$
בארץ

משבוע הבא: עוד הארכה אוטומטית לתקציבי תלמידי הישיבות בהתאם לחוק טל

בזמן שהמפלגות רבות על המתווה החדש לשוויון בנטל, משרד החינוך מתכנן להמשיך לתקצב את תלמידי הישיבות "דחויי השירות". עמותת חדו"ש שהגישה בג"צ עתה פונה ליועץ המשפטי לממשלה

חן פונדק 17:1925.02.13
בעוד המשא ומתן הקואליציוני סובב סביב המתווה החדש לשוויון בנטל, במשרד החינוך ממשיכים לתקצב את הישיבות לפי המתווה הישן של חוק טל ולכן מתכוננים להארכה נוספת של הקריטריונים לתמיכה במוסדות התורניים. בנוסף עומד ומחכה עדיין הבג"צ שהגישה עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, ישראל חופשית, הפורום לשוויון בנטל וח"כ לשעבר רוני בריזון כנגד הארכת הקריטריונים.

משרד החינוך פרסם מודעת פנייה לציבור במספר כלי תקשורת ובו הודעה על "גיבוש טיוטת תיקון למבחנים לתמיכה בלימוד תורני ובפעולות מיוחדות למוסדות תורניים". בהודעה נכתב כי "בהמשך לתיקון קודם מלפני כחצי שנה, שתוקן בעקבות פקיעת תוקפו של חוק דחיית שירות לתלמידי ישיבות שתורתם אמונתם (חוק טל), יגבש משרד החינוך הארכה של התיקון לחצי שנה נוספת, וכן תיקון לאחד הסעיפים למבחנים שבנידון". משרד החינוך קרא לקבל את ההערות לציבור ומוסיף כתובת אתר בה מופיע הקריטריונים, אולם הקישור איננו עובד. את הפניות יש להעביר עד ה-3.3, לאחריו יגובש נוסח סופי לתיקון למבחנים.

 

חרדים בהפגנה נגד גיוסם בירושלים (ארכיון) חרדים בהפגנה נגד גיוסם בירושלים (ארכיון) צילום: עטא עוויסאת

 

חוק טל פקע לפני שנה בהוראת בג"צ ובמסגרתו תוקצבו כ־48 אלף אברכים ותלמידי ישיבות שהוגדרו "דחויי שירות". לפי הסדרים אלו, תלמיד ישיבה מקבל 460 שקל לחודש ואברך מקבל 823 שקל. אלו מסתכמים להקצבות של יותר מ־30 מיליון שקל לחודש, 367 מיליון שקל בשנה. תקציב הישיבות מתוך משרד החינוך לשנת 2012 עמד על 909 מיליון שקל, אך כולל גם את מי שאינו בחסות חוק טל. על פי הקריטריונים החדשים שאושרו בספטמבר לחצי שנה, ותוקפם יפוג בסוף השבוע, יכולים לקבל הקצבות גם מי שקיבלו דחיית שירות בעבר. בעקבות עתירת חדו"ש, בג"צ הוציא לפני כחודש צו על תנאי המורה לממשלה לנמק מדוע לא יפסקו ההקצבות. חדו"ש הודיעה שתפנה גם ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה שימנע את הארכת תוקף ההקצבות וטוענת כי כמו לפני חצי שנה עם פקיעת החוק, משרד החינוך מקצה זמן קצר להגשת הערות הציבור.

 

פרקליטם של העותרים, עו"ד גלעד ברנע, ציין בתגובה ש"העובדה שבג"צ הוציא צו על תנאי מלמדת שהחוקיות של התבחינים מוטלת לכל הפחות בספק. העובדה ששר החינוך גדעון סער מוכן עדיין לפעול כעושה דברן של המפלגות החרדיות, מעידה שלא הפנים באמת את משמעות שלטון החוק".

 

ממשרד החינוך נמסר כי "אין מדובר בקריטריונים חדשים אלא בהארכה, מאחר שפג תוקפו של חוק טל ולא נקבע עד כה חוק חלופי. בתוך כך, נקבע בשיתוף עם משרד המשפטים להאריך בחצי שנה את התקנות הקיימות עד להסדרת הנושא".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x