$
בארץ

ראובן שיף ילווה את ההנפקה של תעש

לקראת ההנפקה עליה סיכמו ההסתדרות והמדינה, יבחן משרדו את מוכנותה של החברה הממשלתית להנפקה על רקע חובותיה הכבדים

מיקי פלד 06:5421.04.10

הפרטת תעש קיבלה מפנה היסטורי השבוע, לאחר שהמדינה וההסתדרות הסכימו כי החברה תונפק בבורסה בתל אביב כצעד ראשון לקראת ההפרטה המלאה. ההסכמות בין הצדדים הן הסכמות עקרוניות, שחשיבותן היא בכך שלראשונה יש מתווה ברור ומוסכם.

 

 

במסגרת ההסכמות מונה משרד רו"ח שיף הזנפרץ ושות' על-ידי רשות החברות ללוות את מצבה הפיננסי של תעש לקראת ההנפקה. רו"ח ראובן שיף ורו"ח יהושע הזנפרץ כבר קיימו מספר פגישות עם אנשי רשות החברות ובקרוב ייפגשו גם עם הנהלת תעש.

 

המשרד יבחן אם אפשר להגיע לסגירה הפיננסית הדרושה להנפקה, שמשמעותה מחיקת חובות של 3.6 מיליארד שקל. המשרד יתבקש לדווח שלושה חודשים מראש אם החברה מוכנה להנפקה במועד שיקבעו הצדדים. במקרה זה יונפקו 49% מהחברה בשלב הראשון, ולאחר מכן יונפקו מניות נוספות של תעש, כך שמרבית המניות לא יהיו בידי המדינה. אם לא ניתן יהיה לצאת להנפקה, יחל הליך של פרסום מכרז למשקיע ישראלי.

 

בפגישה שנערכה ביום ראשון האחרון השתתפו מנהל רשות החברות הממשלתיות דורון כהן, יו"ר ההסתדרות עופר עיני, מנכ"ל משרד הביטחון אודי שני, והמנכ"ל לשעבר תא"ל במיל' פנחס בוכריס, שאותו מינה שר הביטחון אהוד ברק כדי למצוא מתווה פשרה להפרטת החברה. בוכריס התחיל בחיפוש המתווה עוד בעת כהונתו במשרד.

 

המהלך למעשה מסנדל את כל המעורבים. רשות החברות, שעד השבוע העדיפה הליך של מכרז ולא הנפקה, מחויבת להעביר למשרד רואה החשבון את כל הפרטים והנתונים הדרושים לעבודתו. אם לא תעשה כן, היא לא תזכה לתמיכת ההסתדרות בהליך המכרז אם יידרש. עובדי תעש, מצדם, מחויבים לשתף פעולה עם הנהלת החברה ומשרד רואה החשבון, אחרת ההנפקה עלולה להיעצר ויפורסם הליך מכרז.

 

לדברי גורמים בהסתדרות, בימים הקרובים תועבר התחייבות ממשלתית בעניין מינוי מוסכם של רו"ח. המלצותיו לא יהיו מחייבות אך יהוו משקל גדול בהכרעה על אופן ההפרטה.

 

מתווה ההסכמה בין הצדדים עבר כמה גלגולים. בתחילת השנה החליט כהן שלא להנפיק 49% מהחברה בבורסה, כפי שסוכם בעבר עם העובדים, אלא לפרסם מכרז שבו החברה תימכר למשקיע ישראלי. זאת בשל גירעון החברה, העומד על כ־1.8 מיליארד שקל נכון ל־2007, וצפי לתזרים מזומנים שלילי של 360 מיליון שקל ב־2010. העובדים לא התנגדו למתווה זה, אולם יו"ר ועד עובדי תעש איציק יהודה אמר בעבר כמה פעמים כי הוא מעדיף הנפקה, שכן בכך הוא מבטיח כי חובות החברה יכוסו על ידי המדינה.

 

בעקבות החלטתו של כהן הביעו כמה משקיעים את רצונם לרכוש את החברה. בין השאר מדובר במספנות ישראל של שלמה שמלצר, שלמה פוגל וסמי קצב, חברת אלביט מערכות של משפחת פדרמן, כמו גם החברות הממשלתיות רפאל והתעשייה האווירית.

 

אם מתווה ההפרטה יהיה כזה או אחר, המכשול העיקרי בדרך הוא רשת הביטחון שתובעים העובדים מהמדינה. רשת זו נועדה להגן על תנאי הפנסיה של כ־1,000 עובדים ותיקים שיישארו בחברה לאחר ההפרטה, כך שבמקרה שהבעלים החדשים יחליט לפטרם, גמלת הפנסיה שלהם לא תיפגע. עלותה של רשת זו מוערכת במיליארד שקל. האוצר כבר הודיע כי לא ישלם עלות זו.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x