$
משפט

תקדים: חשבון המים גבוה מדי? פנו לבתי משפט ולא לוועדות הערר

בית המשפט קבע כי ועדות הערר אינן מוסמכות לדון בתביעות נגד תאגידי מים. עורכי דין של תאגיד מים: "המשמעות היא חסכון של עשרות מיליוני שקלים לחברות המים". אלא שעורך דין המתמחה בתחום טוען כי השינוי טוב דווקא ללקוחות

מארק שון 10:3409.08.10

בית המשפט המחוזי לעניינים מינהליים בתל-אביב, קבע כי ועדות הערר אינן מוסמכות לדון בתביעות נגד תאגידי מים וביוב על תשלומי היטלי הביוב. השופטת מיכל רובינשטיין קיבלה את טענותיה של חברת 'מיתב', תאגיד המים של פתח תקווה, בערעור שהגישה נגד קרן פייר, קרן השקעות ישראלית אמריקאית

של איש העסקים שלמה גרופמן הפעילה בייזום מתחמי מגורים בישראל.

 

עד לקבלת הפסיקה נהגו קבלנים רבים להגיש לוועדת ערר, המורכבת משופט ושני נציגי ציבור שמתמנים על ידי שרי המשפטים והפנים, תביעות רבות כנגד תאגידי המים. השופטת קבעה כי החוק מ-2001 נועד להפריד את ניהול משק המים מהרשויות המקומיות וליצור מנגנוני פיקוח וביקורת ייחודיים. עוד קבעה השופטת, כי השינוי בחוק התכוון לשלול את סמכות וועדות הערר בנושא של מים וביוב.

 

היועצים המשפטיים של מיתב, עורכי הדין שמואל לינצר ואמוץ ויס, מיהרו לחגוג את ההישג במכתב שהוציאו למנכ"ל החברה חנוך מילוא. "המשמעות המעשית היא כי 86 תביעות שהוגשו נגד מיתב בלבד, בערך כולל של 30 מיליון שקל, נמחקו", כתבו..לטענתם, משמעות הפסיקה היא חסכון של עשרות מיליוני שקלים לחברות המים.

  

עורך הדין עדי מוסקוביץ, שותף במשרד פלג, כהן, דויטש מוסקוביץ המתמחה בארנונה, אגרות בנייה והיטלי פיתוח, מצנן קצת את ההתלהבות. יש כאן משהו חיובי דווקא לציבור הרחב", טוען מוסקוביץ, "במקום ללכת ולהגיש ערר ביוב תוך 30 יום (עם הארכה אפשרית ל-60 יום) תוכל לתבוע גם אחרי 6 שנים ו-11 חודשים – אחרי ששילמת. את זה לא יכולת לעשות קודם". מוסקוביץ טוען, כי "נפתחה הדלת לתבוע על חיובים. כלומר, כשאתה מקבל חיוב תוכל ללכת לתקוף את כל החבילה (ביוב, אגרת הנחת צנרת מים, סלילת כבישים) בבתי משפט".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x