$
בארץ

נמל חיפה: העובדים מאיימים שישבשו את ההנפקה אך מקימים אגודה שיתופית לצורך רכישת מניות

העובדים, המעוניינים לרכוש 1.5% מ-15% של חברת נמל חיפה שאמורים להיות מונפקים לציבור בעוד חצי שנה, הקימו אגודה שתשמש אותם בהליך, אליה הצטרפו כבר 400 עובדים. הבעיה: העובדים בכלל מאיימים שלא לשתף פעולה עם ההפרטה

מיקי פלד 13:0028.07.09

עובדי נמל חיפה הקימו אגודה שיתופית, במטרה להיות שותפים בעתיד בחברת נמל חיפה. כפי שפורסם ב"כלכליסט" לפני שנה, מתכוונים העובדים להתמודד על רכישת 1.5% מכלל 15% ממניות הנמל, שיונפקו לציבור בפברואר 2010, עפ"י הרפורמה ברשות הנמלים משנת 2005.  עד כה חתמו על הצטרפות לאגודה

כ-400 מתוך 1,050 עובדי הנמל.

 

כוונה דומה יש גם לעובדי נמל אשדוד, שהצהירו בעבר כי גם הם מעוניינים לרכוש חלק ממניות חברת הנמל לכשתונפק.

 

שווי נמל חיפה מוערך בכ-2 מיליארד שקל וכאשר תושלם ההפרטה ב-2020, יוכלו העובדים להחזיק בסך הכל ב-15% מהמניות.

 

לפני שנה אמר יו"ר ועד העובדים, מאיר תורג'מן: "לוועד לא תהיה בעיה ללוות מהבנקים את הסכום הדרוש". אולם, בעקבות המחסור באשראי במשק, לא ברור עד כמה יסכימו הבנקים להלוות את הסכומים הדרושים לעובדים לצורך רכישת המניות או חלקן. כרגע אין כסף בקופת האגודה, כך שכל סכום רכישת המניות אמור להגיע מהלוואה או מגיוס מקרב העובדים.

 

האגודה - תאגיד עסקי לכל דבר

 

ועד עובדי נמל חיפה קיבל לאחרונה את אישורו של עו"ד אורי זליגמן, רשם האגודות השיתופיות, להקמת האגודה. לדברי היו"ר תורג'מן, הליך בניית מבנה האגודה השיתופית ארך כשנה וחצי, בשל "מורכבותו של המהלך ורצונם של העובדים ליצור גוף מתאים, שיענה על כל דרישותיו של המצטרף לאגודה, בין אם הוא פנסיונר של הנמל, עובד קבוע או עובד זמני שטרם קיבל קביעות". כל עובד חייב לחתום על טפסי הצטרפות באופן אישי.

 

האגודה היא למעשה תאגיד עסקי לכל דבר, שמטרתו "לפעול לשיפור מצבם של חבריה ותנאי חייהם", כלומר פעילות למען רווחיות של החברים עצמם.

 

הרשות העליונה של האגודה היא האסיפה הכללית, המורכבת מכלל החברים. היא תכונס פעם בשנה, או לפי צורך בקבלת החלטה, אשר התקנון דורש לגביה אסיפה כללית. כמו כן, תיבחר מועצה שתקופת כהונתה תהיה שלוש שנים. גוף זה ינהל באופן שוטף את האגודה ויקבע הנחיות לחלוקת רווחי האגודה. ועד האגודה ימנה 5 חברים ותקופת כהונתו תהיה שלוש שנים. הוא יהיה כפוף למועצה ולאסיפה הכללית. ועד האגודה יבחר מזכיר, שיהיה אחראי על הביצוע והניהול התקין של פעולותיה ועסקיה וכן גזבר, שיהיה אחראי על הפעילות הכספית.

 

בעלי המניות החדשים תלויים באיומים של עצמם

 

עם זאת, כרגע מעיבים על ההפרטה המתוכננת איומי העובדים, כי לא ישתפו איתה פעולה, בשל התוכנית להשתמש בשטחי העגינה המערביים של הנמל לטובת פיתוח עסקי שתיזום עיריית חיפה. כמו כן, חזרו העובדים על דרישתם לחלק לעובדי הנמל בונוס לשנים 2005-2007, מאחר והמדינה משכה בשנים אלה דיבידנד של מעל ל-100 מיליון שקל מהנמל.

 

בנוסף, במסמך שהעביר באחרונה יו"ר הוועד תורג'מן אל דירקטוריון חברת נמל חיפה, נכתב כי עד אשר לא יסתיימו הדיונים בנושא הרפורמה בתעריפים שגובה הנמל - אין היגיון להנפיק את החברה. נושא נוסף שעומד על הפרק ומהווה, לדברי תורג'מן, מכשול להנפקה, הוא דרישת העובדים להאריך את שובר הגלים במסוף כרמל א', שנמצא עדיין ללא כלים תפעוליים, ולהחזיר לתוכניות את פיתוח מסוף כרמל ב'.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x