$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט" - בכיר במשרד האוצר: "מוכנים לקלוט עובדי קבלן אם ייחתם הסכם גמישות ניהולית"

בהתבטאות ראשונה, גם אם לא רשמית, אומרים באוצר כי הסכם חתום שיאפשר למנהלים לפטר ולנייד עובדים, יכול להביא לפתרון לעובדי הניקיון במגזר הציבורי. הדיון בנושא השביתה במשק אצל נשיאת בית הדין לעבודה נקבע ליום חמישי הקרוב

מיקי פלד 07:0013.12.11

"אם עופר עיני יחתום על הסכם לגמישות ניהולית לעובדי הניקיון נהיה מוכנים לקליטה שלהם להעסקה ישירה", כך אמר אתמול ל"כלכליסט" בכיר במשרד האוצר.

 

זוהי התבטאות ראשונה, גם אם לא רשמית, של גורם באוצר שמגדירה מחדש את קווי המשא ומתן בין הצדדים בנושא קליטת עובדי הניקיון. עם זאת, הצעה מסודרת של האוצר ליו"ר ההסתדרות עוד לא באה לידי ביטוי בחודש האחרון, שבו מתנהלות השיחות בין הצדדים.

 

בהסתדרות טוענים כי הסיבה היחידה לכך שבאוצר מסרבים לקליטה מסיבית של עובדי הקבלן, בין אם עובדי ניקיון ובין אם עובדים אחרים, היא העלות התקציבית הגדולה של המהלך. קליטה של כלל עובדי קבלני השירותים (ניקיון, שמירה, עובדים סוציאליים, מורים ועוד) המועסקים במגזר הציבורי, שמספרם אמנם לא ידוע אך מוערך במעל 100 אלף, יכולה להגיע לעשרות מיליארדי שקלים.

 

לכן, גם עיני עצמו מצהיר בימים האחרונים כי ברור לו שאין אפשרות לקלוט את כל עובדי הקבלן בבת אחת, ולכן הוא מרכז את מאמציו בקליטה של חלק גדול ככל הניתן, יחד עם חתימה על הסכם שיקבע צמצום של התופעה באופן הדרגתי בשנים הקרובות.

 

גמישות ניהולית כוללת כמה פרמטרים, אך מה שחשוב במיוחד לאנשי האוצר הוא לשמור את היכולת של המנהלים במגזר הציבורי לפטר עובדים שלא ממלאים את תפקידם כהלכה, כלומר להגמיש את מושג הקביעות, אך גם לאפשר לעובד הגנה מסוימת של ועד העובדים מפני פיטורים שרירותיים. אפשרות לפטר קיימת כבר היום בשירות הציבורי, אם כי בפועל עובד צריך לעבור עבירת משמעת חמורה מאוד או עבירה פלילית כדי שניתן יהיה לפטר אותו. מלבד זאת, עיקרי רעיון הגמישות הניהולית כוללים גם אפשרות של ניוד עובדים ללא צורך באישור הוועד, ואפשרות תגמול עובדים על פי תפוקות, אם כי ספק אם האחרון יהיה רלבנטי לעובדי הניקיון אם יועסקו באופן ישיר.

 

בחודש האחרון אמר עיני כמה פעמים כי בתחילת השיחות עם שר האוצר, יובל שטייניץ, הוא שאל אותו אם יהיה מוכן לקליטה של כל עובדי הקבלן אם עיני יסכים לגמישות ניהולית מלאה במגזר הציבורי. לדבריו, שטייניץ לא העלה את נושא הגמישות הניהולית שוב לאחר מכן והנושא ירד מסדר היום.

 

ביום ראשון השבוע הודיעה ההסתדרות כי היא ביקשה מבית הדין הארצי לעבודה לאפשר לה לשבות. הדיון בנושא אצל נשיאת בית הדין לעבודה נילי ארד נקבע ליום חמישי הקרוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x