$
בארץ

בית הדין הארצי לעבודה: עובדי הרכבת יישארו בהסתדרות

קבע כי רק שנה לאחר שייחתם הסכם עבודה סופי ברכבת יוכלו העובדים להכריע לאיזה ארגון הם רוצים להשתייך - ההסתדרות או כח לעובדים

מיקי פלד 17:2415.07.12

בית הדין הארצי לעבודה הכריע היום (א') כי עובדי הרכבת יישארו בהסתדרות. זאת, לאחר שוועד העובדים בראשות גילה אדרעי ניסה להעביר את העובדים לארגון המתחרה, כח לעובדים. בית הדין קבע כי רק שנה לאחר שייחתם הסכם עבודה סופי ברכבת בחודשים הקרובים יוכלו העובדים לבחור לאיזה ארגון הם רוצים להשתייך.

 

נשיאת בית הדין, נילי ארד, נימקה את החלטת ההרכב בכך שכאשר מתקיים משא ומתן אותנטי בין ארגון עובדים להנהלה אי אפשר לאפשר תחרות בלתי מוגבלת בין ארגוני עובדים, שכן הדבר "ישליך עננה של חוסר ודאות על מערכת יחסי העבודה הקיבוציים". אי ודאות שכזו, כתבה הנשיאה ארד, תפגום גם ב"הוגנות המתחייבת בין המעורבים ביחסי העבודה, לרבות המעסיק, ארגון העובדים וועד העובדים. אלה גם אלה, מחויבים בכללי ההוגנות והוודאות, שהם התשתית לביסוס היציבות ביחסי העבודה במקום העבודה, ובמערכת יחסי העבודה במשק בכללותו. תחרות בלתי מבוקרת בין ארגוני עובדים טומנת בחובה נזק לצדדים למשא ומתן. מחד גיסא, מצב של חוסר ודאות מיהו הארגון היציג, עשוי להקנות למעסיק יתרון במשא ומתן, ולהחליש את כוח המיקוח של העובדים במאבקם הלגיטימי לשיפור זכויותיהם ותנאי עבודתם. מאידך גיסא, בהיעדר פתרון ודאי ומוסכם עם הארגון היציג, תיתכן פגיעה באינטרסים של המעסיק לסיום הסכסוכים וההשבתות במקום העבודה".

 

נילי ארד, נשיאת בית הדין לעבודה נילי ארד, נשיאת בית הדין לעבודה צילום: מיקי אלון

 

לפני כחודש החליטה ההסתדרות בהחלטה דרמטית להדיח את יו"ר הוועד, גילה אדרעי, ואת מועצת העובדים. זאת, בין השאר בעקבות ניסיונות אדרעי ואנשיה לעבור לכח לעובדים בשל מערכת יחסים עכורה בינה לבין בכירי ההסתדרות. בכח לעובדים טענו כי רוב מ-2,000 עובדי הרכבת חתמו על הצטרפות לארגון וביטול החברות בהסתדרות, בעוד יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, טען כי 1,350 עובדי הרכבת בחרו בסופו של דבר כן להישאר בהסתדרות וחלקם אף חתמו על טפסי ביטול לכח לעובדים.

 

משמעות החלטת בית הדין היא כי אדרעי לא תמשיך בתפקידה כיו"ר הוועד ותחזור, לפחות באופן רשמי, לעבוד במחלקת רכישת הדלקים והשמנים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x