$
בארץ

מכה לנתניהו: פיירברג התפטרה אחרי יומיים

"אינני רואה בשלב זה מקום להתערבות נוספת מצידי במתכונת הקיימת" כתבה פיירברג במכתבה לראש הממשלה; ועדת הכספים אישרה העברת 6 מיליון שקל לארה"ב עבור הסופרטאנקר

ynet ותומר אביטל 11:1908.12.10

רק יומיים אחרי שהציג בחגיגיות את הנציגה שלו לשיקום אחרי האסון בכרמל, ורגע לפני פרסום דו"ח מבקר המדינה בנושא הכיבוי, מבוכה לראש הממשלה: מרים פיירברג, שמונתה על-ידי נתניהו, הודיעה הבוקר (ד') על התפטרותה מהתפקיד שנתפר עבורה בזריזות - וכנראה בלי הרבה מחשבה מוקדמת.

 

פיירברג,

שהוגדרה "ראש צוות המשימה המיוחד" מטעם נתניהו לטיפול בנפגעי שריפת הכרמל, שלחה ללשכתו מכתב התפטרות, יום לאחר שנתקלה בהתנגדות של ראשי רשויות בכרמל, בראשם ראש מועצת חוף הכרמל, כרמל סלע. גם יושב-ראש הכנסת, ראובן ריבלין, מתח ביקורת על המינוי ותהה אם "השרים כל-כך עסוקים".

 

"בסיור ביישובים שנפגעו בשריפה בכרמל התרשמתי שמנכ"ל משרד ראש הממשלה, אייל גבאי, מוביל את מהלך השיקום ביד רמה ובשיתוף פעולה מלא של כל מנכ"לי משרדי הממשלה והגופים השונים", היא כתבה. "התרשמתי בעיקר מתפקודו המקצועי והיעיל של מנהל המחוז, משלב יוסף, ראשי המועצות המעורבים בנעשה ונמצאים בקשר שותף וטוב עם משרדי הממשלה השונים.

 

"לפיכך אינני רואה בשלב זה מקום להתערבות נוספת מצידי במתכונת הקיימת", הוסיפה פיירברג בפנייה לנתניהו. "אני מודה לך על האמון המלא שנתת בי, ועומדת לרשותך בעתיד לכל משימה שתבקש".

 

היא הדגישה עוד כי "במידה והחלטתך למנות גוף חיצוני שיעסוק בנושא השיקום בעינה עומדת, יש צורך, להערכתי, להעניק לגוף זה סמכויות מהממשלה אשר יאפשרו עצמאות תקציבים מוחלטת, וזאת כמובן על פי כל כללי המנהל התקין.

 

גוף זה יהיה מוסמך לקבוע סדרי עדיפויות, לגייס מקורות כספיים ולהחליט על חלוקתם מתוך ראייה כוללת של הצרכים. בגוף זה, אם יוקם, אין מקום להכליל משרדי ממשלה, כדי להימנע מפגיעה במעמדם של השרים וראשי הרשויות".

 

אתמול הגיעה יחד עם גבאי, ומנכ"לים של משרים נוספים, לישבת עבודה בכרמל, ובחלקים מהסיור נשארה ברכבה. בלשכת ראש הממשלה אמרו שימשיכו להפעיל את "כוח המשימה", אך עדיין לא ברור מי יעמוד בראשותו.

 

במועצה האזורית כרמל הביעו סיפוק מהודעתה של פיירברג. "אין כאן משהו אישי כנגד פיירברג אך איננו זקוקים למתווכים שרק מסרבלים את המהלכים", אמרו במועצה. "אנחנו עוסקים כעת בהחזרה מהירה של התושבים המפונים למסלול חיים רגיל ככל האפשר".

 

עלות הבאת הסופרטאנקר - 6 מיליון שקל

 

בתוך כך נודע כי עלות הבאת הסופרטאנקר מארה"ב עומדת על  6 מיליון שקל, גבוה מכלל התקציב המוקדש כיום לכיבוי אווירי בישראל. הבוקר אישרה ועדת הכספים את העברת הסכום לארה"ב תמורת הסיוע בכיבוי שריפת הענק שהשתוללה בכרמל.

 

נציג האוצר אורי גבע אמר כי הסכום ניתן עבור ההתקשרות עם החברה שהביאה את מטוס הסופרטאנקר לארץ. לשאלת יו"ר הוועדה, ח"כ הרב משה גפני, מהי עלות הבאת שאר המטוסים והמסוקים שהגיעו מהעולם, ענה נציג האוצר כי "שאר המטוסים הם על חשבון המדינות המסייעות".

 

גפני ביקש לדעת מדוע הסכום כה גבוה: "עבור יומיים של עבודה הם דורשים 6 מיליון שקל?".  נציג האוצר ענה כי הסכום הסופי לא יעמוד על פחות  מ-6 מיליון שקל, והכסף יחזור לקופת המדינה. לדבריו "אנחנו צריכים לסגור את הפרטים האחרונים של ההתקשרות איתם. תכננו שהמטוס יעבוד בפועל ארבעה ימים ולכן נערכנו לעלות של 6 מיליון שקל, בפועל העלות תהיה פחותה, מאחר והוא פעל רק יומיים. העלויות שלנו הן כולל הטיסות שלו הלוך וחזור".

 

גפני אמר כי הוועדה מאשרת את הפנייה, אך הדיון בכל נושא הכיבוי האווירי לא הסתיים, "צריך להכין תוכנית מוסדרת שתתאים לצרכים שלנו מבחינת הכיבוי האווירי, דוגמת המטוסים שהגיעו מיוון והיו יעילים וריאליים יותר עבורנו".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x