$
תיירות

אל על הציגה את תפריט ארוחות הבוקר החדש

על הארוחות - שהוכנסו לטיסות במחלקות תיירים ועסקים כבר בסוף השבוע שעבר - אחראי שף הבית, שגב משה. המנכ"ל, שקדי: "אני מתכוון שנהיה מצוינים בכל דבר"

יסמין גיל וגלי וולצקי 15:2519.12.10

אל על השיקה הבוקר (א') את תפריט ארוחות הבוקר החדשות שמוגשות מסוף השבוע שעבר לנוסעי החברה במחלקות התיירים והעסקים. על התפריט המעודכן אחראי השף הראשי של החברה, שגב משה, שפעל מזה כחצי שנה יחד עם עובדי חברת-הבת תמ"מ, העוסקת בייצור ואספקת ארוחות לאל על.

 

מהחברה נמסר כי גם ארוחות הצהריים והערב החדשות כבר הוכנסו לטיסות, אולם אלה לא הוצגו במהלך אירוע ההשקה שנערך בתל אביב.

 


במסגרת השינוי, יוצעו שתי אפשרויות של ארוחת בוקר במחלקת תיירים: בוקר ישראלי - ארוחה הכוללת, בין היתר, סלט, גבינת שמנת, אומלט עם צמחי תבלין ויוגורט פירות; ובוקר בחמישה צבעים - ארוחה שבה, בין השאר, סלט, יוגורט טבעי וגרנולה. במחלקת העסקים יוצעו, למשל, קרם חצילים וטחינה, סלט בלקני, פאי בטטות, בצלים סגולים וצמחי תבלין, ועוגת גבינה.

 

"אנו רואים חשיבות רבה בנושא הקולינריה והשירות בכלל", אמר המנכ"ל, אליעזר שקדי, "אני מתכוון שנהיה מצוינים בכל דבר". הוא סירב למסור פרטים לגבי סכום ההשקעה של החברה בשדרוג התפריט, והסתפק בלומר: "השקענו הרבה מחשבה והרבה משאבים". לגבי מהלכי שדרוג עתידיים בחברה, גם כאן תמצת במתן פרטים, ואמר: "אני מעדיף קודם לקיים. אדבר על מהלכים רק כשיהיו בשלים".

 

סמנכ"ל השירות של אל על, יהודית גריסרו, אמרה: "החלק הקולינרי הוא מהותי במהלך הטיסה. נפגשנו עם הרבה שפים מכובדים, ידועים, ובסוף בחרנו בשגב. למה? משום שבעינינו הוא מסמל את הישראליות שאל על מסמלת. שגב ישב עם אנשי תמ"מ ולמד את תעשיית המזון בעולם התעופה, על האילוצים התברואתיים, נושא הכשרות והלוגיסטיקה".

 

"הצלחנו לעשות מהפכה בכלים, במוצרים, ברכיבים", הוסיף שגב, "הורדנו אבקות מרק, הורדנו לקטי ירקות קפואים, אנחנו עובדים עם לקטי תבלינים". הוא הסביר כי בחברה מכינים את המנות במשך 24 שעות ביממה בימי חול, כדי לשמור על הטריות, וכאמור בהתאם לאילוצי הבישול התעופתי הדורש הכנת מזון זמן מה מראש. כך למשל, החביתות מוגשות טריות לנוסעים היוצאים מנתב"ג לחו"ל, ואילו בטיסות חזור ובסופי שבוע, מדובר במנות מוקפאות. לגבי הסלט למשל, אמר שגב כי "בחרנו מראש בירקות שיכולים להחזיק מעמד ולהישאר פריכים. עגבניות חתוכות או גמבה למשל, לא יכולים להישאר פריכים לאחר החיתוך".

 

על פי נתוני החברה, תקציב הארוחות השנתי שלה עומד על כ-40 מיליון דולר, יש לה 11 מטבחים בחו"ל ושלושה בארץ וב-2010 סיפקה לנוסעיה כ-4.6 מיליון ארוחות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x