$
בארץ

מקורבים לדלק: "איננו שמחים, טובת המשק היא שהגז המצרי יזרום"

המקורבים התייחסו למהומות במצרים ואמרו: "חבל שהמדינה הערימה קשיים במתן היתרים להקמת מתקן קבלת הגז, ויצרה עיכובים עם הקמת ועדת ששינסקי"

סיון איזסקו 21:4329.01.11

"איננו שמחים לאיד. טובת המשק היא שהגז המצרי ימשיך לזרום. עם זאת, כעת מתברר עד כמה חשוב היה שפרויקט תמר ייצא לדרך ומה המשמעות של עיכובים מיותרים בהוצאתו לפועל. חבל שהמדינה הערימה קשיים במתן היתרים להקמת מתקן קבלת הגז, ויצרה עיכובים עם הקמת ועדת ששינסקי". כך אמרו היום מקורבים

לקבוצת דלק, בעקבות המהומות במצרים.

 

חשש נוסף שמתעורר בשל חוסר היציבות השלטונית במצרים הוא כי לקוחות ישראלים יימנעו בתקופה הקרובה מחתימה על חוזים לטווח ארוך לרכישת גז מצרי. כך, למשל, החברה לישראל, שחתמה בדצמבר עם EMG על חוזה מהותי לרכישת 1.4 מיליארד מ"ק (BCM) גז טבעי מצרי בחוזה ל־20 שנה בהיקף של 5 מיליארד דולר. לפי החוזה, החברה לישראל תוכל עד סוף מרץ הקרוב להגדיל את ההסכם ב־1.5 מיליארד מ"ק כך שהיקף ההסכם יהיה 2.9 מיליארד מ"ק והיקפו יגדל ל־10 מיליארד דולר ל־20 שנה.

 

בחברה לישראל לא התייחסו לדברים, אולם ככל הנראה ימתינו בחברה זמן מה עד להתבהרות המצב המדיני במצרים, כדי לקבל החלטה על חוזה האספקה.

 

לפני כשבועיים הודיעה החברה לשותפוּת תמר, כי אם לא תוכל להתחייב ללוחות הזמנים ולתנאי אספקת הגז לחברה, תראה את עצמה החברה לישראל חופשית לחתום על הסכם עם ספקים אחרים - כלומר לממש את האופציה שקיבלה מספקית הגז המצרי EMG. אולטימטום זה הפך לעקר בעקבות המהומות במצרים, שכן כל עוד תחושת הוודאות לא תחזור, לא סביר שהחברה לישראל תסתמך רק על EMG כספק הגז היחיד שלה.

 

בשוק ההון מעריכים כי המשבר המצרי יגרום לצרכנים ששקלו בימים אלה להתקשר בחוזים ארוכי־טווח לספק גז מצרי לבחון את צעדיהם. זאת מאחר שכפי שזה נראה כרגע, חוסר הוודאות המדינית במצרים גדול מחוסר הוודאות לגבי לוחות הזמנים בפרויקט תמר.

 

בתוך כל, מניית אמפל, הנמצאת בשליטת יוסי מימן, נפלה אתמול ב־10.53% במהלך המסחר בבורסת ניו יורק. אמפל מחזיקה ב־12.5% מהזכויות ב-EMG.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x