$
בארץ

בחברת החשמל מעריכים: רזרבת הייצור תגיע מחר ל-400 מגה וואט בלבד

חברת החשמל נאלצה לספק היום חלק מהגז הטבעי שהיא רוכשת לתחנות הכוח הפרטיות של מפעל נשר וחברת פז כדי לאזן את הביקושים הגבוהים

ליאור גוטמן 18:3617.07.12

חברת החשמל נאלצה לספק היום (ג') חלק מהגז הטבעי שהיא רוכשת לתחנות הכוח הפרטיות של מפעל נשר (בבעלות כלל תעשיות) וחברת האנרגיה פז במטרה לאזן את הביקושים הגבוהים שנרשמו לחשמל.

 

מכסת הגז שנגרעה מחברת החשמל הושלמה על ידה באמצעות הפעלת יחידות ייצור שונות בסולר, מה שהביא לעלייה בתפוקת החשמל לרף של 11.37 אלף מגה וואט, רק 370 מגה וואט משיא יכולת הייצור של חברת החשמל, ורחוק רק 180 מגה וואט משיא כל הזמנים שנרשם באוגוסט 2010 (11.53 אלף מגה וואט).

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: ערן יופי כהן

 

בחברת החשמל מצפים להגיע להיקף ייצור גבוה יותר מחר, ובמידה והביקוש יתקרב להיצע חברת החשמל, תעביר גז גם לתחנות הכוח הפרטיות של נייר חדרה ודלק תשתיות.

 

נכון לשעה זו החברה טרם קיבלה את אישור הפעלת תחנת הכוח רידינג במזוט, ולכן חסרים לה עוד 215 מגה וואט שהיו יכולים לתרום למשק. החברה מפעילה רק יחידה אחת משתי היחידות המוצבות שם, אולם היא עושה זאת באמצעות גז טבעי. לפי הערכות חברת החשמל, כושר הייצור מחר (הצפוי להיות חם במיוחד) יגיע ל-11.9 אלף מגה וואט, כאשר רזרבת הייצור תגיע ל-400 מגה וואט בלבד.

  

בעל מפעל? נתק את פס הייצור, קבל כסף מהמדינה

 

רשות החשמל בראשות עו"ד אורית פרקש הכהן אישרה אתמול (ב') הסדר הפחתת ביקושים חדש לבעלי מפעלים ומתקני התפלה במטרה להגדיל את רזרבת ייצור החשמל במשק.

 

ההסדר קובע שתרכן חשמל גדול יכול להתנתק באופן יזום ובהתראה מראש, מה שיפחית את הביקוש הארצי בכ-200 מגה וואט. ההתראה תמסר בין חצי שעה ל-24 שעות טרם בקשת הניתוק, כאשר התמריץ הכלכלי יגדל ביחס להתקצרות הודעת הניתוק. כך לדוגמה, צרכן שיבקש להתנתק מראש בהתראה של 24 שעות ויותר, יזכה לקבל מהמדינה 96.06 אגורות לכל קילוואט שעה שהיה צורך במקור. מדובר בתעריף גבוה פי 2 ממה שצרכנים משלמים כיום לחברת החשמל. צרכן שיעביר התראה בטווח של פחות מ-4 שעות טרם הניתוק יקבל 2.08 שקל לכל קוט"ש ואילו צרכן שיעביר התראה של חצי שעה בלבד, יזכה לקבל מהמדינה כמעט שלושה שקלים לכל קוט"ש (2.97 שקל).

 

ברשות החשמל מנמקים את התמריץ הכספי הדיפרנציאלי ביכולת התרומה "למאמץ המלחמתי" של בעלי מפעלים דווקא בזמן אמת, כלומר בעת מחסור אקוטי בחשמל, על פני התראה ארוכה מראש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x