$
בארץ

הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות יקבל תוספת שכר של 2.9% בשנה

החלטה על כך התקבלה לאחר מו"מ ארוך בין משרד האוצר לבין ארגוני הסגל האקדמי הבכיר. התוספת תינתן במשך ארבע השנים הקרובות

הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות יקבל תוספת שכר של 2.9% בשנה למשך 4 השנים הקרובות. כך נקבע לאחר משא ומתן ממושך בין משרד האוצר והמועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות המייצגת את החוקרים והמדענים בישראל.

  

המשא ומתן התקיים בשנה האחרונה בין המועצה
המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות לבין ועד ראשי האוניברסיטאות ואגף הממונה על השכר באוצר, תחת חסות הוועדה לתכנון ותקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, בראשות פרופ' מנואל טרכטנברג. המשא ומתן התארך בשל דאגת ראשי הסגל למציאת פתרון לגמלאים מחד ולחברי סגל צעירים - מאידך.

  

בנוסף, בהסכם שנחתם הושגו הישגים נוספים שנועדו לעודד את השתלבותם של חוקרים צעירים באקדמיה: תוספת השכר לחוקרים צעירים בדרגת מרצה ומרצה בכיר, גבוהה מהתוספת שתינתן לחוקרים בדרגת פרופסור חבר ופרופסור מן המניין. כמו כן במסגרת ההסכם תינתן עזרה במימון הוצאות מעונות יום ותוגדל ההפרשה לפנסיה לחוקרים שתכנית הפנסיה שלהם היא פנסיה צוברת חדשה.

  

ראשי ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות השונות קראו להמשך הליך הגדלת תקני המחקר בישראל לצורך חיזוק המחקר, האקדמיה והחברה. לדברי ראשי ארגוני הסגל בשל המחסור בתקנים, חוקרים רבים, הן בארץ והן כאלו שנמצאים בחו"ל, לא נקלטים באוניברסיטאות.

 

שר החינוך ויו"ר המל"ג, גדעון סער, בירך בעת חתימת ההסכם: "שנה חדשה עם הסכם חדש ואחראי. ההסכם הנוכחי הוא מהלך נוסף שמצטרף למהלכים משמעותיים שנקטנו בשנתיים האחרונות, היוצרים תקווה גדולה לעתיד מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל".

 

  פרופ' מנואל טרכטנברג יו"ר ות"ת, מסר כי ההסכם הינו חוליה נוספת המיושמת במסגרת הרפורמה הכוללת של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל. רפורמה שתוביל להשבחת איכות ותנאי הסגל האקדמי באוניברסיטאות.

  

פרופ' ניר שביב, יו"ר המועצה המתאמת של ארגוני הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטאות, בירך על ההסכם שנחתם ומציין כי ההסכם לצד התוכנית השש שנתית של משרד החינוך והמועצה להשכלה גבוהה, מעידים על החשיבות הרבה שמדינת ישראל רואה בפיתוח ההשכלה הגבוהה בישראל והחזרת אלפי מדענים לאקדמיה.

  

"הסכם השכר שנחתם לצד התוכנית השש שנתית מהווים נקודת מפנה משמעותית, המעידה על ההבנה שאין לתת למערכת ההשכלה הגבוהה להתדרדר כפי שהתרחש בעשור האחרון. מפנה זה מוודא שההשכלה הגבוהה בישראל תחזור לחזית המחקר העולמי", מציין שביב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x