$
בארץ

המתנגדים להסכם חילופי הקרקעות בין קק"ל למדינה: עצרנו את המחטף

בית המשפט המליץ לדחות בכשבוע את האסיפה הכללית של קק"ל - כדי לאפשר לנציגים בחו"ל להשתתף בה; היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, יקבל את ההחלטה הסופית בעניין מחר בבוקר

אורי חודי 19:1313.06.09

בית המשפט המחוזי בירושלים הציע בסוף השבוע לדחות בכשבוע את האסיפה הכללית של קרן קיימת לישראל (קק"ל)שהיתה אמורה להתקיים מחר ולעסוק בהסכם חילופי הקרקעות עם המדינה. השופט נועם סולברג קבע כי את ההחלטה הסופית יקבל היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שיגיש את תגובתו עד מחר ב-11:00.

 

הדחייה

הצפויה של האסיפה נועדה לאפשר לצירי קק"ל בחו"ל - שיגיעו לארץ במהלך השבוע לוועד הפועל של ההסתדרות הציונית - להשתתף בה. לפי הצעת בית המשפט, המועד החדש של האסיפה יהיה בתאריכים 18-21 ביוני.  

   

 "מחמת חשיבותו של הנושא, מן הראוי לעשות את המאמץ לאפשר דיון במועדים אלו בהרכב רחב ולא לעשות זאת בהרכב מצומצם כמה ימים קודם כן", כתב השופט סולברג.

 

לפי ההסכם, יועברו שטחי קרקע נרחבים שנמצאים היום בבעלות קק"ל במרכז הארץ לבעלות המדינה. קק"ל תקבל בתמורה קרקעות בנגב ובגליל. חילופי הקרקע יאפשרו את העברת הבעלות המלאה לידיהם של כ-200 אלף חוכרים המתגוררים בבנייה רוויה (דירות) על קרקעות קק"ל ולכ-90 אלף חוכרים בבנייה נמוכה.

 

הכנסת עתידה לדון ביום שני בחוק ההסדרים וברפורמה במינהל מקרקעי ישראל. בקק"ל חוששים שאם תידחה ההצבעה המתוכננת - תדון הכנסת ביום שני בטיוטה לא עדכנית של ההסכם ולכן ייפגעו זכויותיה.

 

מקק"ל נמסר כי היא מקבלת בסיפוק את החלטת בית המשפט לכבד את ההסכם בינה לבין המדינה: "החלטת בית המשפט ממליצה כי היועץ המשפטי לממשלה יתחייב לקק"ל כי במידה שישיבת האסיפה הכללית תידחה ל-18 לחודש, לאחר אישור הרפורמה במינהל מקרקעי ישראל בחוק ההסדרים, שיובא לאישור הכנסת ביום שני הקרוב, זכויות קק"ל לא ייפגעו".

 

יו"ר קק"ל, אפי שטנצלר, אמר: "אני שמח שבית המשפט קיבל את עמדתנו על כך שההסכם טוב לקק"ל ולתושבי המדינה. אני מברך על כך שגם נוכל לקיים הליך דמוקרטי רחב יותר בהשתתפות כל חברי האסיפה - ועקרונות ההסכם יוכלו להיכלל בחוק ההסדרים".

  

המתנגדים להסכם: עצרנו את המחטף

 

עו"ד יצחק בם מהפורום המשפטי למען א"י אומר כי החלטת השופט היא בעצם הצלחה ראשונה לעצור את המחטף שמבקשים ראשי קק"ל לעשות: "התערבותנו תאפשר לנציגים מהעולם היהודי להשתתף בדיון ולומר את דברם. אנו מקווים כי הם ייצגו באופן נכון יותר את האינטרסים של העם היהודי.

 

"בעלי המניות של הקרן הקיימת אינם העומדים בראש המערכת - אלא בני העם היהודי בדורות האחרונים שאספו פרוטה לפרוטה כדי לגאול את אדמת ארץ ישראל. המאבק שלנו הוא למנוע את הסטייה החמורה של קק"ל ממטרותיה ההיסטוריות ומפגיעה מהותית, כלכלית וערכית בנכסי העם היהודי".

 

אורי בנק, חבר דירקטוריון קק"ל, שהגיש בשבוע שעבר את העתירה לבית המשפט אמר: "אנחנו פועלים לרכז תמיכה בקרב רוב חברי האסיפה הכללית כדי לעצור את הצעד הבלתי נתפש הזה, שבו קק"ל 'שורפת' את אדמותיה, שהן בנאמנות אצל החברה בשם העם היהודי, ופוגעת בעצמה לדעת".

 

"ההנהלה הבינה את הרמז"

 

במטה המאבק בהפרטת קרקעות ישראל ברכו על החלטת השופט ומסרו: "אנו מקווים כי אנשי הנהלת קק"ל הבינו את הרמז העבה שנשלח אליהם על ידי בית המשפט".

 

במקביל מספרים במטה המאבק כי "בימים האחרונים ערכנו שיחות טלפון ל- 71 חברי אסיפת קק"ל בארץ ובחו"ל. בין היתר, התקשרו פעילי המטה לאוסטרליה, הונגריה, אנגליה, ארה"ב, ברזיל, ארגנטינה ואזרבייג'אן. לפי הנתונים עליהם הצהירו פעילי המטה, 93% מחברי האסיפה כלל לא קיבלו את פרטי ההסכם לגביו הם אמורים להצביע. 76% מחברי האסיפה לא יכולים להגיע לכינוס, מתוכם 95% מחברי האסיפה המתגוררים בחו"ל". 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x