פורסמו מסמכי הליך המיון המוקדם להקמת עיר ההדרכה בנגב
המכרז נאמד בסכום כולל של 25 מיליארד שקל. אחרי המעבר ישרת הבסיס בכל רגע נתון כ-9,000 חיילים ו-1,700 אנשי צוות
14:30
13.11.08
הבוקר (ה') פורסמו מסמכי הליך המיון (PQ) למכרז העברת בסיסי ההדרכה של הנגב. המכרז עצמו יתפרסם בשנה הבאה, אולם גופים שונים יוכלו להתחיל ולהשתתף בהליך המיון הראשוני לתכנון, הקמה, מימון, תפעול ואחזקה של קריית ההדרכה הצהלי"ת בנגב, כבר מהיום. המכרז נאמד בסכום כולל של 25 מיליארד שקל.
הפרויקט יוקם בשיטת PPP, שבה הזכיין יתכנן, יקים, יתפעל ויתחזק את קריית ההדרכה לפרק זמן ארוך. בכך למעשה יעברו מירב הפעולות שאינן בלב העשייה הצבאית המבוצעת כיום על ידי אנשי קבע, לידיים אזרחיות. לאחר המעבר ישרת הבסיס בכל רגע נתון 9,000 חיילים ו1,700- אנשי צוות. המועד המתוכנן לסיום הקמת קריית ההדרכה ואיכלוסה צפוי בשנת 2012.
המועמדים הטבעיים במכרז כזה הם קונסורציומים של חברות מהארץ ומהעולם, שיכללו חברות מתחום הנדל"ן, האחזקה, ההדרכה והתקשוב. ההשתתפות פתוחה לחברות בינלאומיות, אולם במשרד הביטחון מבטיחים למנוע מצב שבו חברה זרה אחת תקים את הבסיס הענק. הכוונה היא להשאיר בידי קונסורציום החברות שיזכו במכרז את הניהול השוטף של הבסיס, בזמן שצה"ל ומפקדיו ינהלו רק את הנושאים ההדרכתיים והפיקודיים. במערכת הביטחון בוחנים האם וכיצד ניתן יהיה להסדיר משפטית מתן עדיפות לספקים ישראלים בכלל ומהנגב בפרט.
פרסום מסמכי המיון התאפשר לאחר אישורה של ועדת ההיגוי העליונה המובילה את פרויקט מעבר צה"ל לנגב, בראשותם של מנכ"ל משרד הביטחון, תא"ל (מיל') פינחס בוכריס וסגן הרמטכ"ל, האלוף דן הראל.


