$
בארץ

שטייניץ: "נמשיך בשיתוף פעולה עם בנק ישראל גם אם לעתים רואים דברים אחרת"

שר האוצר בכנס הכלכלי חברתי של משרד התמ"ת: "אני ופישר חזרנו מוושינגטון בתחושה שהמשבר כאן לעוד חודשים אם לא שנים, וזה מחייב גם אותנו להיזהר. אמשיך לגבות את רכישת הדולרים על ידי בנק ישראל". לגבי שוק הנדל"ן אמר שטייניץ: "חייבים לקדם פתרונות למצוקה, אבל זה יקרה רק בעוד שנה-שנתיים"

נעמה סיקולר 14:3812.10.10

"חזרתי שלשום מכנס של קרן המטבע העולמית בוושינגטון, ניצלתי את ההזדמנות להיפגש עם כל הצמרת הכלכלית של ארה"ב, גם בבית הלבן וגם בקרן המטבע. הייתי שם עם חלק מצמרת האוצר ועם נגיד בנק ישראל ואני רוצה לומר לכם -  חזרנו בתחושה קשה. המשבר העולמי לא חלף". כך אמר היום (ג') שר

האוצר, יובל שטייניץ, בכנס החברתי כלכלי 2010 של משרד התמ"ת.

 

שטייניץ הוסיף ואמר: "חזרנו בתחושה שהמשבר כאן לעוד חודשים אם לא שנים, וזה מחייב גם אותנו להיזהר. אפשר להתבשם בהצלחות אבל להיזהר נוכח פני העתיד".

  

לדבריו, "כלכלת ישראל זכתה למחמאות והיה נעים לשמוע את המחמאות שזכה להן נגיד בנק ישראל סטנלי פישר, שהמעמד הבינלאומי שלו הוא נכס חשוב למדינת ישראל. גם אם לעתים פה ושם ייתכנו חילוקי דעות, נמשיך לעבוד בשיתוף פעולה עם בנק ישראל. השת"פ היה טוב והוא יימשך גם אם לעתים רואים דברים אחרת".

 

לגבי מצוקת הדיור בארץ אמר שטייניץ: "עליית מחירי הדירות עלתה לכותרות ובצדק. זה נובע מכמה גורמים כמו החלטת ממשלה קודמת להקפיא את הבנייה במרכז הארץ, המשבר בעולם ועוד. המצוקה אמיתית ואנחנו חייבים לקדם פתרונות. זה לא עניין של יום אחד וגם לא של חודשיים לבנות עשרות אלפי דירות. לשווק קרקעות זה עניין של שנה שנתיים".

 

"בעיות ללא פתרון"

 

לדברי שר האוצר, "העולם המפותח - אם זה באמריקה או באירופה - מודאג משלושה דברים שכרגע נראים חסרי פתרון: האבטלה, גירעונות העתק מבלי שיהיה תסריט מהיר של צמצומם. הנושא השלישי שפחות מודעים אליו כאן בארץ הוא היעדר ההשקעות בחלק גדול ממדינות אירופה וארה"ב, למרות שיש נזילות ואשראי וחברות גדולות יושבות על קופות מזומנים אין נכונות להשקיע בתעשייה לפתח בגלל חוסר הבהירות לגבי העתיד ובמיוחד לגבי משטר המסים.החשש מהעלאת מסים דרמטית מונע השקעות במשק.

 

שטייניץ הדגיש ואמר כי "אנחנו צריכים לקחת בחשבון שייתכנו זעזועים והתאוששות איטית עד כדי כאב באירופה ובארה"ב, שיכולים להשפיע גם עלינו. לא חזרנו לנורמליות גם אם הצמיחה חזרה והאבטלה פחתה, ולכן צריך להמשיך באותה מדיניות כלכלית אנטי משברית. אני מדבר בין היתר על התקציב הדו שנתי ועל הקטנת מספר העובדים הזרים הבלתי חוקיים".

 

"לא צריך לתת לשקל להפוך למטבע החזק ביותר בעולם", הוסיף שר האוצר. "אנחנו צריכים לשמור על התעשייה ועל הייצוא ולכן אין לנו ברירה אלא להשתתף במאבק עד יעבור זעם. ולכן צריך לשמור על פערי ריבית גדולים כי אז הדולרים שמחפשים מקום להשקעה זורמים לכאן. והדבר השני - וזה צעד שגיביתי ואגבה בעתיד - הוא רכישת הדולרים על ידי בנק ישראל".

  

"לחזק את הקשר עם הודו וסין"

 

בואו לא נשלה את עצמנו אחרי משבר כזה הסדר הכלכלי העולמי עובר שינויים", אמר עוד שר האוצר."השינוי העיקרי הוא הפיכת מזרח אסיה, ובעיקר סין והודו, לכלכלות הגדולות בעולם. גם אם ארה"ב היתה ותהיה בעתיד הנראה לעין הקטר העיקרי, אי אפשר להתעלם מהחשיבות העצומה של סין והודו לכלכלה הישראלית. אנחנו צריכים למצוא את הדרכים לפתוח את השערים לשתי הכלכלות האלה".

 

לדבריו, "המשימה שלנו היא לחולל בישראל מעגל מחזור צמיחה נוסף ולחזור לרמות צמיחה של 6%-4% בעשור הקרוב. זה ייתכן וזה אפשרי. יש לנו תוכנית להביא לכאן את הבנקים הגדולים בעולם שיפתחו כאן מרכזי פיתוח של מחשוב למוסדות פיננסים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x