$
בארץ

בלעדי - פישר מתעקש: דירקטוריון בנק ישראל יפקח על שכר העובדים

יובל שטייניץ: "בנק ישראל חוזר בו מכל ההבנות שהושגו". לפי הטיוטה החדשה לחוק בנק ישראל שהעביר נגיד הבנק למשרד האוצר, שכר העובדים יפוקח על ידי המועצה המינהלית של הבנק ולא על ידי הממונה על השכר באוצר

אמנון אטד 10:1510.06.09

ראשי משרד האוצר הביעו אתמול זעם לנוכח הטיוטה החדשה לחוק בנק ישראל שהעביר להם נגיד בנק ישראל סטנלי פישר. ל"כלכליסט" נודע כי על פי הטיוטה, הפיקוח על שכרם של עובדי בנק ישראל יוצא מידי האוצר ויועבר לידי המועצה המינהלית של הבנק - גוף שאמור לשמש כדירקטוריון הבנק מרגע שחוק

בנק ישראל החדש ייכנס לתוקף.

 

הפיקוח על שכרם של עובדי בנק ישראל הוא נקודת המחלוקת האחרונה המעכבת את גיבושו הסופי של חוק בנק ישראל החדש. כיום מפוקח שכרם של עובדי הבנק, בדומה למקובל בשירות הציבורי, על ידי הממונה על השכר באוצר, וזאת מכוח סעיף 29 בחוק יסודות התקציב.

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו מעוניין לזרז את חקיקת חוק בנק ישראל החדש, והורה בשבוע שעבר למנכ"ל משרדו, אייל גבאי, לגבש בתוך שבועיים טיוטה סופית לחוק. שלשום בלילה נפגש גבאי עם הממונה על השכר באוצר אילן לוין ומנכ"ל בנק ישראל חזי כאלו ושמע את עמדותיהם בנושא. בימים הקרובים אמור גבאי לגבש את החלטתו בסוגיית המחלוקת, ולהגיש אותה לאישור ראש הממשלה.

 

על פי מה שכבר הוסכם בין הצדדים, הכללים לגיבוש מבנה השכר בבנק ישראל ייקבעו בהסכמה בין בנק ישראל לבין האוצר. כללי "עוגן" אלו ישמשו מעתה והלאה בסיס לכל הסכמי השכר עם עובדי הבנק. לגבי שאר הנושאים נותרו מחלוקות, כאשר משרד האוצר מתבצר בעמדתו שעליה הצהיר בשבוע שעבר שר האוצר, יובל שטייניץ: "פיקוח על השכר חיוני בכל המגזר הציבורי, ובכלל זה בבנק ישראל".

 

אתמול, לנוכח הטיוטה החדשה שהעביר פישר, אמר שטייניץ בדיונים פנימיים שהתקיימו באוצר: "הפיקוח על השכר בבנק ישראל מהווה תנאי בסיסי לשקיפות ולמינהל תקין, והוא עיקרון מקודש שאין לסטות ממנו". באוצר טוענים כי בטיוטה חזר בו פישר מכל ההבנות והסיכומים שהושגו בשנתיים האחרונות. שטייניץ אמר אתמול לאנשי משרדו כי הטיוטה אינה יכולה להיות בסיס להידברות או למשא ומתן. "אם בנק ישראל חוזר בו מההסכמים, "אז גם לי יש השגות והבנות מחודשות על מגוון נושאים שקשורים בבנק ישראל".

 

המועצה המינהלית של בנק ישראל תוקם כאמור לאחר כניסת חוק בנק ישראל החדש לתוקף, ותמנה שבעה חברים: נגיד בנק ישראל, המשנה לנגיד וחמישה חברים חיצוניים. במקרה של מחלוקת בנושא השכר בין האוצר לבנק, יוכל שר האוצר לערער על החלטת המועצה המינהלית, והדיון יוחזר למועצה. אם גם בדיון המחודש לא תושג הסכמה, יועבר הנושא להכרעת ועדה מקצועית חיצונית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x