מסתמן: ש"ס התנגדה; חוק הוצאה לפועל לא יעלה להצבעה
הבנקים לא יחויבו לממן דיור חלופי לכ־1,200 איש המפונים מביתם בשנה בגלל אי־עמידה במשכנתה
חוק ההוצאה לפועל לא יעלה לקריאה שנייה ושלישית עד פיזור הכנסת בשבוע הבא, כך החליטה היום (ב') ועדת ההסכמות של הכנסת לאור התנגדותן של סיעות ש"ס וישראל ביתנו. המשמעות המיידית היא שהבנקים לא יחויבו בחוק במימון דיור חלופי למשך שנה וחצי לכ־1,200 דיירים המפונים מדי שנה מביתם
בוועדת ההסכמות חברים יו"ר הקואליציה יואל חסון, יו"ר ועדת הכנסת דוד טל ויו"ר סיעת הליכוד גדעון סער. על פי הפרמטרים שהוסכמו בין ראשי סיעות הבית בשבוע שעבר, ועדת ההסכמות לא תאשר להביא להצבעה במליאה בתקופה זו הצעות חוק שאינן נמצאות בקונצנזוס.
יו"ר ועדת החוקה פרופ' מנחם בן־ששון אמר ל"כלכליסט": "יש סיכוי רב להעלות את הצעת החוק להצבעה במליאה אם הממשלה וחברי הכנסת יסירו את הסתייגויותיהם". לדבריו, "בכל שלב של החוק קיימות אפשרויות לבקרה, איזון ותיקון, ולכן היה טעם לאשר אותו במליאה".
עם זאת, אף אם שר המשפטים דניאל פרידמן ימשוך את הסתייגותו בנוגע לשכר הטרחה של עורכי הדין, למשרד האוצר אין כוונה לוותר על עמדתו כי יש לקצר את תקופת מימון הדיור החלופי לשנה אחת בלבד וכי החוק לא יחול על חוזי משכנתאות קיימים. לכן הסיכויים שההצעה תובא להצבעה במליאה הם קלושים.
סמנכ"לי עמותת ידיד, רן מלמד ועו"ד יובל אלבשן, פנו השבוע לחברי הכנסת בבקשה להביא את ההצעה להצבעה. "רבבות אזרחים שנקלעו למצוקה קשה לא יכולים להמתין לעוד שנתיים של דיונים עד שמאסרי חייבים ומתן דיור חלופי למפונים ייכנסו לתוקף", כתבו.