$
משפט

התנגדות נוספת לחלוקת הדיבידנד הענק בפרטנר

חברת סגל לוי ייזום ונכסים בע"מ, הטוענת כי היא נושה של החברה המחזיקה ב-1,676 אג"ח מסדרה א' שלה: "הדבר יפגע קשות בחברה"

איתי הר אור 17:1803.02.10

הפחתת ההון וחלוקת הדיבידנד ממשיכים לעורר סערה בקרב משקיעים בפרטנר: לבית המשפט המחוזי בתל אביב הוגשה היום (ד') התנגדות נוספת לחלוקת הדיבידנד בסך 1.4 מיליארד שקל המתוכנן בחברה. ההתנגדות שהוגשה היום היא מטעם חברת סגל לוי ייזום ונכסים בע"מ, הטוענת כי היא נושה של החברה המחזיקה ב-1,676 אגרות חוב סדרה א' של פרטנר.

 

ההתנגדות הנוכחית מגיעה לאחר שלפני יומיים נחשף ב"כלכליסט", כי משקיע פרטי אחר המחזיק ב-853 מאותה סדרת אגרות חוב של פרטנר, הגיש בקשה למתן צו המורה לחשוף את ההסכם המפורט בין פרטנר לבין הבנקים, לחשוף מסמכים שפרטנר סיפקה לארנסט אנד יאנג לצורך הכנת חוות דעת שתמכה בהפחתת ההון וחלוקת הדיבידנד החריג בהיקף של 1.4 מיליארד שקל וכן מידע נוסף הנוגע להסכמי המימון של החברה עם המערכת הבנקאית.

מה דעתך על מניית פרטנר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

אג"ח א' של פרטנר הונפקה בשנת 2005, היקף הסדרה הוא כ-2 מיליארד שקלים והיא אמורה להיפרע סופית בסוף מרץ 2012. הבקשה הוגשה לבית המשפט בעקבות בקשה שפרטנר הגישה לבית המשפט לביצוע הפחתת הון וחלוקת דיבידנד חריג בהיקף של 1.4 מיליארד שקל. כספי הדיבידנד שפרטנר מבקשת לחלק לא נובעים מיתרות הרווחים של החברה אלא מקורם באשראי בהיקף של 1.5 מיליארד שקל שהחברה גייסה מהמערכת הבנקאית.

 

בבקשה שהוגשה היום, טוענת סגל לוי ייזום, כי בקשתה של פרטנר להוציא לפועל את תוכנית החלוקת הדיבידנד שלא מתוך רווחי החברה כפי שהיא מונחת בפני בית המשפט היא למעשה בקשה להעביר, או יותר נכון "להעמיס" חוב של בעלי השליטה בחברה על קופת החברה.

 

"המניע האמיתי נעלם"

 

בהתנגדות לביצוע החלוקה כותבת סגל לוי ייזום, כי בקופתה של החברה אין את הסכום הדרוש לחלוקת הדיבידנד וכי החברה עומדת ליטול הלוואות בנקאיות בסכום של 1.5 מיליארד שקל. בהתנגדות נכתב בין היתר: "וכי על מה ולמה מבקשת החברה לקחת על עצמה חוב עצום למערכת הבנקאית רק על מנת לחלקו לבעלי המניות שלה? המניע האמיתי לבקשה זו של החברה נעלם מבקשתה ואינו מפורט בה, אולם הוא בבחינת ידוע רק ליודעי חוכמת הנסתר".

 

בטיעוני ההתנגדות, טוענת סגל לוי ייזום, כי אין כל מקום לבצע כל חלוקת דיבידנד בסכום כלשהו, וכי החלוקה המבוקשת אינה בבחינת חלוקה שאינה מקיימת את מבחן הרווח, אלא היא חלוקה מתוך ולאחר יצירת חוב, דבר שהוא בבחינת פגיעה קשה ביכולתה הכלכלית והעסקית של החברה אשר עלול לסכן את יכולתה לעמוד בהתחייבויותיה העתידיות.

 

עוד נטען בהתנגדות, כי נימוקי החברה וחוות הדעת החשבונאית עליה נסמכת הבקשה לחלוקה שבה נכתב בין היתר כי שוויה האמיתי של החברה הוא 10.3 מיליארד שקל, הינם מופרכים לגמרי, וכי התוכנית נועדה אך ורק כדי להיטיב עם בעלי מניותיה תוך הרעה של מצב נושיה.

 

פרטנר: הדיבידנד משרת מטרות כל בעלי המניות

 

מפרטנר נמסר: "פרטנר כהרגלה תגיב בצינורות המקובלים". עם זאת, ביקשו בפרטנר להדגיש, כי חלוקת הדיבידנד משרתת את מטרותיהם של כלל בעלי המניות, כאשר חלקו של הציבור הוא הגדול ביותר, וכי גם לאחר חלוקת הדיבידנד שיעור המינוף של פרטנר יהיה נמוך או דומה לחברות דומות בתחום התקשורת בארץ ובעולם.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x