$
חדשות טכנולוגיה

נחשף בכלכליסט

פייפאל היא הרוכשת של חברת Curv הישראלית

יותר מוקדם היום נחשף בכלכליסט כי חברת Curv של Team8, המפתחת תשתית להגנה על נכסים קריפטוגרפיים, נמצאת במשא ומתקדם למכירתה בעסקה ששוויה מוערך במאות מיליוני דולרים

מאיר אורבך 18:2802.03.21

פייפאל , חברת התשלומים המקוונים, היא הרוכשת של חברת Curv, כך נודע לכלכליסט. 

 

יותר מוקדם היום (ג') נחשף בכלכליסט כי חברת Curv של Team8, המפתחת תשתית להגנה על נכסים קריפטוגרפיים, נמצאת במשא ומתקדם למכירתה בעסקה ששוויה מוערך במאות מיליוני דולרים.

 

 

  

זהו האקזיט השלישי המשמעותי לקבוצת Team8 אשר מכרה ב-2018 את חברת סיגניה לחברת טמאסק הסינגפורית בכ-250 מיליון דולר, וב-2020 מכרה את פורטשיפט לסיסקו ב-100 מיליון דולר לאחר השקעה של 3.5 מיליון בלבד.

 

 

איתי מלינגר ודן ידלין מייסדי Cruv איתי מלינגר ודן ידלין מייסדי Cruv צילום: נתנאל טוביאס

 

Curv הוקמה בשנת 2018 על ידי היזמים איתי מלינגר, שמכהן כמנכ"ל, ודן ידלין שמכהן כ-CTO, בוגרי תכנית תלפיות ומערכת הביטחון. החברה פיתחה טכנולוגיית הצפנה על בסיס חישוב מרובה שחקנים (multi-party computation – MPC) שמאבטחת נכסים דיגיטליים ומאפשרת להעביר, לאחסן ולנהל בבטחה כל נכס דיגיטלי על גבי כל בלוקצ'יין או יומן מבוזר (DLT). כאשר רוכשים קריפטו מקבלים מפתח ציבורי (כמו מספר חשבון בנק, אותו מוסרים לשם העברת כספים) ומפתח פרטי (כמו קוד לכספת, אותו צריך כדי למשוך את הכסף).

  

עד היום גייסה Curv כ-30 מיליון דולר בין היתר מ-CommerzVentures Coinbase Ventures, Digital Currency Group, Team8 ו- Digital Garage Lab Fund. Jump Capital, Flybridge Capital, Monex Group ו-Liberty City Ventures.

 

 

משרדי פייפאל, מינכן משרדי פייפאל, מינכן

 

Curv פיתחה פתרון ייחודי שבו המפתח הפרטי לעולם אינו נוצר בשלמותו במקום אחד, אלא קיים באופן מבוזר בשירות הענן ואצל הלקוח, מה שמסיר את הסיכונים הטמונים בשמירתו בסביבה אחת, פיזית או וירטואלית, המהווה נקודת כשל בודדת.

  

בעת הגיוס האחרון של החברה סיפר מלינגר: "אנחנו מספקים שירות ענן שמאבטח את הקריפטו מפני תקלות אבל גם זמין בצורה מלאה עבור הארגון. הלקוחות שלנו הם בראש ובראשונה בורסות קריפטו אבל גם משקיעים שרוצים לגוון את הנכסים שלהם, בין אם אלה גופים מוסדיים קלאסיים או גופי השקעה שזו המומחיות שלהם. הצרכים של ארגון הם שונים מאוד מצרכים של לקוח בודד באחזקת מטבעות: מבחינת היכולת לשלוט על העברות כספים, להתמודד עם תקיפות סייבר, לאפשר לעובדים להיכנס ולצאת מהמערכת או היכולת לנהל את הנכסים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x