$
בארץ

קדימה תעתור לבג"ץ נגד התקציב הדו-שנתי

את העתירה יגיש שר האוצר לשעבר, ח"כ רוני בר-און, שאמר: "בכוח הרוב הדורסני בכנסת הממשלה רומסת כל מוסכמה. מדובר בהתנהלות לא דמוקרטית"

תומר אביטל 11:4030.06.10

האופוזיציה שולפת את השפן האחרון במלחמתה בתקציב הדו שנתי. שר האוצר לשעבר, ח"כ רוני בר-און, יעתור אחר הצהריים (ד') לבג"ץ בשם סיעת "קדימה" כנגד חוקיות התקציב הדו-שנתי.

 

בר-און מבקש את התערבות בית המשפט, נוכח "ניסיונה הבוטה של ממשלת נתניהו לפגוע בדמוקרטיה הישראלית

ובעקרונות היסוד של השיטה הפרלמנטרית", כלשונו.

 

בר-און אמר היום ל"כלכליסט" כי הוא עותר בגלל "התנהלותה הלא דמוקרטי של הממשלה". לדבריו "בכוח הרוב הדורסני בכנסת הממשלה רומסת כל מוסכמה. היא משנה כללי משחק לתקופת הכהונה שלה בלבד. היא יוצאת עם הישג שבו היא תעביר 5 תקציבים בשני אירועי תקציב. מעבר לתקלה הכלכלית, זו התנהלות ספקולטיבית על גבול ההימור".

 

בר-און הוסיף, כי בתקופת כהונתו אף לא נשקלה היוזמה להגיש תקציב דו שנתי. "היום החוק מדבר על הגשת תוכנית רב שנתית יחד עם התקציב", הוא אומר. "ועקרונית עבדנו לפי תוכנית רב שנתית, וכמובן שהתקצוב של רפורמות ותכניות גדולות הוא רב שנתי. הליבה של התקציב הוא בהחלטות רב-שנתיות. אולם הממשלה לוקחת את זה ומשתמשת בזה כדי לברוח מהכנסת. האמירה לכאורה שהכנסת מפקחת על הממשלה - היא לא צריכה להיות ריקה מתוכן. אנחנו הנבחרים, הריבון, ואנו צריכים להחליט לאן הולך הכסף. נוטלים מאיתנו את מרכז הכובד".

 

בין הטענות המופיעות בעתירה, טוענים בר-און וסיעתו כי "התיקון לחוק לא נועד אלא להפר את האיזון העדין שבין הממשלה לכנסת ולחזק את הממשלה על חשבון הכנסת. וזאת, למרות קביעתו של כבוד סגן הנשיא חשין בבג"ץ שם נקבע, כי 'חוקי תקציב רגילים נועדו לחיות שנה אחת בלבד'".

 

בנוסף, מועלה הטענה כי "התיקון לחוק מקטין את כוחה של הכנסת גם במובן זה שלא ניתן יהיה לעשות שימוש בכלי רב העוצמה, אלא אחת לשנתיים בלבד, שאומר כי די לאופוזיציה לגייס, לכל היותר, 60 חברי כנסת בלבד כדי לגרום לפיזור הכנסת ולהוביל לבחירות חדשות".

 

עוד נכתב, כי "מדובר בהליך חקיקה מזורז המכיל רפורמות חקיקתיות שחברי הכנסת אינם יכולים להתעמק בהם וללמוד אותם כנדרש בטרם הצבעה. ועתה, במקום לצמצם את הרפורמות החקיקתיות המופיעות בחוק ההסדרים, כפי שהורה בג"ץ, יתלווה לתקציב הדו-שנתי חוק הסדרים רחב יותר המכיל רפורמות לשנתיים במקום לשנה אחת בלבד". עוד נטען כי  "לא ניתן לחזות לשלוש שנים מראש, כפי שמתיימר לעשות התקציב הדו-שנתי, את כלל ההוצאות וההכנסות של הממשלה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x