$
בארץ

השלטון המקומי בעקבות חוק ההסדרים: נתנתק מתאגידי המים

במכתב לנתניהו מודיע השלטון המקומי מוחה על הרפורמה לצמצום תאגידי המים בחוק ההסדרים, המבטיחה הפחתה של 5% במחירי המים. לטענתם, החזרת משק המים לעיריות יביא להורדת מחיר המים ב-15%

חן פונדק 19:5520.05.13
בחוק ההסדרים שאושר בממשלה שבוע שעבר נכללת רפורמת התאגיד האזורי שתצמצם את מספר תאגידי המים מ-55 ל-15, ובכך תביא להורדה של 5% בתעריף. במשרד האוצר ידעו שהדרך ליישום הרפורמה אינה פשוטה והיום נשלח האיתות הראשון מצד השלטון המקומי. מרכז השלטון המקומי שלח היום מכתב דחוף לראש הממשלה בנימין נתניהו, ובו הודיע כי אם תכפה עליו הרפורמה המוצעת, הרשויות יתנתקו באופן מלא וחד צדדי מתאגידי המים העירוניים החל מ-5 יוני.

 

"לדאבוננו הרב, לא הצלחנו לשכנע את אדוני כי יש ביכולתן של הרשויות המקומיות להביא בשורה אמיתית לעם ישראל בתחום תעריפי המים. מנגד, דרישותינו להורדה משמעותית של תעריפי המים לאזרחים העלו חרס, ועל כן אנו דורשים לנתק את משק המים ניתוק מוחלט מהרשויות המקומיות ולהעביר את משק המים העירוני לטיפולה של מדינת ישראל", נכתב בפנייה.

 

מים. "משרד האוצר ורשות המים עמלים במרץ רב ובחוסר תום לב הזועק לשמיים, על טיוטה במסגרת חוק ההסדרים" מים. "משרד האוצר ורשות המים עמלים במרץ רב ובחוסר תום לב הזועק לשמיים, על טיוטה במסגרת חוק ההסדרים" צילום: cc-by turydddu

 

השלטון המקומי הביע כעס הן על הכנסת הרפורמה לחוק ההסדרים ובכך כפייתה על השלטון המקומי והן על הפרת הסכמים לטענתם של ועדת ניסן: "בעודנו ממשיכים לדון בהצעות השלטון המקומי להשגת חיסכון בתעריפי המים בצוות היישום, בין היתר על ידי הצעה שהצענו אנו לתאגוד אזורי, התחוור לנו כי חברינו לצוות, משרד האוצר ורשות המים עמלים במרץ רב ובחוסר תום לב הזועק לשמיים, על טיוטה במסגרת חוק ההסדרים". עוד נכתב כי "הצעה זו כוללת סדרה שלמה של סנקציות המהלכות אימים על התאגידים, הרשויות המקומיות ובעלי התפקידים בהם, באופן גס ומשפיל שאיננו ראוי ביחסי שלטון מרכזי ומקומי".

 

לפי המכתב, צמצום התאגידים וירידה בתעריף של 5% הוא "לעג לרש", והם מציינים כי החזרה של משק המים לרשויות המקומיות ופירוק התאגידים יביא לירידה של למעלה מ-15% במחיר לצרכן.

 

המכתב מופנה לראש הממשלה, אך נשלח גם בעותק אל שר האוצר יאיר לפיד. במהלך הבחירות כבר הודיע לפיד כי יפעל לצמצום התאגידים. התוכנית לתאגוד אזורי שנכללה בחוק ההסדרים היא תולדה של עבודה ארוכה של רם בלניקוב, לשעבר ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, שמכין עבודה מקיפה על התייעלות במשק המים לרשות ותוכנית שהכין הממונה על התאגידים ברשות, ישראל עינב. התוכנית מציעה לוחות זמנים להפעלת התוכנית החל מדצמבר 2013 ועד יולי 2014, כאשר יינתנו תמריצים חיוביים ושליליים עבור עמידה בלוחות הזמנים והצטרפות לתאגוד האזורי.

 

שר האוצר ישב בשבוע שעבר עם אנשי השלטון המקומי, שהציגו בפניו תוכנית חלופית שהציע ראש עיריית ראשון לציון דב צור. לפי המודל של צור, בכל אזור ייקבע תאגיד מוביל שיהיה בבעלות מלאה של הרשות המקומית העיקרית באזור, לרבות הרכב דירקטוריון, המורכב רק מנציגי אותה עיר. לכל יישוב אחר באזור התאגיד המוביל, יוקם תאגיד בת ולתאגיד האב יהיה את מניית הניהול.

 

בשלטון המקומי עדיין מאמינים כי התאגוד האזורי יצא מחוק ההסדרים לפני אישורו בכנסת. נכון לעתה, הרפורמה ויעדיה, עדיין בפנים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x