולשה בביקושים"

כלכליסט 15:5314.06.13

"מדד מאי שעלה ב-0.1%, כמו מדדים רבים בשנה האחרונה, הפתיע כלפי מטה ומספק אינדיקציות נוספות לגבי חולשה בביקושים במשק ותחרות מחירים גוברת המשחקת לידי הצרכנים במשק. בנטרול צעדי המיסוי ועליית מחירי החשמל, המחירים במשק ירדו במאי" - כך אמר יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון.

  

פגוט התייחס גם למדד מחירי הדירות לחודש אפריל - שמתפרסם במקביל למדד המחירים לצרכן - שרשם ירידה של 0.1% לאחר תשעה חודשים רצופים של עליות. לדבריו, "הבלימה בעליית מחירי הדירות, אשר מהווה הפתעה חיובית לאחר רצף נתונים מדאיגים, אינה מלמדת על שינוי מגמה. נראה כי הריבית הנמוכה במשק, יחד עם צעדי המיסוי והפאסיביות של הממשלה בתחום הגדלת ההיצע, יקשו על שינוי מגמה בענף בטווח הנראה לעין". 

 

שוק הכרמל שוק הכרמל צילום: שאול גולן

 

בשורה התחתונה מציין פגוט כי למרות המדד הנמוך, בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית במשק החודש: "לאחר הבליץ של בנק ישראל בחודש מאי בזירת הריבית במהלכו הפחית חצי אחוז מריבית הבסיס, הרי בהחלטת הריבית החודש לא צפויה הפחתה ריבית מיידית נוספת, אולם היה וסימני ההאטה במשק יגברו או לחלופין השקל יתחזק באופן ריאלי חריג אל מול הדולר הרי הריבית במשק תוסיף לרדת".

 

אילן ארצי, מנהל השקעות ראשי של בית ההשקעות הלמן-אלדובי, אמר כי "מדד מאי מבטא את החולשה בביקושים במשק. מתחילת השנה ועד היום האינפלציה עומדת על 0.5% בלבד, ו-0.9% בשנה האחרונה - מתחת לטווח של בנק ישראל. אנחנו מעריכים כי המדד הבא יהיה גבוה יותר, אך יושפע מהעלאות המסים ומדיניות הממשלה ולא מביקושים אמיתיים. לאחר מכן אנחנו מעריכים כי האינפלציה צפויה להיות נמוכה מאוד עד אפסית בטווח של שנה קדימה מכיוון שתנאי המאקרו של המשק והכלכלה העולמית לא מספקים היום רוח גבית ללחצים אינפלציוניים. בנוסף לכך, גם במחירי הסחורות בעולם ראינו התמתנות מסוימת בתקופה האחרונה, כך שגם בחזית הזו אנחנו לא רואים גורם שמהווה כיום סיבה טובה לעליית מחירים".  

 

 

 

 

נשיא להב, רו"ח אהוד רצאבי, אמר כי "המדד הנמוך מהצפוי בחודש מאי ממחיש את התמתנות הביקושים במשק, ולמעשה, עיקר האינפלציה נרשמת עקב צעדים ממשלתיים, שיבואו לידי ביטוי בצורה בולטת יותר מהחודש הבא. האינפלציה צפויה לזנק בחודש יוני בכ-0.7%, בעיקר עקב עליית המע"מ בתחילת החודש. מדובר בעלייה דומה לזו שרשם המדד ב-12 החודשים שקדמו למדד מאי, שהסתכמה ב-0.8%".

  

אסף שאול, סמנכ"ל השקעות באלפא פלטינום קרנות נאמנות, אמר: "בהנחה שבנק ישראל ימשיך במגמה שלו ויתעלם מעליית מחירי הדיור, אנו צופים שהסיכוי לירידת ריבית בטווח הקצר יעלה. להערכתנו, המדד הנמוך יגרום לעליות שערים באיגרות החוב ביום ראשון כאשר הסיבה העיקרית לכך היא היכולת של בנק ישראל להמשיך ולהוריד את הריבית בעקבות האינפלציה הנמוכה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x