$
בארץ

אושרה תביעה ייצוגית נגד בזק בהיקף של 103 מיליון שקל

עילת התביעה - גבייה שלא כדין של הוצאות גבייה לחשבונות הטלפון שלא שולמו במועד

מארק שון 13:00 10.03.10

 

שופט בית המשפט המחוזי בפתח-תקווה, פרופ' עומר גרוסקופף, אישר אתמול (ג') בקשה לאישור תביעה ייצוגית כנגד חברת בזק בהיקף של 103 מיליון שקל, בגין גבייה שלא כדין של הוצאות גבייה לחשבונות הטלפון שלא שולמו במועד.

 

התובע, יובל קיכל, טען כי הוא חויב בדמי גבייה עבור שני חשבונות טלפון ששולמו באיחור של 7 ו-8 ימים, למרות שהוא שילם אותם ביוזמתו מבלי שנעשתה כלפיו כל פעולת גבייה. בבקשה לאישור התביעה הייצוגית טען עו"ד בועז וילנסקי כי מדובר בגבייה שלא כדין, ויש להורות לבזק להשיב את כלל הכספים שנגבו בצורה זו.

 

בזק טענה כי היא מחייבת את לקוחותיה המאחרים מעל 7 ימים בתשלום חשבון הטלפון בדמי גבייה. בנוסף, ציינה בזק כי מכתב התראה ללקוחות יוצא רק כעבור 14 ימים ממועד התשלום, וכך לקוחות ששילמו את החשבון עד 13 ימים ממועד התשלום מחויבים בדמי הגבייה, למרות שפרעו את חשבון הטלפון מיוזמתם ומבלי שקיבלו התראה.

 

השאלה המרכזית היתה האם לבזק יש זכות לחייב את הלקוחות שפרעו את החוב גם אם הם עשו את זה לפני שקיבלו התראה. השופט גרוסקופף דחה את טענותיה של בזק, אישר את התביעה כייצוגית, וקבע שהתביעה תתחיל להתברר מול בסוף מרץ.

 

התובע מיוצג באמצעות עורכי הדין בועז וילנסקי ואביחי רז ממשרד פירט וילנסקי מזרחי כנעני. בזק יוצעה באמצעות משרד ארדינסט בן-נתן.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

x