$
בארץ

בכיר בצה"ל: הצענו להעלות את גיל הפרישה, אך האוצר סירב

לפי גורמים בכירים במערכת הביטחון, צה"ל הציע לפני כמה שבועות להעלות את גיל הפרישה ל-49 בממוצע לעומת 42 כיום. אלא שהאוצר מתעקש, לדברי אותם גורמים, על גיל פרישה מינימלי של 50

נעמה סיקולר 15:0026.05.10

גורמים בכירים בצה"ל אומרים כי צה"ל הגיש לפני כמה שבועות הצעה למשרד האוצר להעלות את גיל הפרישה של אנשי הקבע, מ-42 ל-49 בממוצע, כאשר לוחמים יוכלו להשתחרר יוכלו להשתחרר בגיל צעיר יותר ואנשי מטה בגיל מאוחר יותר.

 

לדברי מקורות בכירים בצה"ל, האוצר דחה את ההצעה מאחר

שהוא מתעקש על גיל פרישה מינימלי של 50 לפחות.

 

המאבק בין משרד האוצר לבין צה"ל ומשרד הביטחון בעניין גיל הפרישה הוא ארוך, ובדרך כלל צה"ל יוצא כשידו על העליונה. בחוק ההסדרים הציע משרד האוצר מתווה מפורט להעלאת גיל הפרישה מצה"ל ולאזרוח מקצועות לא צבאיים, בטענה כי אין סיבה שכלכלן או עו"ד במערכת הביטחון ייצא לפנסיה בגיל 45, בעוד שמקבילו בשירות הציבורי ייצא לגימלאות 22 שנה מאוחר יותר.

 

אלא שצה"ל הפעיל לחצים כבדים להוצאת סעיפים אלה מחוק ההסדרים. הרמטכ"ל הבטיח באמצע 209 לממשלה בתמורה כי יגיש לה עד ספטמבר את תוכנית צה"ל להעלאה מהירה ומשמעותית בגיל הפרישה מצה"ל, אך הוא התמהמה ורק בשבועות האחרונים כאמור הוא הגיש לממשלה את התוכנית. .

 

במקביל, בחודש נובמבר האחרון סיימה חברת הייעוץ מקינזי לגבש עבור מערכת הביטחון את השלב הראשון בתוכנית ההתייעלות של צה"ל, שאמורה לחסוך כ־10 מיליארד שקל עד שנת 2017. גיבוש השלב השני, המשמעותי והכואב יותר, זה שיכלול גם קיצוצים בכוח האדם, התעכב ורק היום, בסמוך לאחר הסיכום עם ועד העובדים על הסכם עבודה חדש, סוכם כי גם הוא ייצא לדרך בקרוב.

  

על פי התוכנית שגיבשה מקינזי למערכת הביטחון, בשלב הראשון של התוכנית יתבצעו קיצוצים בשלושה תחומים: בינוי, רכש ואחזקה. ההתייעלות בתחומים אלו כוללת בעיקר שינוי דפוסי התייעלות ופעולה, ואיננה כוללת פיטורים והיא צפויה להניב את מרבית החיסכון הצפוי בשנת 2010 המוערך ב-360-290 מיליון שקל.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x