$
בארץ

האוצר: היקף החיסכון הפנסיוני הנכלל ברשת הביטחון - 97.8 מיליארד שקל

הממשלה אישרה את הצעתו של ראש הממשלה אהוד אולמרט, ולפיה רשת הביטחון תופעל לאלתר. שר האוצר רוני בר-און היה היחיד שהתנגד

שאול אמסטרדמסקי ואמנון אטד 13:5214.12.08

סכום החיסכון הפנסיוני הכולל שעליו תחול רשת הביטחון שאישרה היום הממשלה, הסתכם בכ-97.8 מיליארד שקל בסוף אוקטובר. כך עולה ממצגת בנושא רשת הביטחון לחיסכון הפנסיוני שהציגו היום (א') ראשי משרד האוצר בישיבת הממשלה.

 

מדובר בחיסכון הפנסיוני של בני 57 ומעלה, הכולל קופות

גמל לתגמולים (כ-67.6 מיליארד שקל), ביטוח מנהלים משתתף ברווחים (כ-20.2 מיליארד שקל) וקרנות פנסיה חדשות (כ-10 מיליארד שקל).

 

ממצגת האוצר עולה עוד כי סך החיסכון הפנסיוני שנפגע מהירידות בבורסה מסתכם בכ-269 מיליארד שקל. היקף כלל החיסכון הפנסיוני בישראל, הכולל גם את קרנות הפנסיה הוותיקות וביטוחי מנהלים ישנים שלא נפגעו מהמשבר, מסתכם בכ-582 מיליארד שקל.

 

מדברים שאמרו ראשי האוצר בישיבת הממשלה מתברר כי היקפי משיכות הכספים מהחיסכון הפנסיוני במהלך המשבר אינם מצביעים על פאניקה בקרב ציבור החוסכים. בשמונת החודשים שקדמו למשבר (ינואר-אוגוסט 2008) נמשך מקופות הגמל סכום ממוצע יומי של כ-100 מיליון שקל. בשיאו של המשבר (מאמצע ספטמבר עד סוף נובמבר) נע סכום המשיכות היומי בין 150 מיליון שקל ל- 220 מיליון שקל. מתחילת דצמבר ועד היום שב סכום המשיכות היומי וירד לרמה שבין 100 מיליון שקל ל- 150 מיליון שקל.

 

כאמור, הממשלה אישרה היום את רשת הביטחון לחיסכון הפנסיוני. השרים קיבלו את הצעת ראש הממשלה אהוד אולמרט, ולפיה רשת הביטחון תופעל מ-30 בנובמבר.

 

כל שרי הממשלה תמכו בהצעה עצמה, ואילו בהצבעה על מועד הפעלת התכנית - רק שר האוצר, רוני בר-און, התנגד להפעלתה באופן מיידי. יתר שרי הממשלה הצביעו בהתאם לעמדת ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לפיה יש להפעיל את התוכנית באופן מיידי. בשל כך, התכנית תופעל החל מסוף חודש נובמבר האחרון. עם זאת, את האישור הסופי לתוכנית צריכה להעניק ועדת הכספים, הצפויה להתכנס מחר.

 

נכון לעכשיו טרם ברור אם הוועדה תקיים דיון עקרוני בתוכנית רשת הביטחון, או שמא משרד האוצר יספיק להעמיד לרשות הוועדה את התכנית לפרטי פרטים על מנת שתוכל לקבל החלטה מעשית בעניין.

 

בדיון בממשלה אמר בר-און: "הפעלה של התוכנית כשהמציאות אינה מחייבת זאת, וכאשר מופעלים כלי הגנה אחרים ומידתיים יותר, מחדדת את חסרונותיה ומעוררת שאלות כבדות משקל של צדק ושל אי יעילות כלכלית".

 

שר האוצר הוסיף: "בראייתי, לא נכון להורות היום על הפעלת התוכנית. דרך המלך להגנה על החסכונות היא בפעילות של הממשלה בכלכלה הריאלית והפיננסית, בטיפול בכשלי שוק, בהפעלת מנועי צמיחה ובחיזוקו של שוק ההון. זו הדרך אותה נקטנו בתוכנית ההאצה, שמפעילה שורה של כלי פעולה בשוק ההון ובכלכלה הריאלית ומטפלת טיפול שורש במחנק האשראי באופן שיביא להגנה שוויונית על כלל החוסכים בישראל".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x