$
בארץ

צו השעה מחייב להשוות שיעורי מס בארץ ובחו"ל

כבסיס לדיון האם צריך להעלות את מס החברות ובכמה החלטנו ב"כלכליסט" לבדוק מהם שיעורי המס שמשלמות חברות ישראליות בחו"ל לעומת מס החברות בישראל ולהציף מקרים שבהם קיים פער גדול לטובת שיעורי המס בחו"ל

הדר קנה 06:5710.04.13

זמן הכנת התקציב הוא העת לבדוק סדרי עדיפויות במיוחד בתקופה של גירעון גדול. אחד הנושאים שעומדים כיום על הפרק הוא הויכוח בנוגע להעלאת מס החברות וכנגזרת שלו גם שינוי החוק לעידוד השקעות הון באופן שיבטל חלק מהטבות המס המפליגות שמקבלות היום חברות מייצאות.

 

בעבר הוביל

ראש הממשלה בנימין נתניהו מדיניות שתמכה בשיעורי מס חברות נמוכים, מתווה המס היורד שלו אף בוטל בעקבות המלצות ועדת טרכטנברג שקיבעה את שיעור מס החברות על 25% כאשר חלק מהחברים בוועדה אף להעלות אותו מעבר לכך. יחד עם זאת, מס חברות בשיעור סטטוטורי של 25% נחשב עדיין נמוך ביחס למדינות מסוימות בעולם במיוחד בשעה ששיעור המס ה"אמיתי" נמוך יותר בדרך כלל עקב הטבות נוספות שהן מקבלות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. החוק אמנם תוקן רק בתחילת 2011 אך עומד היום שוב למבחן בשל הטבות המס המפליגות המגולמות בו.

 

מדובר בהטבות שאם יבוטלו יוכלו להכניס למדינה מאות מיליוני שקלים ואולי למנוע גזירות אחרות כמו העלאת המע"מ, קיצוץ הקצבאות או ביטול הפטורים ממס.

 

כבסיס לדיון האם צריך להעלות את מס החברות ובכמה החלטנו ב"כלכליסט" לבדוק מהם שיעורי המס שמשלמות חברות ישראליות בחו"ל לעומת מס החברות בישראל ולהציף מקרים שבהם קיים פער גדול לטובת שיעורי המס בחו"ל מה שמקעקע את הטענה שמושמעת בדרך כלל נגד העלאת מס החברות לפיה מדובר בתמריץ לבריחת השקעות מישראל.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x