$
בארץ

אוריאל לין נגד העלאת מס חברות: " זה כמו אבא שחובט בבנו ואח"כ מציע לו סוכריה כפיצוי"

נשיא איגוד לשכות המסחר מתריע מפני הכוונה להעלות את מס החברות ל-27%. במכתב ששלח לרה"מ ולשר האוצר כותב לין: " קיים סיכון מוחשי שזה יביא לצמצום בהכנסות המדינה ורק יחמיר את הגרעון התקציבי"

הדר קנה ואמנון אטד 12:2120.05.13

בתגובה לחשיפת "כלכליסט" על כוונת האוצר להעלות את מס החברות ב- 0.5% נוספים, לרמה של 27%, שלח היום (ב') נשיא איגוד לשכות המסחר אוריאל לין מכתב דחוף לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר האוצר יאיר לפיד. במכתבו, מזהיר לין מפני המגמה הברורה המסתמנת, לדבריו, של העלאת הנטל על המגזר העסקי. "לא מדובר יותר בהעלאה של אחוז או חצי אחוז, אלא במגמה ברורה, בקו ישיר, של העלאת הנטל על המגזר העסקי כולו", כותב לין, "החל מהעלאת מס החברות מ- 24% ל- 25%, ועוד אחוז ועוד חצי אחוז ועוד חצי אחוז. וכל זאת בנוסף להעלאת המס על משיכת דיבידנד ב- 5% שכבר בוצעה".

 

 

במכתב ששלח ציין לי כי את העלאת שיעור מס החברות צריכים לראות במשולב עם המס על הדיבידנד שכבר עלה בשיעור של 5% ל-30%. לדבריו, מדובר ב "מס כולל של 48.9%. כמעט מחצית מרווחי החברה בכל רמות ההכנסה של החברה".

 

אוריאל לין אוריאל לין צילום: אוראל כהן

 

לין הסביר כי העלאת מס החברות אינה העלאת מס עשירים מאחר ש"יש לא פחות מ-380,000 עסקים אשר המחזור השנתי שלהם לא עולה על 1 מיליון שקל בשנה. להטיל עליהם מסים נוספים ולאחר מכן לחפש אמצעי עידוד כאלה ואחרים זה דומה לאבא שחובט בבנו באלה ולאחר מכן מציע לו סוכריה קטנה כפיצוי. הם יוותרו על הסוכריה אך יעדיפו שלא יחבטו בהם באלה"

 

הוא המשיך: "על בסיס ניסיון רב וגם בהתבוננות בנתוני העשור הקודם, ברצוני להזהיר כי מדובר בשגיאה אופטית המונעת כנראה מחוסר ראייה שלמה של הדינמיקה הכלכלית. העלאת שיעור מס החברות והמס על משיכת דיבידנד לכלל המגזר העסקי לא תתרום לגידול בהכנסות המדינה אלא ההפך. קיים סיכון מוחשי שזה יביא לצמצום בהכנסות המדינה ורק יחמיר את הגרעון התקציבי. הדבר יגרום לכך שההתמודדות עם תקציב המדינה בשנה הבאה תהיה קשה יותר וחמורה יותר"

 

לין הזהיר כי מנוע הצמיחה במשק הוא המגזר העסקי והמוטיבציה לבנות עסקים חדשים תיפגע כתוצאה מהמהלך.

 

במכתב התייחס לין למבנה תקציב המשק שלדבריו הולך לכיוון מעוות: "אני רואה מגמה חמורה מאוד במבנה התקציב של המשק, של גידול המגזר הציבורי לעומת התכווצות המגזר העסקי. אנו שוב צועדים בכיוון של מבנה משק מעוות,לפיו המגזר הציבורי הולך וגדל מול מגזר עסקי מתכווץ. בעשור האחרון גדלה אוכלוסיית המדינה ב- 18% , בעוד שמספר המועסקים במגזר הציבורי עלה ב- 30.7%. מול 2,114,000 עובדים במגזר העסקי יש 1,170,000 עובדים במגזר הציבורי. זהו יחס מעוות. על כל 2 עובדים במגזר העסקי יש יותר מעובד אחד במגזר הציבורי.במקום לחשוב על צעדים ממשיים לצמצום המגזר הציבורי מחזקים מגמה זו ומכבידים על המגזר העסקי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x