שבעה חודשי מאסר לסגן מנהל סניף מרכנתיל ברמלה לשעבר
יצחק מרציאנו, לשעבר סגן מנהל בנק מרכנתיל ברמלה, הורשע ע"י ביהמ"ש המחוזי בת"א בעבירות על חוק איסור הלבנת הון ונידון בנוסף לשנה מאסר על תנאי
בית המשפט המחוזי בתל-אביב הטיל היום במסגרת עסקת טיעון שבעה חודשי מאסר בפועל ו-12 חודשי מאסר על תנאי על יצחק מרציאנו, לשעבר סגן מנהל בנק מרכנתיל סניף רמלה, בגין עבירות על חוק איסור הלבנת הון.
מעסקת הטיעון עולה, כי מרציאנו שיתף פעולה עם לקוח של הבנק בהפקדת כ-7 מיליון שקל בשלושה חשבונות בנק פיקטיביים, שהתבססו על הצהרות כוזבות של בעלי החשבונות לפיהם הם הנהנים היחידים בחשבונות.
מרציאנו ידע על קיומם של חשבונות הקש, היה מעורב בהפקדות ומשיכות מחשבונות אלה, כל זאת כשהוא משמש אחראי מטעם הסניף ליישום ופיקוח על הוראות חוק איסור הלבנת הון. מרציאנו הודה שהוא יעץ ללקוח איך לפעול בחשבון על מנת לעקוף את הוראות הדיווח, והציג בפני פקידי הבנק מצגים מוטעים.
השופט כבוב חאלד אמר, כי "מדובר באי דיווח ברמה הגבוהה ביותר, על ידי מי שאינו יכול לטעון שהוראות החוק היו חדשות בעת הרלוונטית, או במי שלא הספיק להטמיע בעצמו את החובות המוטלות עליו על פי חוק".


