מעצרו של בועז יונה הוארך בשבועיים
עורך דינו של מנכ"ל חפציבה לשעבר אמר בדיון, כי הוא אינו מתנגד להארכת המעצר מתוך הנחה שבסוף התקופה תמוצה החקירה ולא יהיה צורך בהארכת מעצר נוספת. כמו כן הותר ליונה להפגש עם ילדיו
מעצרו של מנכ"ל חפציבה לשעבר, בועז יונה, הוערך היום (ג') בשבועיים, בהסכמת עורך דינו ובהסכמת המשטרה. עו"ד יאיר גולן, שמייצג את יונה, ביקש שירשו למרשו לראות את ילדיו. המשטרה קיבלה את הבקשה והוחלט כי המפגש יתבצע בנוכחות איש משטרה.
עו"ד גולן אמר בדיון כי הוא אינו מתנגד להארכת המעצר מתוך הנחה שבסוף התקופה תמוצה החקירה ולא יהיה צורך בהארכת מעצר נוספת.
יונה הובא בפני נשיאת בית משפט השלום, עדנה בקנשטיין, שהאריכה את מעצרו גם לפני כשבועיים. הוא נחקר מיום מעצרו ביחידה הארצית לחקירות הונאה ועל ידי חוקרי הרשות לניירות ערך. גם המנהל המיוחד של קבוצת חפציבה, עו"ד יצחק מולכו, אמור לחקור אותו בימים הקרובים.
כפי שפורסם בכלכליסט, יונה משתף פעולה עם חוקריו בהתאם לעיסקת הטיעון שנחתמה עימו. כזכור, במסגרת העיסקה - שאמורה להיות מוגשת לאישור בית משפט בתום חקירתו של יונה - הוא צפוי לרצות עונש של שבע שנות מאסר בפועל ולשלם קנס של ארבעה מיליון שקלים. בנוסף לכך, יונה התחייב לשתף פעולה עם חוקרי הרשויות השונות והוא צפוי למסור בחקירתו שמות של גורמים מהבנקים השונים ומקבוצת חפציבה שידעו על קריסתה המתקרבת של החברה ולא עשו דבר בנידון. כמו כן, יונה אמור להצביע על גורמים בבנקים ובחברת חפציבה שעזרו לו במעשיו ושיתפו עימו פעולה.


