$
בארץ

מזכ"ל ה-OECD בישיבת הממשלה: "בכל העולם מחירי הדירות נופלים ודווקא פה הם עולים"

אנחל גוריה אמר כי ישראל צומחת מהר יותר כי יש לה פחות גירעונות, חובות ושיעור אבטלה ממדינות אחרות בארגון. "היא במצב טוב ואנחנו יכולים ללמוד ממנה". גוריה הזכיר את פערי השוויון בישראל ואמר כי "אסור לשכוח את אוכלוסיות החרדים והערבים מאחור"

תומר אביטל 13:1121.11.10

אורח הכבוד בישיבת הממשלה הבוקר (א') היה אנחל גוריה, מזכ"ל ארגון המדינות המפותחות אליו צורפה ישראל לאחרונה. גוריה שיבח את הצמיחה בארץ, אך הוסיף מיד: "בכל העולם מחירי הנדל"ן יורדים, ודווקא פה הם עולים".

 

גוריה הרבה לשבח את כלכלת ישראל ואמר כי "המשק הישראלי צמח גם במיתון, ומדינות ה-OECD יכולות ללמוד ממנו. גם האבטלה שלכם נמוכה יותר מהממוצע בארגון".

 

לדבריו, "ישראל צומחת מהר יותר כי יש לה פחות גירעונות, חובות ושיעור אבטלה ממדינות אחרות בארגון. היא במצב טוב ואנחנו יכולים ללמוד ממנה".

 

אנחל גוריה אנחל גוריה צילום: בלומברג

 

"אסור לשכוח את החרדים והערבים"

 

עם זאת, גוריה הזכיר את פערי השוויון בישראל ואמר כי "אסור לשכוח את אוכלוסיות החרדים והערבים מאחור. צריך לשלב אותם במעגל העבודה כדי שכל החברה הישראלית תוכל להתקדם".

 

לדברי גוריה, "החברה הישראלית עברה בדור האחרון קפיצה גדולה קדימה, שינויים רבים ותהליך אינטגרציה לעולם. יש לכם תנועה מהירה, אך לא כל הקבוצות בישראל יכולות לנוע באותה מהירות.

 

"נפגשתי עם הקבינט החברתי-כלכלי ודנו איך אפשר וצריך לקדם את הקבוצות האלה שנותרו מפגרות מאחור, מבחינת איכות חיים והשתלבות כלכלית חברתית. זהו אתגר עבורנו".

נתניהו. "אל תוציא כסף שאין לך" נתניהו. "אל תוציא כסף שאין לך" צילום: אורי פורת

 

גוריה לא הסתפק ברמזים וסימן את כאמור את נקודות התורפה באופן ספציפי. "התמקדנו בחלק מקבוצות החרדים והערבים הישראלים, אשר אינן מתקדמות באותה המהירות ולא נהנות מ'אבולוציה חיובית' כמו כל המדינה. החברה הישראלית חייבת לאפשר להם זאת, על מנת לקדם את החברה כולה".

 

בישיבה ציין ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "ישראל הצליחה בכלכלתה כי שמרה טוב יותר ממדינות אחרות על שלושה כללי יסוד של הכלכלה: אחד - אל תוציא כסף שאין לך, גרום לכך שיהיה כדאי להשקיע ולעבוד וקצץ בביורוקרטיה. אנו מחויבים לשמור על שלושה כללים אלה גם בעתיד".

 

"ישראל בעמדה נחשקת"

 

מוקדם יותר אמר גוריה לנשיא שמעון פרס: "הצמיחה הכלכלית של ישראל שעומדת על 4%, היא מהגבוהות בארגון, והאבטלה הנמוכה יחסית, הגירעון המצטמצם ושוק הנדל"ן התופח, ממקמים את ישראל בעמדה מאוד נחשקת".

 

פרס וגוריה דנו בכלכלה, בטכנולוגיה, בחינוך בישראל ובמגמות כלכליות כלליות במדינות המפותחות החברות בארגון. השניים דנו גם בחשיבות מדיניות הכלכלה ושילוב כל המגזרים בישראל לתוך כוח העבודה.

 

גוריה הזכיר במיוחד את האוכלוסיות הערביות-ישראליות והחרדיות והדגיש "כמה חשוב לכלול אותם בחברה ובכלכלה. ישראל היא אחת המובילות בעולם בתחום המדע, התוכנה והטכנולוגיה והמהירות בה היא מתקדמת מעוררת השתאות. האוכלוסייה בישראל מחויבת באופן מתמיד להסתגל למהירות השינויים" אמר.

 

פרס: "נגישות אקדמאית לכל המגזרים"

 

הנשיא פרס הסכים עם דבריו של גוריה על הצורך בשילוב כלל האוכלוסייה ובהתייחסו לנושא החינוך אמר כי שאיפתו היא "לאפשר נגישות אקדמאית קלה יותר לכלל המגזרים". כמו כן, הנשיא הזכיר את הצורך "לשלב טכנולוגיה בכיתות כדי להפוך את הלימודים לחוויה יותר אינטראקטיבית ואתגרית לתלמידים של ימינו שהם יותר מתוחכמים משהיו בעבר".

המזכ"ל הציג לנשיא את "דו"ח תחזית הכלכלית של ה-OECD" המעודכן ביותר הסוקר את כלל המדינות החברות בארגון, כולל ישראל.

 

אנחל גוריה עם הנשיא פרס אנחל גוריה עם הנשיא פרס צילום: מארק ניימן/לע"מ

 

קודם לכן אמר גוריה בראיון לגלי צה"ל, כי "בישראל נתוני האבטלה נמוכים והצמיחה גבוהה - ואלו בהחלט חדשות טובות. ישראל תמשיך לצמוח בקצב גבוה ותהיה מעל הממוצע של מדינות ה-OECD".

 

על ששינסקי: "יש עושר שצריך לחלק"

 

בהתייחסו למסקנות ועדת ששינסקי ציין גוריה, "יש עושר שצריך לחלק בין אזרחי המדינה לבין המשקיעים. קיימים מספר מודלים ומנגנונים שאפשר לאמץ, אבל צריך לשמור על העיקרון לפיו תושבי המדינה ייהנו מהתגליות. צריך להתמודד עם המצב החדש בצורה חכמה: לדאוג לכך שהתגליות לא יגרמו לבעיות במשק כמו שראינו במדינות שונות".

 

גוריה התייחס גם למצב הכלכלי העולמי והביע אופטימיות: "פרסמנו תחזיות ולפיהן בשנה הבאה מדינות ה-OECD יהיו במצב טוב יותר בהשוואה למחצית השנייה של 2010. אנחנו מתחת לצמיחה של 2%, ונהיה סביב 2.5% בשנה הבאה, כאשר ב-2012 התחזית היא לצמיחה של 3.5%. המצב ישתפר, אבל אסור להיכנס לשאננות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x