$
בארץ

צה"ל השתלט על ספינת נשק מטורקיה לרצועה

מדובר צה"ל נמסר כי הספינה, שיצאה מנמל בטורקיה והיתה בדרכה למצרים, הובילה נשק שיועד לרצועת עזה. לוחמי שייטת 13 השתלטו על הספינה, כ-200 מייל מחופי ישראל

יואב זיתון, ynet 12:36 15.03.11

 

שוב - צה"ל עוצר ספינת נשק בלב ים: לוחמי השייטת השתלטו על ספינת סוחר במרחק של 200 מייל מערבה לחופי ישראל. כך מסר בצהריים (יום ג') דובר צה"ל. על ספינת הסוחר, המכונה "ויקטוריה", שהניפה דגל ליבריה ונשאה על סיפונה נמצאו מכולות המכילות אמצעי לחימה מסוגים שונים.

 

מצה"ל נמסר כי ההשתלטות על האוניה התבצעה באופן מהיר וללא התנגדות של אנשי הצוות. עם סיום ההשתלטות הובלה הספינה על ידי חיל הים לחופי ישראל לצורך המשך הסריקות ובדיקה יסודית של המטען.

 

האוניה הייתה בדרכה מנמל מרסין שבטורקיה. ביממה האחרונה עשתה דרכה לנמל אלכסנדריה שבמצרים. על פי הערכות, אמצעי הלחימה שבאוניה היו מיועדים לארגוני הטרור שפועלים ברצועת עזה.

 

ככל הידוע טורקיה איננה קשורה לאירוע זה בכל היבט שהוא. הפעולה עצמה אושרה כנדרש על ידי הדרג המדיני לאור המלצת הרמטכ"ל.

 

בשעות הבוקר עדכן הרמטכ"ל, רב-אלוף בני גנץ את שר הביטחון, אהוד ברק, על הממצאים שנמצאו על גבי האוניה.

 

צה"ל ומשרד החוץ הודיעו על מעצרה של האוניה "ויקטוריה" לרשויות גרמניה לאור העובדה שהאוניה שייכת לחברה גרמנית, לממשלת ליבריה שבדגלה השתמשה האונייה ולצרפת לאור העובדה שחברת ההפעלה הינה צרפתית.

 

על הפעולה פיקד מפקד חיל הים, אלוף אליעזר מרום (צ'ייני) ועל ההשתלטות פיקד מפקד שייטת 13. דובר צה"ל מסר כי צה"ל ימשיך ויקיים פעילות אינטנסיבית, מודיעינית ומבצעית, לשמירת האינטרסים הביטחוניים של ישראל ועל מנת למנוע הברחות שיובילו להתעצמות תשתיות הטרור בעזה ובלבנון. 
x