$
בארץ

הדיון בהצעת החוק להגבלת שכר הבכירים נדחה ב-60 יום

חברי הכנסת שלי יחימוביץ' וחיים כץ הסכימו לדחייה לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי ועדה ציבורית בנושא שכר הבכירים תגיש לו את מסקנותיה בתוך חודש וחצי. "צריך לפתור את הבעיה מבלי שהפתרון יגרום למשק הישראלי בעיות אחרות", אמר

תומר אביטל 14:1925.04.10

הדיון בהצעת החוק להגבלת שכר הבכירים נדחה ב-60 יום. יוזמי ההצעה, חברי הכנסת שלי יחימוביץ' וחיים כץ, הודיע לפני זמן קצר כי הם נענו לבקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו והסכימו לדחות את העלאתה של הצעת החוק. לדברי יחימוביץ': "אנחנו מברכים את רה"מ על כך שלראשונה הוא פועל להגבלת

שכר הבכירים המופרז, ואולם לא נאפשר מסמוס של הנושא וההצעה תעבור ברוב הגדול שיש לה אם לא יימצא פתרון ממשלתי אמיתי".

 

נתניהו התייחס הבוקר בישיבת הממשלה להצעת החוק של ח"כ שלי יחימוביץ' וח"כ חיים כץ לקביעת זיקה בין שכר הבכירים בחברה לשכר הזוטרים. ראש הממשלה הורה לשרי הליכוד להתנגד להצעת החוק הפרטית משום שלדבריו משרדו "יוזם הצעת חוק בנושא".

 

נתניהו הודיע כי תוקם ועדה ציבורית שתדון בנושא שכר הבכירים, ומסקנותיה יובאו אליו בתוך כחודש וחצי. הבוקר אמר ראש הממשלה כי "כמובן שכבר היום יש מגבלות רבות על שכר בכירים בחברות הממשלתיות. באשר לשכר בכירים בסקטור הפרטי, אני מוכן לבדוק פתרונות שונים לבעיה. אבל צריך ללמוד את הנושא לעומק. אנחנו פועלים היום בעולם כלכלי גלובלי, וקודם כל צריך לבדוק אלו פתרונות מוצלחים כבר קיימים לבעיה הזאת במקומות נוספים בעולם הנאור. צריך לפתור את בעיית שכר הבכירים, מבלי שהפתרון הזה יגרום למשק הישראלי בעיות אחרות".

 

על פי הנחיית ראש הממשלה, יכלול הצוות את שר המשפטים, שר האוצר, שר התעשייה והמסחר, שר הרווחה, ראש המועצה הלאומית לכלכלה ומנכ"ל משרד ראש הממשלה. נתניהו הנחה את שר המשפטים, יעקב נאמן, להזמין לדיוני הצוות את חברי הכנסת חיים כץ ושלי יחימוביץ, יוזמי הצעת החוק הפרטית בעניין זה, כדי שיציגו את עמדתם. צוות השרים יבחן מגוון פתרונות אפשריים לבעיה, לרבות האפשרות להצעת חוק ממשלתית. יצויין כי שר האוצר וראש המועצה הלאומית לכלכלה התבטאו בחריפות בעבר נגד הנחיצות של החוק.

 

עוד אמר נתניהו: "האחריות הכוללת לכלכלת ישראל היא שלי, ולכן אני מתכוון לבקש משר המשפטים לבחון את האפשרות לגבש הצעת חוק ממשלתית בעניין הזה. אני חושב שזה לא יהיה נכון להסתמך על הצעות חוק פרטיות. זה ייתן לנו זמן ללמוד את הנושא ביסודיות ויאפשר לנו לגבש פתרון שלא יפגע בכלכלה ולא יגרום למשקיעים לצאת מכאן".

 

ח"כ כץ: "אני יותר משמח"

 

ח"כ כץ, מיוזמי ההצעה, אמר כי "אני יותר משמח על התערבותו של ראש הממשלה בהצעת החוק. זה מראה על חשיבותה. אני מבקש מראש הממשלה לתמוך בה ולהעביר אותה טרומית, ואז להקפיא את ההצעה במהלך העבודה של הוועדה הציבורית. כמובן שתהיה התחשבות מלאה בהמלצות הוועדה במהלך החקיקה".

 

בתוך כך, נגה קינן, יו"ר פורום CFO, אשר מאגד את מנהלי הכספים של החברות המובילות בישראל, בירכה על החלטת הממשלה לדחות את הצעת החוק הפרטית של שלי יחימוביץ להגבלת שכר בכירים: "שכר הבכירים היום הוא שכר תחרותי שנקבע כתוצאה מתנאי השוק בישראל ובעולם, והוא משקף נאמנה את יכולתם של המנהלים הבכירים, אשר רובם הובילו במהלך שנות המשבר את חברתם מחיל לחיל ואפשרו למשק הישראלי כולו לצלוח את המשבר", אמרה.

 

ח"כ חיים אורון (מרץ) לעומת זאת הלין כי "ההצהרה לחקיקה ממשלתית בנושא שכר הבכירים הינה לא יותר מגרירת רגליים וכניעה לבכירים במגזר הפרטי".

 

ח"כ עמיר פרץ ביקש מחברי הכנסת להעלות את הצעת החוק לקריאה טרומית במליאה גם אם הממשלה תדחה אותה. לדבריו, ניתן יהיה לגייס רוב במליאה, למרות התנגדות ראש הממשלה, ולאשר אותה.

 

שר האוצר יובל שטייניץ אמר בישיבת הממשלה כי "בכלכלה בכלל, ובשכר הבכירים בפרט צריך להיות צודק ולא רק חכם. שכר הבכירים הוא מעצבן ולפעמים גם שערורייתי אבל יש לבחון את ההשלכות של החוק לטווח ארוך. אין דוגמא לחוק כזה בעולם ואפילו הממשל האמריקאי ברשות אובמה נסוג לאחרונה מהגבלות על שכר הבכירים. חקיקה בנושא שכר הבכירים עלולה לגרום לזליגה של עובדים להעסקה במסגרת של עובדי קבלן או להעברה של עובדים לבק אופיס בהודו או במקומות אחרים".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x