$
בארץ

הסכמה במשרדי האוצר והתשתיות: להעלות שיעור התמלוגים והמיסוי מהכנסות נפט וגז

המחלוקת העיקרית שנותרה: האם להחיל את המיסוי החדש על הזיכיונות הקיימים

ליאור גוטמן 22:1529.05.10

משרדי האוצר והתשתיות מסכימים שיש צורך בהגדלת שיעור התמלוגים והמיסוי מהכנסות נפט וגז בישראל. עם זאת, המחלוקת העיקרית בין המשרדים נותרה בעינה: בעוד שבאוצר רוצים להחיל את המיסוי החדש על הזיכיונות הקיימים, במשרד התשתיות מתעקשים שהוא יחול על תגליות עתידיות בלבד.

 

"משרד

התשתיות רוצה לחלק את אוצרות הטבע של ישראל בחינם", טוען בכיר באוצר, ומסביר שמי שמחליטה על המתווה החדש היא ועדת ששינסקי שמינה באפריל האחרון שר האוצר שטייניץ. שר התשתיות עוזי לנדאו כבר טען בעבר ש"אסור למדינת ישראל להתנהל בנושא זה כמו קוזאק", אולם בצד השני של המתרס עומד שר האוצר שמתעקש ש"מאגרי הגז שייכים גם לאזרחי ישראל".

 

תמלוגי המס שולשו

 

נכון להיום, שיעור המס שהמדינה מרוויחה מתגליות הגז והנפט עומד על 12.5%. על פי נתוני מחלקת המחקר של הכנסת, בשש השנים האחרונות שולשו תמלוגי הגז שנכנסו לקופת האוצר: ב־2004 הרוויחה המדינה 48.8 מיליון שקל ואילו ב־2009 הרוויחה 150.5 מיליון שקל. מחלקת המחקר של הכנסת טוענת כי "בישראל קיים משטר מס ייחודי בתחום חיפושי הנפט והגז הטבעי, הכולל הטבות מס בגין הוצאות חיפוש והטבות מס בגין רווחים מהכנסות בתחום. קיימת כאן הטבת מס שמשמעותה דחיית תשלום המס".

 

ל"כלכליסט" נודע שבפתיחת דיוני הוועדה צפויה לצאת הכרזה שמחזקת את הכרזתו של שטייניץ, ולפיה השינוי בשיטת המיסוי לא יחול על מאגרי דלית ותמר.

 

בדיון שמתוכנן השבוע בוועדה הארצית לתכנון ובנייה ייבחנו שש החלופות להקמת מתקן קליטה יבשתי לגז הטבעי. בסיור שנערך ביום חמישי האחרון, ופוצץ על ידי תושבי אזור זכרון יעקב, ניסו מנהלי רשות הגז לעמוד על ההבדלים בין נקודות הקליטה השונות. לדברי רשות הגז, נקודת הקליטה צריכה להיות קרובה לאזור חיבור הצינור לחופי ישראל, כשהמרחק המומלץ הוא כ־1.5 ק"מ. עוד נטען בסיור שניתן לטפל בלחצי הגז הגבוהים בלב ים על גבי אסדה שתמוקם 10 ק"מ מהחוף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x