$
בארץ

ויולה רכשה 40% מדגניה סיליקון תמורת 27 מיליון ד'

קרן ההשקעות, בראשות שלמה דברת, תהפך לבעלת המניות הגדולה בחברה העוסקת בפיתוח וייצור מוצרי סיליקון לתעשייה הרפואית, ומינתה יו"ר מטעמה לחברה. המנכ"ל עמוס נהיר: "מטרתנו להיהפך לספק עולמי מוביל בתעשיית הציוד הרפואי"

גולן חזני 07:0429.11.10

אחרי מו"מ ממושך שפוצץ יותר מפעם אחת חתמה אתמול קרן הפרייבט אקוויטי ויולה על השקעה של 27 מיליון דולר בחברת דגניה סיליקון מקיבוץ דגניה ב' תמורת 40% ממניות החברה. העסקה בוצעה לפי הערכת שווי של 67.5 מיליון דולר לדגניה סיליקון.

 

ויולה פרייבט אקוויטי היא חלק מקבוצת ויולה של שלמה דברת, אבי זאבי והראל בית און.

 

22 מיליון דולר מתוך סכום העסקה יועברו לידי הקיבוץ, ואילו 5 מיליון דולר יוזרמו לתוך החברה המנוהלת על ידי עמוס נהיר. דגניה סיליקון, שנוסדה ב־1984, מפתחת ומייצרת מוצרי סיליקון, בעיקר קטטרים.

 

יונתן קולבר יונתן קולבר צילום: עמית שאבי

ויולה תהפך למעשה לבעל המניות הגדול ביותר בחברה, ותקבל רוב בדירקטוריון. קרן הפרייבט אקוויטי IGI, שבבעלות ראש עיריית ירושלים ניר ברקת ואחיו אלי ברקת, מחזיקה בכ־18% מהמניות ואילו הקיבוץ יחזיק בכ־30% ממניות החברה. ביתר המניות מחזיקה הנהלת החברה.

 

יו"ר חברת כור לשעבר, יונתן קולבר, המשמש שותף כללי בויולה, מונה ליו"ר דירקטוריון דגניה סיליקון. ויולה מינתה שלושה חברי דירקטוריון נוספים מטעמה: אסנת רונן, שותפה כללית, ברק סלומון, מנהל, ודוד בן עמי, מומחה בתחום הרפואי, לשעבר מנהל בוסטון־סיינטיפיק ישראל.

 

"דגניה הינה ההשקעה הגדולה ביותר של ויולה והראשונה שבה אנו מקבלים רוב בדירקטוריון החברה", אמר קולבר. "במשך יותר משנה למדנו את דגניה והתרשמנו עד מאוד, בעיקר מההנהלה החזקה והמנוסה בראשותו של המנכ"ל עמוס נהיר, הידע ההנדסי שלה ויכולות הייצור, כמו גם מצוינויות אופרטיבית. אנו מאמינים כי יש לה ערך מוסף ומודל כלכלי ייחודיים. פנינו לשותפות יעילה והדדית עם הקיבוץ, IGI, והנהלת החברה".

 

קולבר הוסיף כי "המודל של דגניה סיליקון מאד מעניין: המו"פ בארץ, אבל עיקר הייצור בהודו. החברה היא ברמה של כמעט 100% ייצוא, ומערכת היחסים שלה עם חברות בינלאומיות מרשימה. זו פלטפורמה שעם עבודה נכונה אפשר להפוך אותה לפלטפורמה מאד גדולה. אני חושב שאפשר לשלש את המחזור ב־7-6 השנים הבאות. החברה מאד בריאה וכמעט שאיננה ממונפת. זו פנינה שיכולה רק לצמוח".

 

היקף ההכנסות המוערך של דגניה סיליקון עומד על כ־200 מיליון שקל. החברה ממוקדת בעיקר בייצור מוצרים גמורים מותאמים לדרישות הלקוחות, בעיקרם חברות מובילות עולמיות בתעשיית הציוד הרפואי. החברה מועסקים כ־900 עובדים, מחציתם במפעל בהודו. בנוסף לחברה מפעל בצרפת, ומרכזי שיווק והפצה בגרמניה וארצות־הברית, באמצעותם היא מציעה תמיכה מקומית לשווקים האירופי והאמריקאי.

 

עמוס נהיר, מנכ"ל דגניה במשך 14 השנים האחרונות, אמר על העסקה כי "מבנה הבעלות החדש מעניק לדגניה מעמד פיננסי חזק יותר, ויאפשר לה למנף את הפוטנציאל הבינלאומי שלה ביתר שאת. מטרתנו הינה להיהפך לספק עולמי מוביל בתעשיית הציוד הרפואי. הצטרפותה של ויולה, בשיתוף בעלי המניות הקיימים, יתרמו ללא ספק להשגת מטרות הצמיחה האסטרטגיות של החברה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x