$
בארץ

מסתמן: מחר ייבחרו שני האתרים המועדפים לקליטת גז טבעי

המועצה הארצית לתכנון ובנייה צפויה לבחור בישיבה שלא מן המניין שניים מחמישה אתרים. אזור מכון טיהור שפכים באזור עמק חפר ומחצבת עין איילה הם בעלי הסיכוי הטוב יותר להיבחר

ליאור גוטמן 21:5026.11.12

המועצה הארצית לתכנון ובנייה צפויה להתכנס מחר (ג') לישיבה שלא מן המניין ולהחליט בה מיהם שני המקומות המועדפים להקמת מתקני קליטה למאגרי הגז הטבעי שהתגלו מול חופי ישראל.  

 

את הישיבה זימן משרד הפנים זאת לאור החלטת הממשלה לקדם את נשוא הקמת מתקני קליטת הגז עד לאוגוסט 2013.

 

חמשת המקומות ש"עלו לשלב הגמר" הם האזור שצמוד ממזרח לשטח הצפוני של חוף דור, תחנת הכוח חגית שבאזור אליקים, אזור מכון טיהור השפכים שליד חדרה, אזור מכון טיהור שפכים באזור עמק חפר ומחצבת עין איילה.

 

שני המקומות האחרונים (עין איילה ועמק חפר) זכו לציון הגבוה ביותר על ידי בתסקיר ההשפעה על הסביבה והם בעלי הסיכוי הטוב יותר להיבחר, אם כי משרד האנרגיה אינו פוסל את אזור תחנת הכוח חגית ועשוי לתמוך גם בו.

 

התכנון הוא לשריין שטח של כ-100 דונם לכל מתקן שם יתבצע ניקוי של הגז, הפחתת לחץ והזרמה למערכת ההולכה הארצית.

 

חלק מתושבי עמק חפר והמועצה הארצית חוף הכרמל מתכוונים לקיים הפגנה מחר בשעות הבוקר מול מליאת המועצה הארצית לתכנון ובנייה שתתכנס בירושלים במחאה על הכוונה להקים את מתקני קליטת הגז ביבשה ולא בלב הים. התכנון הוא לשריין שטח של כ-100 דונם לכל מתקן שם יתבצע ניקוי של הגז, הפחתת לחץ והזרמה למערכת ההולכה הארצית.

 

כזכור, המדינה כבר החליטה ביוני 2010 על הקמת מתקן לקליטת גז באזור המטעים של קיבוץ מעין צבי, אולם לחץ של ארגוני חברה ותושבי המקום "סילק" את המדינה ומנע חיבור של מאגר מאגר תמר שממוקם כמאה ק"מ מערבית לחיפה ישירות לחופי ישראל כבר בספטמבר האחרון, ובעלי תמר נאלצו למתוח צנרת הולכה דרומה לאשדוד, שחיבורה יסתיים באפריל הקרוב.

 

הבעיה הגדולה של העיכוב התכנוני הגיעה בפברואר 2011: הגז המצרי נעלם מסל הדלקים של חברת החשמל ובהעדר גז מתמר, חברת החשמל נאלצה לשרוף סולר יקר. התוצאה: תעריף החשמל התייקר מאז ב-25% והמשק הישראלי הפסיד כ-15 מיליארד שקל, סכום עלות הדלקים והפגיעה באיכות הסביבה משריפת סולר בתחנות הכוח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x