18 פצועים בפיגוע דריסה נוסף בירושלים; המחבל נורה למוות
סמוך לשעה 14:00 יצא נהג טרקטור, תושב אום-טובא שבמזרח י-ם, מאתר בנייה ברחוב המלך דוד והחל לפגוע באוטובוס ובכלי-רכב. אזרח ושוטרי מג"ב ירו בו והרגו אותו. 18 בני-אדם נפצעו - אחד מהם בינוני-קשה
פיגוע דריסה נוסף במרכז ירושלים: שלושה שבועות בלבד לאחר פיגוע הדריסה הקודם בירושלים, נורה למוות מחבל שביצע פיגוע באופן דומה - הפעם בפינת הרחובות קרן היסוד והמלך דוד. לפחות 18 בני אדם נפצעו. אחד מהם נפצע בינוני-קשה, ופונה לבית החולים שערי צדק. היתר נפגעו קל - הם פונו לבתי החולים הדסה עין כרם, הדסה הר הצופים וביקור חולים. במקום נראו מכוניות הפוכות. גורמים במשטרה אמרו כי הפעם המחבל הוא תושב מזרח ירושלים
סמוך לשעה 14:00 דיווחו עדי ראייה כי נהג טרקטור השתולל ברחובות העיר - פגע באוטובוס בקו 13 והפך כלי-רכב. למקום הוזעקו כוחות הצלה רבים. מחקירת המשטרה עולה כי נהג הטרקטור יצא מאתר בנייה, סמוך לשכונת ימין משה. הוא פגע בשני כלי-רכב. אזרח שהבחין בנעשה ירה בו.
הנהג המשיך בנסיעה וגרם נזק למכוניות פרטיות ולאוטובוס. אנשי מג"ב שהיו במקום הבחינו בנעשה וירו שוב לעבר הנהג והרגו אותו. האזרח שירה במחבל הוא יקי עשאהל בן 53, תושב סוסיא שבדרום הר-חברון. עשהאל, מורה במקצועו, הוא אב לשמונה ילדים וסב לשישה נכדים.

הצומת שבו התרחש הפיגוע נחשב לאזור מרכזי בירושלים. הוא לא רחוק ממלון המלך דוד, שבו יתארח הלילה ברק אובאמה, המתמודד לנשיאות ארה"ב. ממד"א נמסר כי אדם אחד מפונה לבית החולים שערי צדק במצב בינוני-קשה, כשהוא ככל הנראה סובל מקטיעה חלקית של הרגל. שני פצועים קל פונו לבית החולים "ביקור חולים" בעיר. תינוק נפצע מרסיסים ומצבו קל.
נהג האוטובוס: "הכף הייתה ממש בפרצוף שלי"
אבי לוי, נהג האוטובוס בקו 13 בו ניסה המחבל לפגוע באמצעות הטרקטור במרכז ירושלים, הצליח להמשיך בנסיעה ובכך הציל את חיי הנוסעים ואת חייו. הוא שיחזר את האירועים בשיחה עם ynet: "נסעתי ברחוב המלך דוד, ופתאום הוא הגיח מרחוב וושינגטון ונתן לי מכה עם הכף באזור הגלגל האחורי, בצד ימין. בהתחלה לא הבנתי מי פגע בי והסתכלתי אחורה במראה ולא הבחנתי בדבר. הסתכלתי במראה השמאלית ופתאום אני רואה אותו מסתובב במהרה וחובט בחלונות הנוסעים מצד שמאל. חבטה אחת, ומיד חבטה שנייה".
לוי הבין מהר מאד שמדובר בפיגוע, ולכן ניסה לברוח. "ניסיתי למשוך את ההגה ולברוח ממנו אבל לא הצלחתי, פתחתי בנסיעה מהירה בניסיון לברוח ממנו. נהג הטרקטור עקף אותי, הרים את הכף לכיוון החלון שלי, ניפץ אותה וניסה לפגוע בי שוב. הכף של הטרקטור היתה ממש בפרצוף שלי. שברתי ימינה חזק לרחוב מאפו והצלחתי להתחמק ממנו. הוא המשיך בנסיעתו לכיוון תחנת הרוח ברחוב המלך דוד".
עם סיום האירוע, הבין לוי שהצליח, בזכות תושיתו, להציל את חיי הנוסעים. "הצלחתי לחמוק ממנו בדקה ה-90. אחרי שהכל נגמר כולם הודו לי - נוסעים אמרו לי שהצלתי את חייהם. הנוסעים היו מבוהלים אבל תודה לאל, מלבד פגיעות קלות, כולם ניצלו".

דינה, העובדת סמוך למקום האירוע סיפרה ל-ynet, מיד לאחר האירוע: "יש פה המון אמבולנסים ומשטרה. נשמעו שלוש או ארבע יריות לעבר נהג הטרקטור". אריק בלום, מנהל מסעדת פרדיסו, הוסיף: "הוא הפך שני כלי-רכב. מדובר בטרקטור יותר קטן מזה שבעזרתו בוצע הפיגוע בתחילת החודש. החלון של הטרקטור מלא בכדורים".
לופוליאנסקי: "כל כלי עבודה הופך אמצעי לפיגוע"
המחבל הוא ראסן אבו-טיר, בן 22 תושב אום-טובא שבמזרח ירושלים, קרוב משפחתו של בכיר חמאס בגדה מחמוד אבו-טיר.
ראש עיריית ירושלים, אורי לופוליאנסקי, אמר בעקבות הפיגוע: "ברוך השם יצאנו בנס מהעניין, מדובר שוב בתושב מזרח ירושלים. לצערנו אנחנו רואים מחבלים שכאשר זורקים אותם מהדלת, הם באים דרך החלון עם כל מיני אמצעים ורעיונות, כל כלי עבודה הופך אמצעי לפיגוע. צריך לעשות מחשבה מחודשת כיצד אנחנו מעסיקים את אלו שעובדים כאן".
כזכור, בתחילת החודש נרצחו שלושה בני-אדם, כאשר מחבל ממזרח ירושלים שנסע בדחפור דרס למוות שלושה בני אדם במרכז ירושלים. בפיגוע נפצעו 36 בני-אדם, 30 מהם באורח קל.
כמה ימים לאחר מכן נורו שני שוטרי מג"ב על-ידי מחבל ליד שער האריות בירושלים. מצבו של אחד מהם הוגדר קשה מאוד והשני נפצע באורח בינוני-קשה.
כהן: "לא ניתן להיות בכל מקום"
מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דודי כהן, שסייר בזירת הפיגוע, אמר כי פריסה נכונה של כוחות הביטחון בירושלים מנעה פגיעה גדולה יותר באזרחים. "צוות מג'ב היה לא רחוק ממקום הפיגוע. קצין בדרגת פקד ומפקד פלוגה יצאו לרחוב והם ירו על הטרקטור וגם וידאו הריגה. זה בדיוק מה שנדרש מקציני מג'ב, זה בדיוק מה שנדרש מאזרח נושא נשק. ברגע שהם נתקלו באירוע היה עליהם להגיב בדיוק כפי שהגיבו".

הוא הוסיף כי מדובר במפגע בודד. "יש פריסה אדירה, רחבה מאוד במחוז ירושלים. יש פריסה רחבה מאוד בעוטף ירושלים, במרכזים הומי קהל, אבל בסופו של דבר לא ניתן להיות בכל מקום. מה שחשוב הוא שבכל מקום בעיר ירושלים תהיה תגובה מהירה, וההוכחה היום היתה תגובה מהירה. המחבל נורה אחרי 160 מטר".
המפכ"ל העריך כי נמנע פיגוע גדול. "זה אירוע חמור מאוד, אבל בשורה התחתונה נמנע פה אירוע כבד. אנחנו נמצאים במרכז ירושלים, צומת דרכים מרכזי ואני מניח שעל פי הבנתי המבצעית - גם האזרח וגם השוטר גילו נחישות לסיום האירוע, הם אלה שמנעו קורבנות נוספים".
עיריית ירושלים פתחה קו חירום למידע על פיגוע הדריסה במרכז העיר, ומספרו 1255-023-106.


