$
בארץ

מחירי הקישוריות הסלולרית בישראל מהנמוכים ביותר במדינות ה־OECD

מחקר של ה־OECD שהגיע לידי כלכליסט מגלה כי בישראל נהנים מתעריף דמי קישוריות זול לעומת שאר העולם, עם מחיר ממוצע של 2.03 סנט לדקה

גילעד נס 07:0611.03.12

אזרחי ישראל ודאי זוכרים כי לאחר מאבק עיקש, שר התקשורת משה כחלון הורה להפחית את דמי הקישוריות הסלולריים החל מ־1 בינואר 2011 בכ־72% ממחירם קודם לכן - מ־25.1 אגורות (לפני מע"מ) ל־6.87 אגורות (לפני מע"מ) לדקה.

 

מחקר של ארגון ה־OECD שפורסם בשבוע שעבר חושף כי תעריף זה מציב את ישראל במקום השני מבין מדינות ה־OECD, כאשר המדינה שבה נרשמו תעריפי קישוריות סלולריים נמוכים יותר היא ארה"ב. ואולם, מכיוון שבארה"ב דמי הקישוריות נקבעים באמצעות הסכמים בין החברות לבין עצמן, למעשה ישראל מצויה במקום הראשון בתעריף דמי הקישוריות שנקבע בידי הרגולטור.

 

 

 

דמי הקישוריות משולמים כאשר שיחה או הודעת SMS מועברת מרשת תקשורת אחת (קווית או סלולרית) למנוי ברשת סלולרית אחרת. הם אינם משולמים ישירות על ידי הלקוח אלא על ידי ספקית התקשורת, אולם עלותם מגולגלת בעקיפין על תעריפיו.

 

שר התקשורת הקודם אריאל אטיאס החל להתניע מהלך של בדיקת דמי הקישוריות ממש לפני שהוחלף בידי כחלון, אך האחרון ייזכר כמי שפעל והוביל להפחתה בפועל. חברות הסלולר הגדולות - סלקום, פרטנר ופלאפון, התנגדו להפחתה הדרסטית ואף עתרו לבג"ץ, אולם בסופו של דבר המאבק הוכרע נגדן והתעריפים הוזלו בתחילת 2011, והם ימשיכו להתעדכן מטה במתווה שנקבע עד 2014.

 

מחקר ה־OECD בחן את תעריפי הקישוריות במאי 2011, ומצא כי תעריף הקישוריות הממוצע לדקת שיחה במדינות החברות בארגון עמד בשנה שחלפה על 6.5 סנט אמריקאי, בעוד שהתעריף הישראלי עמד על 2.03 סנט והתעריף הגבוה ביותר נרשם בצ'ילה - 16.5 סנט. ב־2004 עמד התעריף הממוצע במדינות הארגון על 19 סנט לדקה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x