$
בארץ

עוד הוכחה למשבר בין טורקיה וישראל: צנחה למקום השישי ביעדי הייצוא

טורקיה דורגה אשתקד במקום השלישי מבין יעדי הייצוא. ארה"ב נמצאת עדיין במקום הראשון עם סך יצוא סחורות (ללא יהלומים) של 2.4 מיליארד דולר. בריטניה מזנקת מהמקום השביעי למקום השני

הדר קנה 11:0421.05.12

עוד הוכחה למשבר בין ישראל טורקיה: טורקיה ירדה מהמקום השלישי למקום השישי ביעדי הייצוא, כך על פי ניתוח אגף הכלכלה במכון הייצוא.

 

במקום הראשון ביעדי הייצוא נמצאת עדיין ארה"ב. סך יצוא הסחורות (ללא יהלומים) הסתכם בכ-2.4 מיליארד דולר – ירידה של כ- 23% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הירידה נבעה בעיקר מירידה חדה בייצוא התרופות כתוצאה מהסטת יצוא מארה"ב לאירופה בעיקר. במכון היצוא מציינים כי בניכוי יצוא התרופות מתקזזת הירידה בייצוא לארה"ב.

 

השוק באיסטנבול השוק באיסטנבול צילום: shutterstock

 

בריטניה מזנקת מהמקום השביעי בשנה שעברה למקום השני. הממלכה הבריטית היא יעד הייצוא הגדול של ישראל מבין מדינות אירופה - סך של כ-650 מיליון דולר, גידול של 84% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. העלייה החדה בהיקפי הייצוא לבריטניה נובעת מגידול בייצוא התרופות בשיעור של כ-730%.

 

הולנד מדורגת במקום השלישי מבין יעדי היצוא, לעומת המקום השני בתקופה המקבילה אשתקד - סך של כ-630 מיליון דולר.

 

במקום הרביעי מדורגת סין שעלתה מהמקום החמישי ביעדי הייצוא ומהווה את יעד הייצוא הגדול ביותר של ישראל באסיה- סך של כ-540 מיליון דולר, אחריה גרמניה עם סך יצוא שהסתכם בכ-410 מיליון דולר.

 

במקום השישי מדורגת כאמור טורקיה, אשר דורגה בתקופה המקבילה אשתקד במקום השלישי מבין יעדי הייצוא, סך הייצוא לטורקיה הסתכם בכ-390 מיליון דולר, ירידה של כ-23% לעומת תקופה מקבילה אשתקד. במכון היצוא מציינים כי יצוא הכימיקלים וזיקוקי הנפט היווה ברבעון הראשון של השנה כ-65% מסך הייצוא של ישראל לטורקיה, וירידה חדה של כ-26% בייצוא ענף זה הביאה לירידה כוללת של כ-23% בהיקפי הייצוא.

 

למעשה, גם בנטרול הירידה בייצוא הכימיקלים וזיקוקי הנפט מתקבלת ירידה של כ-18% בייצוא, וזאת עקב ירידה גורפת במרבית ענפי הייצוא לטורקיה כמו: ייצוא המתכות (24% ירידה), הנייר והעץ (32%), יצוא המנועים והציוד החשמלי (כ-62% לכ-7 מיליון דולר) וייצוא ציוד הבקרה, ציוד אופטי וציוד צילום (בעיקר בטחוני) ירד גם הוא בשיעור חד של כ-38% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד (הסתכם בכ-6 מיליון דולר בלבד).

 

במקום השביעי בייצוא מדורגת צרפת ואחריה לפי סדר יורד: איטליה, הודו ורוסיה.

 

לדברי רמזי גבאי, יו"ר מכון היצוא: "אין ספק שהיצואנים הישראליים מתקשים להתמודד עם הקשיים בשווקים העיקריים של ישראל, על רקע שער החליפין שנשחק ראלית באופן משמעותי מהרמות שהיו לפני 4- 5 שנים , לצד תחרות גוברת של חברות מדרום מזרח אסיה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x