$
בארץ

איך הפכו חברי הכנסת את הלשכות הפרלמנטריות לצינור סיוע למקורבים

תחקיר "כלכליסט": 68 אלף שקל מעמידה הכנסת לרשות כל ח"כ, כדי שיוכל לשכור לשכה "לשמירה על הקשר עם הציבור". בהיעדר פיקוח הפכו הלשכות לצינור להזרמת כספים למפלגות ולמקורבים, בניגוד להוראות, ולעתים תוך ביצוע עבירות פליליות ובזבוז מיליוני שקלים מכספי הציבור

שאול אמסטרדמסקי, אסף לוי ועדי הגין 06:5630.06.08

בימים אלה מצוין עשור להחלטת הכנסת לאפשר לחבריה לשכור לשכות ברחבי הארץ, תחת הסעיף "שמירה על קשר עם הציבור". חברי הכנסת נתפסים לא פעם כבלתי נגישים ביושבם במשכן, והמטרה היתה לאפשר לציבור לפגוש אותם באופן בלתי אמצעי - בלשכה נטולת גינונים ואמצעי אבטחה. 48 חברים בכנסת הנוכחית החליטו לנצל את הזכות הזאת, והכנסת מממנת להם לשכות בסכום של כ־900 אלף שקל בשנה, שהצטברו ל־9 מיליון שקל בעשור האחרון.

 

הכללים לשכירת לשכה מחוץ למשכן ברורים ופשוטים לכאורה. כל ח"כ נהנה מ־49 אלף שקל מדי שנה במסגרת התקציב לשמירה על קשר עם הציבור. חברי כנסת המעוניינים בלשכה פרלמנטרית זוכים לעוד מענק של 19 אלף שקל, ובסך הכל מדובר ב־68 אלף שקל שעומדים מדי שנה לרשות כל אחד ואחד מהם. סכום זה אינו כולל את הסכומים שמוציאים חברי הכנסת על ציוד מחשוב עבור הלשכה, ארנונה וחשבונות אחרים, רכישת ציוד ושיפוץ הלשכות וכן שירותי מזכירות. הסכום הכולל שהוציאו הח"כים בתחומים אלו בעשור האחרון מוערך בכמה מאות מיליוני שקלים. בכללים, שנוסחו על ידי ועדת הכנסת לאורך השנים, מצוין במפורש כי על הח"כים להגיש לחשב הכנסת חוזה שכירות סטנדרטי ולחתום על תצהיר שבו הם מתחייבים כי אין בחוזה השכירות משום הפרה של הכללים שקבעה הכנסת לעניין זה. על פי כללים אלה הח"כים מתחייבים כי במקום שבו פועלת הלשכה ניתן להפעיל משרד, וכי חוזה השכירות לא נחתם עם קרוב משפחה או עם שותף פעיל שלהם או קרוב משפחתו. הם נדרשים להצהיר גם שהמשרד לא הועמד לרשותם על ידי מפלגתם או על ידי גוף ציבורי שבו הם מכהנים במקביל, שגובה דמי השכירות אינו בלתי סביר ושאין בניהול לשכה במקום כדי לעורר חשד לניגוד עניינים או לקבלת טובת הנאה. הלשכה חייבת להיות מסומנת בשלט.

 

בשבועות האחרונים ערך "כלכליסט" תחקיר רחב בנושא הלשכות ששוכרים הח"כים, ומתוכו עולה תמונה עגומה של הפרת רבים מהכללים המחייבים כמו גם של בזבוז מסיבי של כספי ציבור. בחלק מהמקרים מדובר אף בחשדות לכאורה לביצוע עבירות פליליות.

 

ח"כ אורי אריאל (איחוד לאומי), למשל, שוכר משרדים מעמותה שאליה הוא מקורב, והכנסת משלמת על כך 2,400 שקל מדי חודש; ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה) מעביר בכל חודש 900 דולר עבור משרד שבו הוא לא משתמש כלל (אך מאויש בידי אחרים) בתוך בית מוסדות גור, חסידות שאליה הוא משתייך; ח"כ ואסל טאהא (בל"ד) מעביר 500 דולר בכל חודש לקרובי משפחתו עבור משרד בכפר כנא; ח"כ אריה אלדד (איחוד לאומי) משלם 500 דולר מדי חודש עבור משרד שהוא שוכר מהעוזרת הפרלמנטרית שלו לשעבר;

 

ח"כ שמואל הלפרט (יהדות התורה), איש חסידות ויזניץ', מעביר מדי חודש 3,500 שקל למוסדות ויזניץ' עבור משרד שלא קיים; ח"כ אחמד טיבי (רע"ם־תע"ל) משלם 500 דולר עבור חדר עלוב ומוזנח שצמוד למשחטה בפאתי הכפר אעבלין; ח"כ מרינה סולודקין (קדימה) שוכרת משרד שבו משתמש בקביעות חבר מועצת העיר אשדוד, המקורב אליה פוליטית וחבר במפלגתה; שישה מחברי סיעת ישראל ביתנו הקימו בעזרת כספי ה"שמירה על הקשר עם הבחור" רשת סניפים של מפלגתם ברחבי הארץ.

 

בחלק מהמקרים שוכרים הח"כים לשכות במקומות שבהם הרשויות המקומיות כלל לא התירו להפעיל משרד. במקרה של לשכתו של ח"כ ליצמן, למשל, עיריית ירושלים אפילו הגישה כתב אישום בגין הפעלת משרד במקום ללא היתר לשימוש חורג. במקומות אחרים ברחבי הארץ שבהם שכרו חלק מחברי הכנסת לשכות אין כל שלט המציין כי מדובר בלשכה פרלמנטרית, וזאת בניגוד לכללים בתקנון. הבדיקה מעלה עוד כי חלק ניכר מהמשרדים שעליהם משלמת הכנסת מדי שנה עשרות אלפי שקלים אינם מאוישים - ובפועל לא נמצא בהם כל זכר לפעילות פרלמנטרית.

 

מנכ"ל הכנסת, אבי בלשניקוב, הופתע לנוכח הממצאים שנחשפו בתחקיר. לאחר שקיבל אותם אמר: "לאור הממצאים הוריתי לכנס בדחיפות את הוועדה לאישור חוזים. בכוונתי לבצע בדיקה יסודית של כל החוזים של לשכות הח"כים שנחתמו בעבר, ובמידה ויימצאו כשלים יוסקו מסקנות מתאימות. לא נהסס להורות על ביטול חוזים קיימים".

ח"כ ישראל חסון, ישראל ביתנו ח"כ ישראל חסון, ישראל ביתנו צילום: אלכס קולומויסקי

 

לשכה בלי היתר, עם כתב אישום

יעקב ליצמן, יהדות התורה

הלשכה: חדרון בקומפלקס משרדים של חסידות גור

המשכיר: חסידות גור

כתובת: יונה 7, ירושלים

שכירות: 900 דולר בחודש

 

בעשור האחרון הוציאה הכנסת יותר מחצי מיליון שקל עבור שכירת הלשכה של ח"כ יעקב ליצמן מיהדות התורה. הלשכה ממוקמת בבניין של איחוד מוסדות חסידות גור, שאותה מייצג ליצמן בכנסת.

 

בתוך קומפלקס המשרדים המפואר של החסידות יש לליצמן חדרון אחד, ממוגן בדלת משוריינת ובמנגנון לזיהוי טביעות אצבע, שבו הוא מבקר מדי פעם. בדיקה עם שני מתווכי דירות העלתה כי במחיר שמשלמת הכנסת עבור החדרון אפשר לשכור דירת שלושה חדרים באותו רחוב.

 

בדיקה בעיריית ירושלים העלתה כי לחסידות או לליצמן אין כל היתר לשימוש חורג כדי להפעיל משרדים במקום. זאת ועוד, מהעירייה נמסר כי אף הוגש כתב אישום כנגד החסידות בעניין, וכי בימים אלו מתנהל המשפט.

 

לפי סעיף 204 בחוק התכנון והבנייה, הפעלת משרד בבניין מגורים ללא היתר לשימוש חורג מהווה עבירה פלילית, שהעונש עליה הוא עד שתי שנות מאסר בפועל.

 

משרד ריק למקורבת

ניסים זאב, ש"ס

הלשכה: בתוך משרד עו"ד

המשכיר: עו"ד מלכה זקלר־עזראן

כתובת: החבצלת 7, ירושלים

שכירות: 350 דולר בחודש

 

העוזר הפרלמנטרי של ח"כ זאב, אפרים אבידני, סרב למסור את כתובת הלשכה, אף שהיא אמורה לשמש למפגש עם הציבור. בדיקה מעמיקה העלתה כי הלשכה של זאב ממוקמת בבניין מגורים ישן במרכז ירושלים. על ארבע הדירות בקומה שבה היתה אמורה להיות הלשכה לא נמצא שום שלט המעיד על כך.

 

לעומת זאת, על דלת אחת הדירות נתלה שלט קרטון מאולתר: "בס"ד בכל ענייני משרד עו"ד זקלר־עזראן נא לפנות למשרד עו"ד (השם שמור במערכת)". עו"ד זקלר־עזראן היא אישה מבוגרת אשר שוהה רוב הזמן בלונדון. היא נהגה לקבל מח"כ זאב תיקים משפטיים לטיפולה, ללא כל תמורה כספית כביכול - אך דמי השכירות של המשרד משולמים כאמור על ידי הכנסת. לדברי השכנים, עו"ד זקלר־עזראן לא נראתה במקום יותר משנה, כך שהכנסת למעשה מממנת משרדים ריקים.

בדיקה נוספת מול עיריית ירושלים העלתה כי לא הוגשה בקשה להיתר להפעלת משרד בבניין, שמשמש למגורים. בעקבות הפנייה התחייבה העירייה לבדוק את הנושא. את תגובתה של זקלר־עזראן לא ניתן היה להשיג.

 

500 דולר במשפחה

ואסל טאהא, בל"ד

הלשכה: חדר בבניין משרדים בכניסה לכפר כנא

המשכיר: אחשיבון השקעות

כתובת: כפר כנא

שכירות: 500 דולר בחודש

 

את לשכתו של ח"כ ואסל טאהא קשה מאוד למצוא, מאחר שהמשרד הנמצא בקומה השנייה לא נושא כל שלט ולא נראה כי מתקיימת במקום פעילות כלשהי. את המשרד שוכר טאהא מידי בני משפחת אחשיבון הגדולה, תמורת 500 דולר בחודש. משפחת אחשיבון היא אחת המשפחות העשירות בכפר, ובבעלותה בין היתר מפעלי אבן ושיש. על פי גיסו של טאהא, משפחת אחשיבון מקורבת למשפחתו.

 

סולודקין. חדר כפול סולודקין. חדר כפול צילום: אלכס קולומויסקי
ייעוץ משפטי לעולים

מרינה סולודקין, קדימה

הלשכה: חדר כפול בבניין משרדים מט לנפול

המשכיר: מרכז החשמל, אשדוד

כתובת: קיבוץ גלויות 1, אשדוד

שכירות: 250 דולר בחודש

 

על דלת לשכתה של ח"כ מרינה סולודקין תלוי אמנם שלט המעיד על כך, אולם שלט אחר מציין כי במקום פועלת גם סיעתו של חבר מועצת העיר אשדוד, בוריס גיטרמן, המזוהה עם מפלגת קדימה. הסיעה, הקרויה "קהילת אשדוד", היא למעשה עמותה לא רשומה, אשר מעניקה שירותי ייעוץ שונים לתושבי העיר מהמגזר הרוסי.

 

הלשכה מורכבת משני חדרים צמודים, שבאחד מהם יושבת מזכירה באופן קבוע ובשני יושב עורך דין מטעם העמותה. בכרטיס הביקור של עורך הדין מצוינת כתובת הלשכה של סולודקין. עורך הדין והמזכירה סיפרו כי סולודקין אינה יושבת בלשכה באופן קבוע, ומי שחפץ לקבוע עמה פגישה נדרש לתאם זאת דרך גיטרמן. בפועל מגיעה סולודקין ללשכה בתדירת של אחת לחודש.

 

מאז שנת 2001 הוציאה ח"כ סולודקין יותר מ־460 אלף שקל במסגרת תקציב הקשר עם הציבור. חלק הארי של הסכום מימן את דמי השכירות של הלשכה, תשלום קבוע של 4,000 שקל בחודש למזכירה במקום, חשבונות חשמל, מים, ארנונה וועד בית, ריהוט וציוד משרדי, כמו גם שירותים שונים הקשורים בתפעול המקום.

 

חדר מזדמן בישיבה

שמואל הלפרט, יהדות התורה

הלשכה: חדר מזדמן בישיבת ויז'ניץ

המשכיר: מוסדות ויז'ניץ

כתובת: תורת חיים 7, בני ברק

שכירות: 3,500 שקל בחודש

 

ח"כ שמואל הלפרט הוא איש חסידות ויז'ניץ, שהתחנך בישיבה הגדולה של החסידות. את לשכתו בחר הלפרט למקם בין כותלי הישיבה, בעיר בני ברק. הרבה בניינים יש למוסדות חסידות ויז'ניץ בעיר, אולם בין הכולל, הישיבות ובית המדרש - לשכתו של ח"כ הלפרט לא נמצאה.

 

שאלנו את הגבר שישב בכניסה לישיבה היכן נמצאת לשכתו של ח"כ הלפרט, אולם הוא לא ידע במי מדובר. הזכרנו לו כי הלפרט הוא חבר כנסת מטעם יהדות התורה. "תיאמתם איתו פגישה?" התפלא האיש. אמרנו שלא ושאלנו אם לשכתו ממוקמת במקום. ואז הגבר נזכר פתאום. "הוא מגיע לפעמים בימי שישי בשביל לערוך פה ישיבות או בשביל להיפגש עם אנשים", אמר. "אז יש לו כאן לשכה?" הקשינו. "לא ממש, כשהוא מגיע הוא תופס לו בכל פעם חדר אחר ויושב בו", ענה לנו האיש והוסיף: "אין לו כאן אף חדר קבוע או לשכה".

 

סיוע לעוזרת לשעבר

אריה אלדד, איחוד לאומי־מפד"ל

הלשכה: חדר בתוך משרד חברת יחסי הציבור די אנד די

המשכיר: חברת יחסי הציבור די אנד די

כתובת: הבונים 4, רמת גן

שכירות: 500 דולר בחודש

 

ח"כ אריה אלדד מצא דרך משונה לצ'פר את העוזרת הפרלמנטרית שלו לשעבר, דנה לוי, על חשבון הקופה הציבורית. מדי חודש משלמת הכנסת עבור שכירת חדר בתוך משרדה של חברת יחסי הציבור וייעוץ התקשורת די אנד די, שמנוהלת בידי לוי ושותפה אורי בצרי. בכניסה לבניין קיימת אמנם תיבת דואר של החברה, אולם מי שמעוניין בפגישה עם ח"כ אלדד ימצא את עצמו מכתת רגליים בין הקומות עד שיצליח למצוא את המשרד הקטן על שני חדריו.

 

הלשכה ממוקמת בתוך המשרד, אך השלט המציין זאת מוסתר בידי דלת הזזה. העובדים במקום הסבירו כי ח"כ אלדד מגיע מדי פעם לערוך פגישות במקום, ואז החדר עומד לרשותו. בשאר הזמן הוא משמש את עובדי המשרד.

 

הכנסת משלמת על לשכתו של אלדד 23,400 שקלים בשנה, לא כולל ציוד משרדי - שגם הוא משמש בפועל את עובדי החברה. בשנת 2007 הוציא ח"כ אלדד יותר מ־20 אלף שקל עבור "ייעוץ מקצועי", סכום ששולם גם הוא לחברה של עוזרתו לשעבר.

 

דנה לוי מסרה בתגובה: "בעבר נתתי לח"כ אריה אלדד שירותי ייעוץ תקשורת, וכבר הרבה זמן שאנחנו לא עובדים ביחד. הוא פנה אליי ושאל אם הוא יכול לשכור ממני חדר ונענה בחיוב. אני מניחה שהוא פנה אליי כי הוא לא מכיר אף גורם אחר באזור המרכז".

 

חדר מוזנח צמוד למשחטה חדר מוזנח צמוד למשחטה צילום: עטא עוויסאת
שקט בקצבייה

אחמד טיבי, רע"מ־תע"ל

הלשכה: חדר מוזנח צמוד למשחטה

המשכיר: אנואר עודה

כתובת: כפר אעבלין

שכירות: 500 דולר בחודש

 

סגן יו"ר הכנסת, ח"כ אחמד טיבי, בחר למקם את לשכתו בפאתי הכפר הצפוני אעבלין. ביקור במקום מגלה כי הלשכה היא למעשה משרד קטן ומוזנח שצמוד לקצבייה בפאתי הכפר. במשרד, הנטוש רוב הזמן, לפי עדויות השכנים, אפשר למצוא כיסא, שולחן וקירות עירומים. בעת הביקור במקום יצא הקצב מהקצבייה הצמודה ובידו סכין ודרש להפסיק את הצילומים.

אישה המתגוררת בבית שמעל הלשכה מיהרה לכסות בשטיח גדול את השלט המצהיב של מפלגת רע"מ־תע"ל שתלוי במקום. אף שמדובר בחדר מוזנח בצפון, הכנסת משלמת מדי חודש עבורו 500 דולר, מחיר דירת חדר ממוצעת בתל אביב.

 

שפרעם אינה עונה

סעיד נפאע, בל"ד

הלשכה: חדר בבניין מגורים בשפרעם

המשכיר: ח. הייתם

כתובת: שפרעם

שכירות: 540 דולר בחודש

 

שלט גדול התלוי מחוץ לבניין מגורים ברחוב צדדי בשפרעם מסמן את מיקום המשרדים של חבר הכנסת סעיד נפאע, אולם המאמצים למצוא את הלשכה עצמה עלו בתוהו. 20 מתושבי שפרעם שנשאלו היכן היא ממוקמת לא ידעו להשיב. רק מזכירתו של ראש העירייה ידעה בסופו של דבר לספר על מקום מושבה של הלשכה. נפאע, תושב הכפר הסמוך עילבון, משתמש בלשכה לפגישות מפעם לפעם, אולם אין בה פעילות שוטפת.

 

בקומה הראשונה של אולם השמחות

מוחמד ברכה, חד"ש

הלשכה: חדר צדדי באולם שמחות

המשכיר: אבו־מאהר

כתובת: אזור התעשייה של נצרת

שכירות: 450 דולר בחודש

 

אי שם באזור התעשייה של נצרת, בין המסגריות, המוסכים ובתי המלאכה, ניצב לו בניין כתום בוהק ועליו שלט גדול - אולם השמחות של אבו־מאהר, אחד מעשירי העיר. שם, בקומה הראשונה מצד ימין נמצא משרדו של יו"ר סיעת חד"ש, ח"כ ברכה. על הדלת או בכניסה לבניין אין כל שלט המלמד כי זוהי אכן לשכתו, וגם סימן לפעילות כלשהי במשרד לא נמצא.

 

משרד ליד המכולת

ג'מאל זחאלקה, בל"ד

הלשכה: משרד צדדי הצמוד לחנות מכולת

המשכיר: פתחי דקה

כתובת: באקה אל־גרבייה

שכירות: 1,500 שקל בחודש

 

בסמוך לדרך המרכזית החוצה את באקה אל־גרבייה שוכר ח"כ זחאלקה משרד קטן דווקא מבני משפחתו של יריבו הפוליטי, שר המדע התרבות והספורט ראלב מג'אדלה. מדובר במשרד קטן הצמוד לחנות מכולת, שעבורו משלמת הכנסת 1,500 שקל מדי חודש. מעל למשרד תלוי שלט דהוי בערבית. השכנים בסביבה אישרו כי מדי כמה שבועות מגיע ח"כ זחאלקה למקום כדי לקיים בו פגישות. סימנים לפעילות פרלמנטרית שוטפת אין.

 

חנות קטנה ברחוב המעגל ברמת גן

יצחק זיו, הגמלאים

הלשכה: משרד בתוך סניף מפלגת הגמלאים

המשכיר: שלמה שמש

כתובת: המעגל 3, רמת גן

שכירות: 350 דולר בחודש

 

קשה למצוא משהו שיזכיר לשכה בבניין המגורים הצנוע שברחוב המעגל 3 ברמת גן. לבסוף, ממש במקרה, מתגלה במפלס התחתון שורה קטנה של בתי עסק. אחרון בשורה ממוקם סניף רמת גן של מפלגת הגמלאים. הפקידה העובדת במקום מסבירה כי אכן מדובר גם בלשכתו של חבר המפלגה, ח"כ יצחק זיו, אולם שום שלט שיעיד על כך. לדבריה, אין לח"כ זיו חדר קבוע במקום, אך מדי פעם הוא מגיע לשם לפגישות.

 

לאחרונה ביקש ח"כ זיו מהכנסת לאשר לו חוזה שכירות חדש, בבניין של עמותת אילן ברמת גן. הכנסת סירבה לאשר את החוזה, מאחר שבדיקה העלתה כי העמותה אינה נוהגת להשכיר לאף גורם חיצוני משרדים במקום - ולכן הוחלט להימנע ממראית עין של טובת הנאה.

 

שומם ונעול בנצרת

יולי אדלשטיין, ליכוד

הלשכה: חדר נטוש בבניין משרדים

אדלשטיין. חדר נטוש בבניין משרדים אדלשטיין. חדר נטוש בבניין משרדים צילום: מיכאל קרמר

המשכיר: שני יוסף שירותי ביטוח

כתובת: הלולב 25, נצרת עילית

שכירות: 1,000 שקל בחודש

 

לשכתו הפרלמנטרית של ח"כ יולי אדלשטיין נמצאה שוממה ונעולה. השכנים בבניין המשרדים הדל התקשו לזכור מתי בפעם האחרונה הם ראו את חבר הכנסת אדלשטיין מגיע ללשכה או מתי לאחרונה היא נפתחה בפני הציבור. גם מספרי הטלפון שעל השלט בכניסה ללשכה מפנים למרכזיית הכנסת.

 

למען מפוני גוש קטיף

אורי אריאל, איחוד לאומי-מפד"ל

הלשכה: כוך קטן בתוך משרדי עמותת אורות חסד

המשכיר: חברת שירותי ייעוץ לתיירות

כתובת: המאסף 11, ירושלים

שכירות: 2,400 שקל בחודש

 

הלשכה של ח"כ אריאל התגלתה ככוך קטן בתוך משרדיה של עמותת אורות חסד, בבניין מגורים מאחורי התחנה המרכזית בירושלים. בראש העמותה עומד הח"כ לשעבר חנן פורת, והיא פעילה בתחום הסעד למשפחות שפונו מגוש קטיף במסגרת ההתנתקות. העמותה מזוהה עם מפלגת "תקומה", שח"כ אריאל הוא נציגה בכנסת במסגרת סיעת האיחוד הלאומי-מפד"ל.

בדיקה בעיריית ירושלים העלתה כי לעמותה אמנם ניתן היתר לשימוש חורג במקום, אולם הוא ניתן להפעלת מחסן ולא למשרדים. כך או כך, מביקור במקום עולה חשש כי דמי השכירות החודשיים שמשלמת הכנסת עבור הלשכה מממנים למעשה את כל שטח המשרדים, ולא רק את חדרו הקטן של ח"כ אריאל, שגודלו כגודל חדר ארונות. אריאל אינו פוקד את המקום באופן קבוע, אלא רק במקרה הצורך.

 

דובר עמותת אורות חסד, אפי ריפקין, אמר כי: "יש לנו היתר להפעיל משרד במקום, והעירייה גובה מאיתנו ארנונה של משרד. חוזה השכירות של הכנסת הוא ישירות מול בעל הבית. נוח לנו שח"כ אריאל שוכר כאן משרד, כי זה מעניק לנו הנחה בדמי השכירות הכוללים שלנו, שעומדים על 1,500 דולר. דמי השכירות של ח"כ אריאל כוללים גם תשלומי ארנונה, חשמל, מים, טלפון ושירותי משרד. העמותה שלנו לא מזוהה מפלגתית, וח"כ אריאל לא חבר בה. אין לנו שום טובת הנאה מכך שהוא שוכר כאן, ולא מדובר בחטא או פשע".

 

ביקור אחד בחודש

חיים אמסלם, ש"ס

הלשכה: חדר צדדי בבניין משרדים

המשכיר: מרקו אלקבץ

כתובת: כנפי נשרים 15, ירושלים

שכירות: 1,790 שקל בחודש

 

בתחילת דרכו הפוליטית נהג ח"כ חיים אמסלם לפקוד את לשכתו בשכונת גבעת שאול בירושלים לעתים קרובות, אולם בשנתיים האחרונות הוא ממעט להגיע למקום. עובדי החברה ששוכנת בסמוך טענו כי הוא נוהג להגיע למקום אחת לחודש, והשומר הוותיק בכניסה לבניין אישר גם הוא את הדברים.

 

מקורב לאמסלם סיפר כי מי שתיווך בשכירת הלשכה הוא איש ש"ס ליאור גבאי. גבאי הוא מנכ"ל עמותת נאות מרגלית, רשת מעונות יום של ש"ס. משרדי העמותה שוכנים באותו בניין שבו ממוקמת לשכתו של אמסלם. הן גבאי והן אלקבץ הכחישו את הדברים.

 

תגובות

אסתרינה טרטמן: "הלשכה אכן נמצאת מחוץ לסניף מטעמי נוחות בלבד. השכירות של הסניף והלשכה משולמות בנפרד. ישנם שני חוזים שונים ואף כניסה נפרדת, ומכאן שהכל מתבצע כחוק".

 

דוד רותם: "מדובר בחדר נפרד עם חוזה שכירות נפרד, והקפדתי שתהיה גם כניסה נפרדת. בחרתי לשבת בסמיכות לסניף המפלגה מכיוון שרבים מבוחרינו דוברי רוסית ואני עצמי איני דובר השפה. אני נזקק לעזרתם של יושבי הסניף בהדפסת מסמכים ובתרגום בפגישות".

 

אלכס מילר: "הלשכה בהקמה והתארגנות. כרגע היא בבנייה ובעוד כשלושה שבועות תהיה מוכנה לפעילות".

 

יוסף שגל: "ללשכה חוזה נפרד והיא ממוקמת ליד הסניף. אין קשר בין הפעילות של המשרדים. בלשכה נערכות רק פגישות וקבלת קהל. המחסור בשלט יתוקן בהקדם".

 

סטס מיסז'ניקוב: "הלשכה שלי נפרדת לגמרי. היא אמנם נמצאת באותו מתחם אבל יש שילוט מיוחד ויש דלת נפרדת ושעות קבלה נפרדות. אני יושב שם על תקן של חבר כנסת ולא על תקן של חבר סניף. ההתחשבנות שלי מול בעלת המקום נפרדת לחלוטין מזו של המפלגה. רצינו לייעל את תהליך קבלת הקהל ולכן פתחנו את הלשכה בתוך הסניף".

 

ישראל חסון סירב להגיב.

 

מרינה סולודקין: "חל בלבול נורא. הלשכה באשדוד נשכרה מידי גורם פרטי ולא מעמותה, אחרת חשבות הכנסת לא היתה מאשרת את החוזה. קהילת אשדוד אינה עמותה אלא תנועה פוליטית והיא אינה יושבת בלשכה".

 

מוחמד ברכה: "נכנסנו לפני כמה חודשים למשרד ולא הספקנו לשים שלט. חבר הכנסת לא חייב להיות במשרד אבל העוזרים שלו נמצאים שם, לפעמים בשעות הלילה".

 

יצחק זיו: "הסניף והלשכה משלמים שכירות בנפרד, מה גם שח"כ זיו עתיד לעבור משם בקרוב. השכרת הלשכה עברה את כל בדיקות הכנסת".

 

אורי אריאל: "קודם כל, מדובר ב־500 דולר ולא ב־650. התשלום כולל ארנונה, מים, חשמל, שירותי משרד, חדרי ישיבות, שירותים ומטבחון. מיקום המשרד נבחר כיוון שהוא נגיש לאנשים. הוא ממוקם בכניסה לעיר ובמרחק הליכה מהתחנה המרכזית. לח"כ אריאל אין כל קשר לעמותת אורות חסד והמיקום מקרי בהחלט".

 

יולי אדלשטיין: "ח"כ אדלשטיין מגיע בממוצע פעם בשבוע ללשכה בנצרת עילית, והעוזרים הפרלמנטריים עולים לשם פעמיים בשבוע. פעמיים נוספות בשבוע מגיע אדם דובר רוסית מטעם סניף הליכוד בעיר, כך שהלשכה מאוישת רוב הזמן".

 

אריה אלדד: "מדובר בחוזה רשמי שנחתם בין הכנסת לחברת D&D. לנו אין קשר למחיר שנקבע. ח"כ אלדד לא מגיע בתדירות גבוהה למשרד ברמת גן, וכשיש לו פגישות במרכז הוא עורך אותן שם. לדנה לוי אין כל קשר עסקי עימו".

 

שמואל הלפרט: "הלשכה של ח"כ הלפרט נמצאת בבניין הישיבה הקטנה. לאחרונה היו שיפוצים בבניין והשלט הוסר ועדיין לא הוחזר. הוא יושב שם בזמן שאינו בכנסת או בסיורים".

 

דוברו של ניסים זאב: "תגידו, מישהו חייב לכם משהו? אני לא מעוניין לדבר עם עיתונאים".

 

ואסל טאהא: "קיים שלט בערבית שמורה על לשכתו של ח"כ טאהא. הוא נמצא במשרד כשהוא לא בכנסת או בסיורים. לח"כ אין קשר משפחתי כלשהו למשפחת אחשיבון שמשכירה לו את הנכס, וגם לא יכול להיות כזה, כיוון שמשפחת טאהא מוסלמית ומשפחת אחשיבון היא נוצרית".

 

יעקב ליצמן: "אני משלם פחות ממה שצריך. השכירות כוללת שירותי משרד, שתייה, הדפסות וכדומה. אני לא מכיר כתב אישום או טענות שאין לקיים משרד במקום. חסידות גור צריכה לברר מול העירייה את הנושא".

 

חיים אמסלם: "דוברי מאייש את הלשכה כמעט בכל יום, ואני מאייש אותה פעמיים בשבוע. אין לנו כל קשר לעמותת 'נאות מרגלית', והמשרד הושכר לנו בסיוע משרד תיווך ולא בתיווך מנכ"ל העמותה ליאור גבאי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x