$
משפט

תקדים: ביהמ"ש קבע כי אישה שמסרבת להתגרש תשלם לבעלה פיצויי נזיקין

בית המשפט לענייני משפחה בירושלים שדן בתביעת גירושין: "בסירובה של האישה לקבל את הגט היא גזרה על הבעל חיי בדידות, היעדר זוגיות ואינטימיות עם בת המין השני, ובכך גרמה לו לנזק נפשי גדול, השפלה, ביזוי וכאב"

צמרת פרנט 15:0224.01.10
בית המשפט לענייני משפחה קבע כי אשה שסירבה להתגרש מבעלה, תשלם לו פיצויי נזיקין. בית המשפט ציין כי תופעת סרבנות הגט הינה תופעה מנוולת, כוחנית, הפוגעת אנושות בחירותו, בכבודו ובאוטונומיה של הזולת, ולא משנה אם סרבן הגט הוא הגבר או האישה.

 

עד כה נפסקו פיצויי נזיקין
לנשים מסורבות גט, ועתה לראשונה קבע שופט בית המשפט לענייני משפחה בירושלים, מנחם הכהן, כי למרות שבית הדין הרבני טרם נתן החלטה המחייבת או ממליצה לאשה להעניק את הגט, הרי שניתן לחייבה בפיצויי הבעל.

 

בית המשפט לא קיבל את טענת האשה לפיהן יש לדחות את תביעת הבעל, מאחר שההליכים בבית הדין הרבני טרם מוצו. השופט הכהן קבע, כי יש לקבל את דרישת הבעל בהתחשב בגילם המתקדם של הצדדים: האשה בת 72 והבעל בן 83, כמו גם בעובדה שההם תגוררו בחדרים נפרדים לפחות שנתיים לפני עזיבת הבעל את הבית וכי שנים רבות אין ביניהם כל יחסי אישות.

 

במקרה הזה, קבע בית המשפט כי הבעל עקבי ועיקש ברצונו לסיים את מערכת היחסים עם האשה ומסרב בכל תוקף לניסיון נוסף לקיום שלום בית ביניהם. הבעל העיד אודות הסבל הנגרם לו כתוצאה מסירובה של האשה להתגרש ממנו, וחיובו להמשיך ולהתגורר במחציתה. בנסיבות אלה, סבר בית המשפט, כי היה על האשה לצפות כי התנהגותה תפגע בבעל ותזיק לו.

 

"גזרה עליו חיי בדידות"

 

"אין לי ספק בכך", כתב השופט בפסק הדין: "שסירובה העיקש של האשה לקבל גט, פוגע באוטונומיה של הבעל, בזכותו למימוש עצמי, בכבודו ובחירותו. בהתנהגות פסולה זו", נכתב: "גזרה האשה על הבעל חיי בדידות, היעדר זוגיות ואינטימיות עם בת המין השני ובכך גרמה לו לנזק נפשי גדול, לצער, השפלה, ביזוי וכאב". נקבע כי אין צורך להוכיח את הנזקים שנגרמו לבעל והם נובעים בעצם מעשיה של האשה.

 

נקבע כי העוול שנגרם לבעל נספר מתום שנה מיום הגשת התביעה לגירושים. "במועד זה היה ברור לאשה", נכתב בפסק הדין: "כי הבעל נחרץ בדעתו להתגרש ממנה. כמו כן, ידעה במועד זה האשה אודות הכאב והסבל הנגרים לבעל בתוצאה מסירובה".

 

נקבע כי האשה תפצה את הבעל עבור תקופה של שנה וארבעה חודשים בסכום של 53,333 שקל. כמו כן, תשא בהוצאות ושכר טרחת עורך דין בסכום של 5,000 שקל.

 

קבלו ישירות למייל שלכם את החדשות האחרונות בתחום המשפט. לחצו להרשמה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x