$
בארץ

סימן נוסף להתאוששות: נבלמה הירידה בייצור התעשייתי

על פי נתוני הלמ"ס, ירד הייצור התעשייתי בחודשים אפריל-יוני בשיעור שנתי אפסי של 0.3%, לעומת קצב ירידה שנתי של 11.4% בשלושת החודשים הקודמים

אמנון אטד 13:3418.08.09
הלמ"ס מפרסמת היום (ג') סדרת נתונים נוספת, התומכת בנתונים המעודדים שפרסמה שלשום, המעידים על בלימת ההידרדרות בפעילות הכלכלית במשק. מהנתונים החדשים מתברר כי בחודשים אפריל-יוני ירד הייצור התעשייתי בשיעור שנתי אפסי של 0.3%, לעומת קצב ירידה שנתי של 11.4% בשלושת החודשים הקודמים,
ושל 7.7% בכל המחצית הראשונה של השנה.

 

מהנתונים עולה עוד כי השינויים בהיקף הייצור התעשייתי ברבעון השני של השנה לא היו אחידים בקרב ענפי התעשייה השונים. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית (מוצרי מתכת, גומי, פלסטיקה ועוד) נרשמה ירידה בשיעור שנתי של 4.6%, בהמשך לירידה חדה במיוחד של 31.4% שנרשמה בהם בשלושת החודשים הקודמים. ירידה של 2.2% נרשמה בתקופה זו גם בייצור של ענפי התעשייה המעורבת-עלית (מכונות, ציוד חשמלי וכימיה). בענפי התעשייה המסורתית (מזון, טקסטיל, הלבשה ונייר) נרשם גידול מתון של 0.4% ואילו בענפי תעשיית ההיי-טק (אלקטרוניקה, ציוד בקרה ופיקוח, מחשוב ותרופות) נרשמה עלייה מעט גדולה יותר, של 3.1%.

 

הירידה בייצור התעשייתי באה לידי ביטוי גם במספר העובדים המועסקים בתעשייה. ברבעון השני של השנה קטן מספר העובדים בכלל ענפי התעשייה בשיעור שנתי של 5.8%, בהמשך לירידה של 8.8% שנרשמה במספרם בשלושת החודשים הקודמים. בענפי התעשייה המעורבת-מסורתית קטן מספר העובדים ב- 10.1% ואילו בכל יתר הענפים נעה הירידה במספר העובדים בין 2.2% (בענפי התעשייה המעורבת-עלית) ל- 5.6% (בענפי תעשיית ההיי-טק).

 

נתון מעודד נוסף שפרסמה היום הלמ"ס מצביע על גידול של 4% בשיעור שנתי שנרשם ברבעון השני של השנה בפדיון של ענפי המסחר והשירותים. זאת לאחר ירידה של 5.5% ברבעון הראשון. בענפי המסחר הקמעונאי נרשם בתקופה זו גידול של 7% ואילו בענפי המסחר הסיטונאי נשמרה היציבות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x