$
בארץ

מזכ"ל OECD: לרמת החיים בישראל יש עדיין לאן להתקדם

אנחל גורייה הציג הבוקר את הדו"חות שחיבר הארגון על המשק הישראלי ואמר: יש צורך בקידום רפורמה בחינוך. בנוסף, על ישראל לבצע צעדים נוספים בשוק העבודה, לבטל אפליית עובדים ערבים, לאכוף חוקי עבודה קיימים ולהגדיל את הפיקוח על מעסיקים שאינם פועלים על פי החוק

אמנון אטד 09:4220.01.10

"הכלכלה הישראלית פועלת היטב וצברה הרבה סיפורי הצלחה. ישראל הפכה לאומת סטארט-אפ". כך אמר הבוקר מזכ"ל ארגון ה-OECD, אנחל גורייה, בסמינר שבו הציגה משלחת ה-OECD את שני הדו"חות שחיברה על המשק הישראלי.

 

גורייה הבהיר כי הדו"חות על ישראל אינם תנאי קבלה של ישראל לארגון

אלא הם ניתוח כלכלי והתוצאות העולות מהן עד כה בהחלט תואמות את תהליך ההצטרפות של ישראל לארגון. "לכלכלת ישראל", אמר גורייה, "יש נקודות חוזקה רבות: מגזר הייטק מפותח, כח עבודה משכיל, שיעורי צמיחה גבוהים, אינפלציה נמוכה וחוב ציבורי נמוך יחסית". לדבריו, בהשוואה למרבית מדינות ה-OECD ישראל עברה את המשבר הגלובלי בצורה טובה יחסית. יחד עם זאת ניצבים בפני ישראל עדיין אתגרים חברתיים חשובים: לרמת החיים בישראל יש עדיין לאן להתקדם, שיעור העוני בישראל גבוה מהמקובל במדינות ה-OECD ומרוכז מאד, בעיקר בקרב הערבים והחרדים.

 

מזכ"ל ה-OECD הבהיר כי ישראל משקיעה חלק גדול יותר מהתוצר בחינוך מאשר הממוצע בקרב מדינות הארגון, אבל התוצאות של התלמידים בארץ אינן טובות ולכן יש צורך בקידום רפורמה בחינוך. בנוסף, על ישראל לבצע צעדים נוספים גם בשוק העבודה, לבטל אפליית עובדים ערבים, לאכוף חוקי עבודה קיימים ולהגדיל את הפיקוח על מעסיקים שאינם פועלים על פי החוק. כן על ישראל לשפר את האקלים העסקי - לצמצם את היקף הביורוקרטיה ולהמשיך בביצוע רפופרמות מבניות כמו למשל בתחום משק החשמל.

 

נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, שפתח את הסמינר, אמר כי ישראל נמצאת כעת קרוב מאד לשלב הסופי לתהליך ההצטרפות ל-OECD. לדבריו, שני הדו"חות שמציג היום הארגון על כלכלת ישראל הם חלק מהדו שיח בין הארגון לבין מדינת ישראל. "הדו"חות אינם מפרטים תנאים להצטרפות ישראל לארגון", אמר פישר, "אנחנו לא חייבים לסגור עד מחר את הפערים החברתיים בארץ".

 

"שואלים אותנו למה אנחנו רוצים להצטרף ל-OECD", אמר פישר ואפשר לענות על זה בהיפוך המשפט המפורסם של השחקן גראוצ'ו מרקס: "אנחנו נשמח להיות חברים בכל ארגון שיקבל אותנו".

 

לפי סקירה כלכלית על המשק הישראל, שערך הארגון עולה, כי המשק הישראלי יצמח השנה ב-2.2% ובשנה הבאה בשיעור גבוה יותר של 3.3%.  תחזית הצמיחה של ה-OECD לשנת 2010 נמוכה מהתחזית המעודכנת שפירסם בנק ישראל בשבוע שעבר (3.5%).

 

עוד מעריך ה-OECD כי שיעור האבטלה במשק יגדל השנה ויגיע ל-9.2% מכח העבודה האזרחי (למעלה מ-270 אלף מובטלים) וכי בשנה הבאה הוא ישוב וירד לרמה של 7%. להערכת מחברי הסקירה, העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים של ישראל יצטמצם השנה ויסתכם ב-1.9% מהתוצר וישאר ברמה דומה גם בשנת 2011.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x