$
בארץ

משפחות הדיפלומטים הישראלים מפונות מטורקיה

כבר יומיים שהשגריר גבי לוי לא יכול לצאת מביתו באנקרה. גם על הקונסוליה באיסטנבול צרים מפגינים רבים, מאז אירועי הדמים במשט לעזה. במשרד החוץ לא לוקחים סיכונים, ומחזירים עשרות מקרובי הנציגים. אחרי החלטת הקבינט, בלילה החל גירוש כל פעילי המשט שנעצרו בארץ

רוני סופר, ynet 09:3202.06.10

כמה עשרות בני משפחות של הדיפלומטים הישראלים באנקרה ובאיסטנבול הונחו אתמול (יום ג') לחזור לישראל, בעקבות המשבר ביחסים עם טורקיה על רקע אירועי הדמים במשט לעזה. חלק מבני המשפחות כבר נחתו אמש בארץ, אחרים צפויים להגיע היום.

 

 במשרד החוץ מבהירים שמדובר בנוהל

שגרתי במקרה של איום ביטחוני וחשש מפגיעה בישראלים ובאנשי הנציגות. ההנחיה ניתנה על רקע המצור על הקונסוליה באיסטנבול ועל בית השגריר גבי לוי, שנמשך כבר יומיים - החל מכמה שעות אחרי עצירת המשט.

 

גם אתמול, השגרירות והקונסוליה באיסטנבול היו סגורות. הדיפלומטים ובני משפחותיהם נותרו מסוגרים בבתיהם. למרות ההנחיה לפנות את המשפחות, השגריר לוי ואנשיו - יחד עם צוות המאבטחים - נותרו בטורקיה. כך אמר ל-ynet עוד שלשום שר החוץ, אביגדור ליברמן.

  

ישראל, גם בעקבות הדיון בקבינט אתמול, החליטה שלא להחריף מצדה את היחסים עם טורקיה, בניסיון לבחון את ההתפתחוית. מגעים שקטים מתקיימים בעיקר בטלפון מול השלטונות הטורקיים. בין היתר - תיאום מתמשך לגבי החזרת העצורים הטורקים בארץ, כ-350 בני אדם.

  

אמש החליט הקבינט - תחת לחץ בינלאומי כבד - שלא להעמיד לדין פעילים טורקים במשט, גם אם היכו את חיילי השייטת שהשתלטו על הספינה. מתוך 682 עצורים, כ-380 טורקים יחזרו למולדתם עד מחר. בלילה כבר הועברו מהכלא באר-שבע 50 הראשונים לנתב"ג. עד שעות הבוקר הגיעו עוד 80 טורקים לנמל התעופה ובהמשך היום צפויים להגיע לשם עוד 74 אזרחים.

  

בתוך כך, כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, עברו במהלך הלילה 124 מהעצורים הערבים דרך גשר אלנבי לירדן ומשם הם אמורים להגיע למדינות המוצא שלהם (ירדן, מאוריטניה, מרוקו, כוויית, סוריה, פקיסטן ואינדונזיה).

  

45 נוספים שוחררו עוד קודם לכן בטיסות למדינות אחרות. השאר עדיין עצורים או מאושפזים בבית החולים.

  

בדיון בקבינט אמש נאמר בין היתר שמי שמכתיב את החרפת היחסים הוא ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן. על-פי גורמי מודיעין, אין מדובר באירוע נקודתי אלא בהתפתחויות שהסלימו מאז מבצע "עופרת יצוקה" בעזה והעימות הקשה בין ארדואן לנשיא שמעון פרס בדאבוס.

  

"ארדואן מבקש להתקרב לעולם האיסלאמי כדי להתקבל כמנהיג אזורי. הוא מתקרב לפלסטינים ולסורים על חשבון ישראל", נאמר בין היתר בסקירה שניתנה אתמול לשרים. אתמול הזהיר ארדואן את ישראל כי "לא תבחן את סבלנותה של טורקיה", וכינה את ההשתלטות על המשט לעזה "טבח" ו"פעולה פיראטית".

  

בהכנת הידיעה השתתפה יעל ברנובסקי

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x