$
תקשורת

האינטרנט הלווייני של אלון מאסק בדרך לישראל

מיזם Starlink של SpaceX, המספק אינטרנט דרך לוויינים, הודיע לאחרונה כי השירות צפוי להגיע לארץ במהלך 2022; עם זאת, הוא לא צפוי להוות איום על חברות האינטרנט בישראל, שכן לפי שעה הוא מציע מהירות גלישה של עד 150 מגה בלבד

אביאור אבו 12:1502.03.21

האינטרנט הלווייני של אלון מאסק בדרך לישראל: מיזם Starlink של חברת החלל SpaceX עדכן לאחרונה באתר כי השירות צפוי להגיע לארץ במהלך 2022.

 

האתר מאפשר כעת הרשמה מוקדמת למספר מוגבל של משתמשים במספר מצומצם של מדינות תמורת מקדמה של 99 דולר.

 

 

בכוונת המיזם לשגר לחלל כ-42 אלף מיני-לוויינים שיקיפו את כדור הארץ בשרשרת בגובה נמוך של 550 קילומטר ויספקו חיבור לאינטרנט. עד כה שיגרה החברה כ-1,000 לוויינים בקצב של 60 לוויינים בכל שבועיים, כאשר השיגור הבא מתוכנן ליום חמישי. לשם השוואה, סך כל הלוויינים של מדינות העולם שמקיפים כיום את כדור הארץ הוא כ-5,000.

 

אלון מאסק מנכ"ל טסלה וספייסאקס אלון מאסק מנכ"ל טסלה וספייסאקס צילום: רויטרס

 

מטרת הפרויקט היא בעיקר להנגיש אינטרנט למקומות נידחים על פני כדור הארץ ואף בעתיד להתיישבות על פני כוכבים אחרים כמו מאדים.

 

החברה מספקת כיום שירות בטא למאות נסיינים ובכוונתה לספק שירות גם לגורמים צבאיים ולמטרות מחקר. בעבר העריכה החברה כי עלות הפרויקט תעמוד על כ-10 מיליארד דולר. בדצמבר 2020 צייץ מאסק כי המיזם צפוי לצאת להנפקה ברגע שהצמיחה בהכנסות החברה תהיה ודאית.

 

למרות האופטימיות, המיזם כרגע מציע מהירות נמוכה יחסית למוצע, של עד 150 מגה. כמו כן, הוא דורש התקנת ערכה קרקעית שעלותה כ-500 דולר. בשלב זה לא נראה כי המיזם מהווה איום על החברות המקומיות. בישראל לרוב התושבים יש כיום אינטרנט במהירות של עד 100 מגה, ובשנים האחרונות גוברת הפריסה של סיבים אופטיים, המספקים מהירות של עד 1,000 מגה, ובמחיר חודשי של כ-120 שקל.

 

שביל של קבוצת לווייני starlink של SpaceX עוברים מעל אורוגוואי שביל של קבוצת לווייני starlink של SpaceX עוברים מעל אורוגוואי צילום: איי אף פי

 

 

 

 

x