$
בארץ

ההסתדרות תפצה חבר לשעבר בשל התנהלות לקויה במשפט נגד מעסיקו

שופטת בית הדין האזורי לעבודה בחיפה קבעה כי ההסתדרות תשלם 1,000 שקלים כפיצוי לעובד, משום שלמרות שידעה על כך, לא הודיעה לו בזמן שלא תייצגו במשפט נגד המעביד

מיקי פלד 19:56 05.08.08

 

ההסתדרות תפצה חבר בה לשעבר, בשל התנהלות לקויה בתביעה שלו נגד מעסיקו. התובע, עובד לשעבר של חברת כפיר פרוייקטים, תבע החזר דמי החבר ששילם להסתדרות באמצעות ניכוי ישיר ממשכורתו בזמן שעבד בחברה. בנוסף לכך תבע את ההסתדרות על "נזק מורלי", מאחר ונציגיה לא נכחו בדיונים בתביעה שהגיש נגד כפיר.

 

השופטת עפרה ורבנר, מבית הדין האזורי לעבודה בחיפה, קבעה כי לתובע לא מגיעים בחזרה הכספים אותם שילם כדמי חבר, משום שהחברות היא על בסיס רצוני ולא חובה. עם זאת, קבעה השופטת, "התובע זכאי לפיצוי כספי בגין התנהלות נציגי ההסתדרות בעניינו". זאת, משום שרק יומיים לפני מועד הדיון בתביעתו כנגד כפיר, הובהר לו על ידי נציג ההסתדרות כי הוא לא יגיע לייצגו בדיון, למרות שהנציג ידע על הדיון עוד קודם לכן ולא הבהיר לתובע באופן מידי כי לא יהיה זכאי ליעוץ משפטי או לייצוג משפטי אם לא ימשיך לשלם דמי חבר באופן עצמאי.

 

"ההסתדרות אכן אינה חברת ביטוח, אולם על נציגי ההסתדרות לפעול בצורה מסודרת ולהבהיר לפונים אליהם את מצבם מיד עם הפניה ולא ליצור מצג במשך מספר חודשים כאילו התובע זכאי לייצוג ורק יומיים לפני מועד הדיון, להבהיר לו כי אין המצב כך", קבעה השופטת ורבנר. לכן פסקה השופטת פיצוי של 1,000 שקל לתובע בנוסף להוצאות משפט.

x