$
דו"ח טכנולוגי

טכנולוגי על הבוקר

משקיעים זועמים טוענים שקולותיהם לא נספרו בהצבעת יאהו, מסתבר שלממשל האמריקאי מותר לעבור על חוקי זכויות יוצרים, גוגל נכנסת לעסקי התרגום, ונמשכות הצרות בחנות המקוונת של אפל

יוסי גורביץ 09:3305.08.08

שובו של הסיפור הבלתי נגמר

 

בשבת, נדמה היה שאפשר לנשום לרווחה ולחשוב שלא נצטרך לעקוב יותר אחרי הצרות של חבר המנהלים של יאהו. לרגע נראה שזה נגמר: המנכ"ל ג'רי יאנג זכה לתמיכה מרשימה, 85%. אז זהו, שאולי לא.
שום דבר לא הולך, אה? מנכ"ל יאהו, ג'רי יאנג שום דבר לא הולך, אה? מנכ"ל יאהו, ג'רי יאנג צילום: בלומברג

 

אחד המשקיעים הבכירים, חברת Capital Research Global, טוענת שהיא השקיעה את כל בלוק ההצבעה שלה – 15% - בהצבעה נגד יאנג. המשמעות היא שאף אחד אחר פרט לה לא הצביע נגד יאנג, וזה לא כל כך סביר. בנוסף, העיתונאית קארה סווישר הבחינה בכך שבאורח מוזר, היו פחות מצביעים השנה, שהיתה השנה הסוערת בתולדותיה של יאהו, מאשר בשנה שעברה. 85% אחוזי תמיכה הם הצבעת אמון. 70%, קצת פחות.

 

חשוב לציין שאיש אינו מאשים את הנהלת יאהו בנושא, אלא את סופרי הקולות, גוף חיצוני. נראה לי שעוד נשמע על זה. (מריר? אני?)

 

אל תגנוב, הממשלה שונאת תחרות

 

הסמל מרק דייוונפורט, חיל האוויר האמריקני, הוא איש יצירתי. כשהתלונן שהתוכנה שעמה הוא נאלץ לעבוד איננה מתאימה לצרכיו, אמרו לו לסתום את הפה. הוא ביקש ללמוד תכנות. אמרו לו לסתום את הפה. אז הוא למד תכנות בכל זאת, ושידרג את התוכנה משמעותית. הוא עשה עבודה כל כך טובה, שחיל האוויר התלהב והציע לו קידום תמורת התוכנה. דייוונפורט, שיודע על איזה צד של הפרוסה מרוחה החמאה, קפץ לחברת ההייטק הסמוכה למקום מגוריו והציע למכור לה את התוכנה. החברה, Blueport, רכשה את התוכנה ופתחה מיד במשא ומתן עם חיל האוויר. חיל האוויר חסך כסף ושכר חברת האקרים שפרצה את התוכנה של דיוונפורט, והמשיך להשתמש בה.

 

Blueport, כמובן, תבעה בשל הפרת זכויות יוצרים. ובשבוע שעבר פסק בית המשפט פדרלי לערעורים שחבל, אבל לא: האופן שבו מנוסח חוק זכויות היוצרים קובע כי הוא לא חל, בעצם, על הממשלה. צריך להוריד את הכובע בפני המחוקקים על הפתרון היצירתי, והנה אזהרה למקודדים שיתבקשו בעתיד לעבוד מול ממשלת ארצות הברית: מותר לה לגנוב ממכם.

 

גוגל נכנסת גם לעסקי התרגום

 

גוגל נמצאת בשלבים מתקדמים של השקת אתר חדש, Google Translation Center, שאמור להציע פתרון לבעיה ישנה: חברות זקוקות לתרגומים, לעיתים במהירות, ותרגום שנעשה על ידי מכונה יכול להוביל לתקרית דיפלומטית.

 

השירות החדש יציע תרגום מכאני, אבל גם יאפשר ללקוחות ליצור קשר עם מתרגמים, שיעבדו – בחינם או בתשלום – על המסמך שכבר עובד על ידי גוגל. התוצאה צפויה להיות תרגום מהיר, מדויק, וזול יחסית. סביר שהוא גם ישבור את מטה לחמם של מתרגמים ותיקים, אבל – היי, זו הכלכלה החדשה. שיתרגלו.

 

תחום מעניין נוסף של המערכת החדשה הוא העובדה שגוגל שומרת את כל התרגומים, ומשווה אותם לתרגום שלה – כנראה כדי להחכים את תרגום המכונה. צפוי להיות מעניין.

  

נמשכות התקלות באפל

 

מסתבר שסטיב ג'ובס לא עד כדי כך יהיר שאיננו יכול להודות בטעות: באימייל פנימי שנשלח לעובדי החברה, הודה מנכ"ל אפל שהיו שורה של שגיאות בהשקת MobileMe, שירות התוכנות הסלולרי של אפל, ואף אמר שהשירות "לא עומד בסטנדרטים של אפל".

 

השקת השירות במקביל עם השקת האייפון מהדור השלישי גררה שבוע של תקלות, אי התאמות וזעם מצד לקוחות. ג'ובס ציין שמן הראוי היה לבחון את השירות בקפידה רבה יותר בטרם שחרורו, ולשחרר חלקים ממנו באיטיות, לא את כולו בבת אחת. צוות MobileMe עבר ארגון מחדש, ולדברי ג'ובס הצרות שליוו את השקתו מוכיחות ש"יש לנו מה ללמוד על שירותי רשת, ואנחנו גם נלמד". אמן.

 

אבל בחזית אחרת, זו של ה-AppStore, הצרות נמשכות: שלשום דיווחנו על היעלמותה, ללא כל הסברים מצד אפל, של אפליקציה שמאפשרת להפוך את האייפון למודם-רשת נייד. אתמול הוסרה עוד אפליקציה, הפעם תמימה הרבה יותר: היא מאפשרת למשתמש למצוא בתי קולנוע וסרטים. גם הפעם, אפל לא טרחה לעדכן את החברה, שלא לדבר על להסביר את החלטתה. 

  

קצרצרים

 

התאילנדים יכולים לשכוח מהמשחק הפופולרי Grand Theft Auto IV: איזה אידיוט צעיר רצח נהג מונית, טען שחיקה סצינה מתוך המשחק, והשלטונות מיהרו להסיר אותו מהמדפים. הרוצח, אגב, צפוי לעונש מוות.

 

יש מחסור באייפונים, אבל בכלל לא ברור למה: מסתבר שהמפעל המורשה של אפל מייצר 800,000 מהם בשבוע. קראתם נכון: כ-40 מיליון בשנה. אז איפה הם?

 

הכירו את "ג'ימי איש הצדק", שעושה חיים קשים לשוטרים בניו יורק באמצעות מבנה גוף מאיים, חוסר פחד, ומצלמת וידאו.

 

בתרגיל מבריק, דל מנסה להפוך את "מחשוב ענן" (Cloud Computing), תחום שנראה שעתידו בהחלט לפניו, לסימן רשום שלה. יש לקוות שבתי המשפט יתרשמו פחות מן החוצפה ויותר מהחוק, כי אחרת נצטרך ללמוד מונח חסר פשר אחר.

 

הצי האמריקני ביטל לאחרונה את פרויקט הגאדג'ט הגדול בהיסטוריה, המשחתת הבלתי נראית (למכ"מ), משום שהסתבר שהיא אמנם לא כל כך בולטת, אבל, מצד שני, לחלוטין לא מסוגלת להגן על עצמה. העלות למשלם המיסים? לפחות חמישה מיליארדי דולרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x