$
בארץ

המתמחים והאוצר קרובים להסכם; ידווחו מחר על ההתקדמות לבג"ץ

לפי ההסכמות בין הצדדים, מומחים צעירים יקבלו מענקים של עשרות אלפי שקלים וההסכם ייבחן שוב ב-2015; הפערים, מתברר, נבעו בעיקר מחוסר אמון

מיקי פלד 18:2804.12.11

יום לפני הדיווח לבג"ץ על ההתקדמות במשא ומתן ביניהם, נראה כי הרופאים המתמחים ונציגי משרד האוצר מתקרבים להסכם שיסיים סאגה בת כמעט חצי שנה שמאפילה על סדר היום של מערכת הבריאות הציבורית.

 

על פי עקרונות ההסכם שמסתמן, בתיווכם של השופט בדימוס יצחק זמיר ופרופ' מוטי

מירוני, יוותרו המתמחים על הדרישה לקיצור תקופת ההסכם מ-8 שנים ל-4 שנים, אך בתמורה תוגדר "נקודת בחינה" ב-2015, בה ייבחן באמצעות בוררות אופן יישום ההסכם ועיוותים שנוצרו, אם יווצרו, בגללו. אם יתעורר צורך, יתנהל משא ומתן על הסכם קיבוצי חדש. בנוסף, יקבלו מומחים צעירים (רופאים שסיימו התמחות) מענק של עשרות אלפי שקלים ותינתן תוספת שכר של כמה אלפי שקלים על עבודה בשעות נוספות לאחר השעה 16:00.

 

כמו כן הוסכם על הגדרה של יום מנוחה שבועי למתמחה לאחר ביצוע תורנות בסוף שבוע ועל תמחור גבוה של תורנות שביעית ומעלה בחודש, כדי שלמנהלי בתי החולים לא יהיה תמריץ כספי להפר את ההסכם בין ההסתדרות לאוצר שנחתם בקיץ, הקובע מקסימום של 6 תורנויות בחודש למתמחה.

 

מרבית ההסכמות למעשה אינן חדשות, ועלו עתה בהמשך להבנות קודמות בין הצדדים שכבר גובשו בשיחות שהתנהלו עוד לפני תיווכם של זמיר ומירוני, שמונו לתפקיד לפני כשבועיים על ידי בג"ץ. נראה אם כך ששני הצדדים היו צריכים "לשחרר קיטור" ולגשר לא בין שתי עמדות עקרוניות, אלא בעיקר על חוסר האמון ביניהם.

 

למרות ההתקדמות במגעים, לא מן הנמנע כי המתווכים יבקשו מבג"ץ הארכה נוספת כדי לנסות ולסיים את ההסכם תוך שבוע. המתמחים יצטרכו לאשרר את ההסכם בקרב עמיתיהם בבתי החולים. אם אכן כך יהיה, יבטלו 730 מהם את מכתבי ההתפטרות מבתי החולים במרכז הארץ וחיפה, ומערכת הבריאות, שסבלה קשות מעיצומים, שיבושים והיעדרויות מהעבודה של המתמחים, תוכל לחזור לשגרה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x