$
בארץ

לא רק מתמחים: 100 מומחים מרמב"ם התפטרו

מאות מעמיתיהם של אלף המתמחים שכבר התפטרו הצטרפו למהלך המחאה, שייכנס לתוקפו בעוד כחודש ועלול להוביל לשיתוק המערכת. ברמב"ם חתמו גם רופאים מומחים על מכתבים: "מקווים שהמערכת תאפשר לנו להמשיך ולעבוד"

כתבי ynet 15:1407.08.11

עוד שעוני עצר גדולים צמודים מהבוקר (יום א') למערכת הרפואה הציבורית בישראל. פעולתם תסתיים בעוד חודש - ואם לא ייעצרו לפני כן, מזהירים במערכת, צפויה קריסה כללית. מאות רופאים מתמחים הגישו את התפטרותם בבתי החולים בהם הם פועלים, והצטרפו בכך לאלף המתמחים שכבר התפטרו בסוף השבוע

שעבר. בבית החולים רמב"ם בחיפה הגישו כ-200 רופאים מכתבי התפטרות, בהם גם רופאים בכירים.

 

עם הגשת מכתבי ההתפטרות אמר מנהל מחלקת כירורגיה פלסטית, פרופסור יהודה אולמן, כי "אנחנו מגישים כ-200 מכתבים, כחציים של מתמחים וכחציים של רופאים מומחים, בתקווה שהמערכת תתעשת ותאפשר לנו להמשיך ולעבוד".

 

גם רופאים בכירים בבית חולים מאיר בכפר סבא חתמו על מכתבי התפטרות, אך שם בשלב ראשון המכתבים לא יוגשו, אלא יישמרו בכספת במשרדי ועד הרופאים. ההחלטה התקבלה במהלך אסיפת רופאים שכינס ועד הרופאים בבית החולים הבוקר. בנוסף לבתי החולים רמב"ם ומאיר, בבתי החולים הפסיכיאטרים באר יעקב וגהה הגישו עשרות מתמחים מכתבי התפטרות.

  

בבית החולים סורוקה בבאר-שבע חתמו עשרות מתמחים על מכתבי התפטרות. עם זאת, המכתבים לא יוגשו היום. "אנחנו לא משיגים את המטרות שלנו בדרך בה נאבקנו עד עכשיו", אמר ד"ר י', אחד המתמחים בבית החולים, שציין כי ידו רעדה כשחתם על המכתב.

  

לדבריו, "החשש הגדול הוא שבאמת נפסיק לעשות את מה שאנחנו אוהבים, אבל אנחנו כולנו מקשה אחת. אם נתפצל נחליש את עצמנו בעת המאבק. כולנו באותה סירה. אני מקווה שזה יעזור. הלכתי ללמוד רפואה כי זה מה שרציתי ואני לא מצטער על זה".

  

רופאה נוספת, שמתמחה באחת המחלקות הקטנות בסורוקה, חתמה על המכתב כשדמעות בעיניה. "הרגשתי רע שהגשתי את המכתב, אבל אין ברירה", אמרה, "זה היה קשה לחתום, אבל אין דרך אחרת. אי אפשר להיות נחמדים כי נחמדות לא עוזרת בארץ הזו. אנחנו אוהבים את החולים שלנו ודואגים להם, אך זה צעד של אין ברירה - זהו המוצא האחרון".

  

היא הסבירה: "אנחנו לא עושים את זה בשמחה ובששון. אנחנו עובדים 23 שעות ברצף בתורנות וצריכים להיות ערניים כל שעות היממה ולהיות אחראים על החולים שבעה ימים בשבוע, אך לא מקבלים תמורה מבחינת ההשקעה".

  

כעת, על רקע מפגן הכוח החברתי שהתרחש אמש ברחבי הארץ, המשבר סביב שביתת הרופאים מהווה סמן לאופי ההתמודדות של האוצר והממשלה עם גלי המחאה.

 

אחרי בתי החולים רמב"ם, מאיר באר יעקב וגהה, בין היתר, מתכננים להגיש היום מכתבים גם הרופאים המתמחים בבתי החולים פרדסיה, אספהר, בני ציון, הדסה, הלל יפה, השרון, וולפסון, זיו, כרמל, העמק ופוריה. יחד עם אלף המתפטרים הקודמים, נראה כי חוסר כללי של מתמחים ברחבי הארץ יביא לשיתוק מערכת הרפואה בישראל בעוד כחודש, עת תיכנס לתוקפה ההתפטרות ההמונית.

 

במרכז הוויכוח בין הרופאים המתמחים להסתדרות הרפואית עומדת סוגיית השכר. המתמחים הודיעו כי שכר של 50 שקלים לשעה הוא בבחינת קו אדום מבחינתם, וכי בתנאים הללו לא יוכלו לאייש את 1,000 התקנים שהסכים משרד האוצר להוסיף. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, הזהיר את המתמחים שלא לשבות כיוון שדבר לא יאפשר להסתדרות הרפואית להגן עליהם משפטית.

  

על רקע זה, ייתכן כי הגדרת ההתפתחויות במשא ומתן בין האוצר להסתדרות הרפואית בימים האחרונים כ"פריצת דרך" היתה מוקדמת מדי.

  

"הקווים אדומים שהצגנו מהווים בסיס ליישור מערכת הבריאות", אמר ל-ynet אחד מנציגי המתמחים. "אם נשמיט אחד מהם, המערכת תישאר תקועה". נציגים אחרים הוסיפו כי "אם עד סוף החודש לא יימצא פתרון - ממשלת ישראל תישא באחריות לקריסת מערכת הבריאות. אם לא תהיה התייחסות רצינית של מי מטעמו של בנימין נתניהו, בסוף החודש מערך הבריאות של מדינת ישראל יחדל מלהתקיים".

  

בהכנת הידיעה השתתפו נרי ברנר (כתבנו לענייני בריאות), אחיה ראב"ד ואילנה קוריאל

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x