$
בארץ

בנק ישראל פותח בפעילות הסברה לעודד מעבר בין בנקים

הקמפיין, שיעודד צרכנות נבונה, מושק על רקע כניסתה לתוקף של הוראה שמקלה על מעבר בין כרטיסי אשראי

תומר זלצר 06:57 08.12.10

 

הפיקוח על הבנקים בבנק ישראל יחל היום בקמפיין באמצעי התקשורת לעידוד מעבר בין בנקים. השקת פעילות ההסברה של הבנק המרכזי נעשית על רקע כניסתה לתוקף של הוראה, שמקלה עוד יותר על המעבר של לקוחות קמעונאיים בין הבנקים.

 

ההוראה, שנכנסה לתוקף בתחילת החודש, היא המשך להוראת נוהל בנקאי תקין 432 שהתקבלה בשנת 2004, שנועדה להקל על יכולת מעבר לקוחות בין בנקים.

 

על פי ההוראה, "על הבנק לעשות כל שנדרש כדי לאפשר ללקוח המבקש זאת לסגור את החשבון או להעביר פעילויות מהחשבון בהקדם האפשרי, תוך הקפדה על מניעת טרחה מיותרת ללקוח".

 

בתחילת החודש נכנס לתוקף תיקון להוראה שמקל גם על מעבר לכרטיס אשראי חדש, המונפק בבנק שאליו עובר הלקוח. עד היום לא היתה שיטה להעברת הוראות הקבע באופן פשוט, והלקוח נדרש לפנות לכל בתי העסק שעמם התקשר, ולהודיע להם על שינוי ההרשאות לחיוב חשבונו לצורך חיוב כרטיסו החדש.

 

כדי להקל על המעבר לכרטיס אשראי חדש, בנק ישראל העביר את נטל העברת הפעילות בעסקאות אשראי מתמשכות מהלקוח למנפיק כרטיס האשראי הישן. הבנק שבו נסגר חשבונו של הלקוח יחויב למסור לכל בעלי העסק שעמם קשור הלקוח, הודעה בדבר ביטול כרטיס החיוב הישן ואת פרטי הכרטיס הישן.

x